Теодосић: Било је тешко, схватио сам да не могу!

Капитен српске кошаркашке репрезентације говорио је о разлозима због којих је морао да одустане од Еуробаскета и нагласио каква је била улога доктора Л. А. Клиперса.

Кошарка 21.08.2017 | 18:30
Теодосић: Било је тешко, схватио сам да не могу!
"Било ми је изузетно тешко да пресечем и донесем одлуку о неигрању на Европском првенству после много лета које сам провео у дресу Србије", рекао је Милош Теодосић дан након што је српска, европска и светска јавност сазнала да ће и он пропустити предстојећи Еуробаскет.

Ово "и он" може се употребити и када се говори само о репрезентативцима Србије на које је планирао да рачуна или рачунао селектор Александар Ђорђевић, али и глобално - тешко да је неко велико такмичење пропустио већи број играча од којих се очекивало да воде пресудне борбе за медаље.

Када је Теодосић у питању, њему ће турнир у Истанбулу бити тек други који ће пропустити од лета 2007. године када је дебитовао за "орлове", уз подсећање да је и претходни пут, на Еуробаскету 2013, морао да одустане због повреде листа ноге, која га четири године и даље прати.

"Након консултација са доктором и селектором схватио сам да нећу моћи да помогнем друговима, иако је моја жеља као и увек, велика. Повреда листа је ипак компликованија него што сам мислио. Веровао сам да ћу моћи иако су прогнозе лекара биле другачије", рекао је Теодосић, а преноси "Спортклуб".

Теодосића, после потписивања уговора са Лос Анђелес Клиперса, чека вероватно најтежа сезона у каријери, ако се погледа конкуренција у којој ће наступати, осам минута дужа утакмица, темпо играња свака два дана, некада и чешће, број путовања с једног на други крај САД, итд.

Иако има 30 година, Тео не може да каже да са сигурношћу зна шта га чека у Лос Анђелесу и, утолико, ровите ноге на почетку сезоне никако му не би помогле у намери да потврди да се у Клиперсима нису преварили када су одлучили да га поведу са собом преко Атлантика.

Утолико, Теодосић је приликом доношења одлуке вероватно био опрезнији и промишљенији него претходних година када је "стискао зубе" и играо под ињекцијама, али је у првој изјави после вести која је одјекнула Европом желео да нагласи да је лекарски тим Клиперса у Београду боравио да би му помогао, а не одмогао у намери да, ипак, поведе екипу у борбу за медаље.

"Морам да кажем да је физиотерапеут из Клиперса дошао искључиво и само да би ми помогао да се опоравим што пре и да заиграм на Европском. Нажалост и он је након снимака и прегледа, као и доктор, схватио да нећу моћи и да ће опоравак трајати дуже од мојих очекивања", разјаснио је Теодосић како су текли разговори у Београду, док је остатак тима наступао у Хамбургу на "Суперкупу".

"У овом тренутку је најважније да сви заједно дамо подршку момцима који путују у Истанбул и да се у јавност прича и пише само о њима а не о нама који смо повредјени. Атмосфера је сјајна, квалитет је увек ту и нема разлога да им не дамо подршку, коју ће они сигурно оправдати", рекао је Теодосић, који ће наредну прилику да носи дрес Србије можда имати 2019. године када почне Светско првенство у Кини.

Можда, утолико што Србију очекују нове ФИБА квалификације у којима играчи из НБА, Евролиге и Еврокупа, као и тренери, неће имати право наступа.

Јасно је шта то значи у нашем случају, почев од селектора Ђорђевића који тренира Бајерн, па надаље…

Поред Теодосића на Еуробаскет због повреде неће путовати Марко Симоновић, Мирослав Радуљица, Немања Бјелица, а раније је отказао и Никола Јокић. Под знаком питања је и повређени Немања Недовић, који ће се прикључити екипи у Атини након 15 дана мировања.

Србија игра у Групи Д у Истанбулу са домаћином, Русијом, Великом Британијом, Летонијом и Белгијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар