"Надам се да ово није посљедња медаља овог љета!"

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић честитао је бронзу младим кошаркашима. Кадети су победом над Хрватима дошли до трећег одличја за Србију.  Клипа о кадетима: Овде нико није отказао позив! Човек који је уклопио кадетску репрезентацију и који је бронзу са кадетима додао у своју богату колекцију је селектор Слободан Клипа.

Кошарка 22.08.2017 | 19:30
"Надам се да ово није посљедња медаља овог љета!"
Пре њих су то учинили јуниори који су се окитили златом, а потом и јуниорке које су освојиле сребро.

"Трећи понедељак се састајемо, веома сам срећан због свих резултата који су постигнути до сада. Велике честитке у моје име и у име Савеза за момке који су направили велики успех. Није потребно рећи колики су притисак имали, поготово после утакмице са Хрватима коју су добили са 50 поена разлике. Играти поново са њима није било нимало лако. Свака им част на издржаном оптерећењу, сигурно су они најсрећнији због оваквог епилога", рекао је Даниловић.

Он је честитао потпредседнику Игору Ракочевићу на добром раду, а пред главну посластицу, сениорски Евробаскет додао, "Надам се да ово неће да буде последња медаља овог лета", а младима пожелео много среће у даљим каријерама.

Кадетска репрезентација Србије је после пораза од Црне Горе у полуфиналу 73:66, у мечу за треће место победила Хрватску са 76:71 и 'натерала' Кошаркашки савез да три пута за три недеље сазива конференцију за медије због медаља које су освајали млади кошаркаши и кошаркашице.

Клипа о кадетима: Овде нико није отказао позив! Човек који је уклопио кадетску репрезентацију и који је бронзу са кадетима додао у своју богату колекцију је селектор Слободан Клипа.

Он је на конференцији за медије поводом освајања бронзане медаље рекао да су момци који су је освојили тренирали посвећено и да се резултати из млађих екипа могу пренети и на старије.

"Мислим да је ова селекција направила стварно добар резултат, драго ми је што смо и ми наставили континуитет добрих игара овог лета. Сматрам да је и екипа У20, која је заузела пето место, играла феноменалну кошарку. Без обзира што нису освојили медаљу, морам да истакнем ту селекцију. Честитам јуниорској репрезентацији на златној медаљи и јуниоркама на сребру. Мислим да је ово знак и доказ да ова земља има веома талентовану децу, да уз добар рад могу да се направе резултати не само у млађим категоријама, већ да се то настави и у сениорима", рекао је Клипа.

Уз констатацију да су му људи из Крагујевца и Вршца олакшали посао, честитао је и играчима који су 31 дан максимално тренирали и девет дана исто тако играли.

"Били су веома лојални, веома дисциплиновани и то је донело одређен резултат. Мислим да су веома талентовани, да имамо перспективну генерацију. Имамо талентоване високе играче који ће у наредним годинама бити доминантни високи играчи у Европи", истакао је између осталог селектор младих кошаркаша. а осврнуо се и на тему одзива играча у својој селекцији.

"У овој селекцији нико није отказао позив и морам да похвалим децу на овом нивоу и овом узрасту, као и њихову свест да је овај програм незамењив. Овакав програм не може да замени индивидуални рад. Велика глупост је пропустити репрезентативне акције зарад не знам чега… Ово је недокнадиво искуство у њиховим животима", закључио је Клипа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар