Разлог повлачења амбасадора је...

Сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу повучени су синоћ на хитне консултације у Београд. Амбасадорка Душанка Дивјак Томић и особље, како је речено синоћ су стигли у Београд.

Србија 21.08.2017 | 13:00
Разлог повлачења амбасадора је...
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су запослени у Амбасади Србије у Македонији повучени на консултације након што је од надлежних обавештајних органа "добијено довољно доказа о веома офанзивном деловању против органа и институција Србије".

"Наше је да наши људи буду припремљени и спремни. Биће неких промена у нашем особљу и да заштитимо пријатељство наше са Македонцима, а и како да се понашамо у новом окружењу. Много је шпекулација и мислим да ће у наредних 10 дана све бити много јасније", рекао је Вучић.

Председник је новинарима рекао да ће Србија наставити да развија пријатељске односе.

ПОЈАЧАНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ОКО СРПСКЕ АМБАСАДЕ У СКОПЉУ

Министарство унутрашњих послова Македоније предузима мере повећаног обезбеђења зграде Амбасаде Србије у Скопљу, јавила је ТВ 24.

Мере за повећано обезбеђење зграде српске Амбасаде предузете су у том министарству након што је добијено обавештење Министарства спољних послова да је Београд одлучио да дипломате повуче на хитне консултације.

Сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу повучени су синоћ на хитне консултације у Београд.Амбасадорка Душанка Дивјак Томић и особље, како је речено синоћ су стигли у Београд.

Министарство спољних послова Македоније саопштило је раније да је добило ноту од Амбасаде Србије у Скопљу којом су обавештени да је комплетно особље позвано на консултације у Београд, пренели су синоћ македонски медији.

"Министарство спољних послова није упознато са разлозима ове одлуке и стога успоставља комуникацију са МСП Србије. У складу са релевантним одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима институције Републике Македоније преузимају мере за заштиту безбедности и интегритета Амбасаде Србије у Скопљу", наводи се у саопштењу.

Македонска ТВ Телма је претходно јавилада нису познати разлози за ту одлуку.

Према сазнањима ТВ Телма, српска амбасада је, позивајући се на Женевску конвенцију, тражила од македонских власти да повећају безбедност у целом објекту амбасаде у Скопљу.

БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА ВУЧИЋЕМ О МАКЕДОНИЈИ

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас, поводом ситуације у вези са амбасадом Србије у Македонији, "да се не ради о малој ствари", и да је имала консултације са председником Републике Александром Вучићем и састанак са министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Брнабић је новинарима у Влади Србије најавила ускоро и сапштење министарства спољних послова на којем се, како је истакла, "заједнички ради".

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

блбл

21.08.2017 10:30

хаха Стварно мислимо да смо центар света. Хоце ли повуци амбасадоре из свих земаља које су признале Косово? Мало морген :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОЛ

21.08.2017 10:48

Типицно српски, да видим ста це урадити с Њемацким,Француским,Енглеским,Америцким,Сведским, Данским, Норвеским,Италијанским па цак и Хрватским Амбасадорима

Name

блбл

21.08.2017 13:13

РЕФЕРЕНДУМ спровести сто прије :)

Name

модричанин

21.08.2017 10:31

Одма увест визе за македонце и ако неко има двојно држављанство ,одузет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Л

21.08.2017 11:53

Е јес ,,паметан" можеш за савјетника Баји или пресједници.

Name

Ре.

21.08.2017 13:49

Јели то вази ко има двојно дрзављанство из Бих са Србијом. Не млати ко Максим по дивизији.

Name

ЖИКА Ж

21.08.2017 10:37

КАДА ЋЕ СРБИЈА ПОЧЕТИ ДА РАДИ И МИСЛИ У ИНТЕРСУ СРПСКОГ НАРОДА. ДОСТА ЈЕ МАКЕДОНАЦА, ЦРНОГОРАЦА, и остале багре која се вјековима привлачила и музла Србију и Србе на сваки могући начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

21.08.2017 11:08

Слазем се ЗИКА З,

Name

Телевисиа Пресента

21.08.2017 11:23

Циркус се наставља.Да није проблема са Косовом требало би га измислити.Јер чиме друго замлацивати градјане и скретати са зивотних тема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У НАТО-у је спас..

21.08.2017 11:56

Има Руси да вас заваде са читавим свијетом. Прво са комшијама. Додика као да су питали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паул Брајтнер

21.08.2017 13:27

Зивио Додик..