Шок: Милош Теодосић не иде на Еуробаскет!

"Донели смо заједничку одлуку да Теодосић прескочи предстојеће такмичење", рекао је Ђорђевић.

Кошарка 21.08.2017 | 12:45
Шок: Милош Теодосић не иде на Еуробаскет!
Лепе вести, па шок!

Капитен и најбољи кошаркаш репрезентације Србије, Милош Теодосић (30), неће играти на предстојећем Еуробаскету.

Ево вести са портала КСС:

Капитен репрезентације Србије, Милош Теодосић, нажалост, неће моћи да наступи на предстојећем Шампионату Европе. Хронична повреда листа, због које је пропустио део припрема и све досадашње тренинг утакмице нашег најбољег тима, не може да буде у потпуности залечена до почетка такмичења у Турској, па су селектор Александар Ђорђевић и Милош Теодосић, после консултација са медицинским тимом наше репрезентације и ЛА Клиперса, заједнички донели ову тешку одлуку.

"Нажалост, повреда која мучи Теа, не дозвољава му да до Европског првенства буде максимално спреман. То је процена нашег медицинског тима, али и људи из ЛА Клиперса. Морамо да водимо рачуна о здрављу играча и донели смо заједничку одлуку да Теодосић прескочи предстојеће такмичење. Он је играч који је годинама максимално посвећен репрезентацији и његова жеља да игра је увек била велика. Нажалост, у овој ситуацији, жеља није довољна. Ово је велики хендикеп за тим, али настављамо даље са истим амбицијама", рекао је селектор Србије Александар Ђорђевић.

У овом тренутку, у односу на играче с којима би Ђорђевић рачунао у идеалној ситуацији, Србија не може да рачуна на Милоша Теодосића, Немању Бјелицу, Николу Јокића, Мирослава Радуљицу, Марка Симоновића, а чекају се вести о повратку Немање Недовића.

Теодосић је за сениорску репрезентацију Србије дебитовао 2007. на Еуробаскету у Шпанији код селектора Моке Славнића и до данас, током пуне деценије, пропустио је само Еуробаскет 2013 у Словенији - такође због повреде листа.

Тео је то лето провео са "орловима" и селектором Душаном Ивковићем, иако је знао да неће моћи да игра, а Србија се потом мучила на турниру и скором 6-5 стигла тек до седме позиције.

У односу на фантастичан низ резутлата репрезентације Србије од доласка Ђорђевића на место селектора...

Светско првенство у Шпанији 2014 - сребро
Европско првенство у Француској 2015 - четврто место
Олимпијске игре у Бразилу 2017 - сребро

...овог лета нећемо моћи да рачунамо ни на Теодосића, ни на Стефана Марковића, који су чинили окосницу на бековским позицијама и упоредо помагали млађима, попут Богдана Богдановића, Немање Недовића и Стефана Јовића, да на што бољи начин уђу у репрезентативни свет и савладају сва искушења која он подразумева.

У овом тренутку, велики терет неминовно пашће на плећа пројектованог стартера на позицији плеја, Јовића, који је више пута показао да то за њега није никакав проблем, било да је у питању репрезентативна, било клупска кошарка.

За крај, треба рећи да ћемо оне који неће играти на Европском првенству, следећи пут (можда) гледати тек 2019. када почне Светско првенство у Кини, с обзиром на то да је променом система квалификација ФИБА пребацила Мундобаскет са парних на непарне године и од 2018. учинила прву празну годину после дуго, дуго времена.

Оно можда у загради уписано је из више разлога, а један су дуге и неизвесне квалификације за које већ сада знамо да ће бити бизарне, јер у њима право наступа неће имати ни кошаркаши, ни тренери који наступају за клубове из НБА, Евролиге и Еврокупа.

У нашем случају, то је рачунајући и селектора Ђорђевића, готово комплетан списак играча који су освојили два сребра и дошли на припреме за Еуробаскет који ће у Турској, Израелу, Румунији и Финској бити одржан од 31. августа до 17. септембра.

Какве су нам шансе да се тог дана нађемо на једном од три степеника на постољу? Све мање и мање...

Постоји ли веза са НБА потписом?

У овом тренутку, мада је питање да ли ће се о томе икада јавно говорити, тешко је рећи колики утицај на одустајање Теодосића од Еуробаскета има његов свеж потпис уговора са Л. А. Клиперсима. Али, једно правило јасно је уочљиво и понавља се из лета у лето. И Бобан Марјановић и Никола Јокић отказивали су наступе из разлога који су директно били везани за њихове НБА уговора, ове недеље исто се догодило Грцима са Јанисом Адетокунбом, док је и селектору Хрватске, Аци Петровићу, отказало неколико младих играча окренутих НБА лиги. Примера има још...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неце моци да игра!

21.08.2017 11:27

Рекосе из управе Клиперса.

ОДГОВОРИТЕ