Николић: Богдан и Јовић у улози Теа!

Помоћни тренер "орлова" истиче да је "Сале (Ђорђевић) мајстор" и да ће умети да извуче максимум из ослабљеног тима. "Умањили смо шансе за злато, али не одустајемо од медаље".

Кошарка 22.08.2017 | 18:30
Николић: Богдан и Јовић у улози Теа!
Репрезентација Србије претходних месеци и недеља је губила једног по једног лидера, из потенцијално "атомског" састава, за који се после сребра на Олимпијским играма рачунало да ће јуришати на титулу првака Европе.

На опроштај Стефана Марковића надовезали су се нови пех Немање Бјелице и одустајањеНиколе Јокића, а током припрема су због повреда отпали Марко Симоновић, Мирослав Радуљица и у недељу капитен Милош Теодосић, играч јединствених квалитета, са најдужим стажом у националном тиму.

Немања Недовић био је на ивици елиминације, али је у последњем тренутку санирао повреду рамена и на "Акрополис турниру" у Атини (23-25. августа) ће имати прилику да се наметне селектору Александру Ђорђевићу.

Недовић је у понедељак одлетео за Атину заједно са помоћним тренером "орлова" Мирославом Николићем, који је за МОНДО причао о незавидној ситуацији у којој се налази репрезентација и могућим начинима да се премосте проблеми.

"Са Теодосићем нисмо успели. Мучи га та повреда листа и мораћемо без њега на Европско првенство. Сигурно смо слабији, али као што је рекао Сале Ђорђевић - не одустајемо од медаље. Имамо добру екипу, показали смо за викенд у Хамбургу да играмо добро, а видећемо како ћемо изгледати на јачим утакмицама".

Николић сматра да екипа "може да функционише без Теодосића, јер он никада није ни играо 40 минута", али је енигма какви су нам крајњи домети.

"Сигурно је да смо умањили шансе за злато, јер он је наш најискуснији играч, који повезује редове и показао је много пута колико је битан. Али, по оном што сам видео на утакмицама, када крене наша фурија, онда газимо све. Неки играчи су се подигли, рецимо Бирчевић, нови капитен Мачван, Лучић... Позиција плејмејкера постаје проблем, али ту имамо Богдана (Богдановића), који је добар креатор и може да надокнади тај хендикеп. Он је и са Теом у петорци често креирао са позиције два".

Турнир у Атини сада добија на важности?

"Послужиће да се отклоне последње дилеме. Ми и даље имамо доста добрих играча, а водићемо на такмичење 12 најспремнијих, који су највише потребни. Видећемо још ко ће да се избори... Видели сте да се играчи намећу и мислим да Салету предстоји најтежа ствар у спорту, да двојици момака саопшти да неће ићи на такмичење".

Фали нам "пола тима" из Мадрида 2014. и Рија 2016. године, где смо играли финала против САД. И то су углавном креативни играчи, који праве јасну разлику на терену?

"Много... осам играча нам фали, ако рачунамо Јокића и Бјелицу. И то је сада сасвим другачија екипа. Морамо и ми тренери брзо да направимо трансформацију, да се прилагодимо тако да репрезентација одигра најбоље што може, а Сале је за то мајстор и верујем да ће извући максимум из овога што има на располагању. Понављам, само треба видети како ћемо се супротставити јачим противницима, мада ни екипе као што је Пољска не треба схватити олако. Па, Белгијанци су у гостима победили Шпанију 18 разлике".

Изгубили смо на лепршавости, где добијамо?

"Мораћемо да играмо тврђе, на мањи број поена. Играчи су навикли да играју са Теом и треба да се пребаце на други колосек, мада им ни то није непознато. Када Богдан и Јовић потпуно преузму његову улогу, биће све ОК", оптимиста је популарни Мута.

Каква је атмосфера у екипи после бројних пехова?

"Атмосфера је увек добра, мислим да Сале држи све конце. Нема разлога да страхујемо од лошег резултата. Идемо на ЕП да се боримо. Ко је ту - ту је".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар