ПЛ: Челсију лондонски дерби, Хадерсфилд сјајан!

Хадерсфилду прија Премијер лига! Екипа из Западног Јокшира победила код куће Њукасл и после два кола има максималних шест бодова. "Свраке" и даље на нули.  Вембли дочекао Премијер лигу, Челси победио! У првој премијерлигашкој утакмици одиграној на Вемблију, Тотенхем као домаћин поражен од Челсија. Маркос Алонсо јунак Челсија.

Фудбал 21.08.2017 | 10:45
ПЛ: Челсију лондонски дерби, Хадерсфилд сјајан!
Вембли је први пут у историји био домаћин утакмице Премијер лиге.

Та част да буду уписани у историји стадиона и такмичења припала је Тотенхему, који ће као домаћин играти на националном стадиону Енглеске репрезентације, док не буде завршена изградња новог, и актуелном шампиону Челсију у 2. колу сезоне 2017/2018.

Напуштање Вајт Харт Лејна, недавно срушеног стадиона "певаца", није пријало екипи Маурисија Покетина. Тотенхем је играо добро, био је чак и надмоћнији против екипе која је на крају прошле сезоне била испред на табели, али је примио два, а постигао само један гол.

Тотенхем - Челси 1:2 (0:1)!

Задовољан стеченим у првом полувремену и свестан важности чињенице да би три бода освојена на гостовању једном од конкурената у борби за титулу могли да имају пресудну улогу на крају, Антонио Конте се определио за класичан бункер у другом делу.

Предност коју је донео Маркос Алонсо у 24. минуту, анулирана је у 82. аутоголом Мича Батшуаија. Али, сјајни Шпанац није се зауставио на једном поготку, већ је шест минута касније одлучио лондонски дерби.

Довољно за екитет јунака и три бода "плаваца"!

Прво полувреме било је одлично...

Публика је могла да ужива у сјајној представи коју су приредили шампион и другопласирани тим из прошле сезоне.

Алваро Мората је већ на почетку утакмице пропустио идеалну прилику да доведе госте до предности, али је његов покушај главом, после центаршута из слободног ударца са десне стране, завршио уз стативу поред гол.

Међутим...

Маркос Алонсо није могао боље да изведе "слободњак". Лепо је левицом пласирао лопту са 25 метара, близу места где се спајају статива и пречка, а парада Уга Лориса само је дедатно улепшала погодак Шпанца.

До краја првог дела Хари Кејн је блистао, а да засија пуним сјајем спречио га је одлични Тибо Куртоа. Ипак, Белгијанац је у једном моменту био немоћан, али је статива спречила изједначење.

Друго полувреме отворио је пропуштеном приликом Кристијан Ериксен...

Врло брзо, упркос теренској иницијативи, напади Тотенхема су отупели, а Челси је постајао све опаснији из контри. И таман када се чинило да су се "певци" испуцали, помогао им је фудбалер гостију. Батшуаји се спетљао и главом сместио лопту иза леђа земљака и саиграча Куртое.

Тотенхем је кренуо по сва три бода и то га је скупо коштало.

Контра Челсија и нешто лоша реакција Лориса после шута Алонса значили су први пораз за вицешампиона.

Хадерсфилду прија Премијер лига! Екипа из Западног Јокшира победила код куће Њукасл и после два кола има максималних шест бодова. "Свраке" и даље на нули.

Ако нам јутро каже какав ће дан да буде, Хадерсфилд ће у ове се сезоне, прве после 45 година у најјачем фудбалском такмичењу у Енглеској, уживати.

После тријумфа у Лондону, где је дебитант у Премијер лиги, убедљиво победио Кристал Палас (0:3) на отварању шампионата, Хадерсфилд је у 2. колу био бољи од Њукасла - 1:0 (0:0).

Занимљиве дуеле ове екипе водиле су и прошле сезоне у Чемпионшипу, а тада је Њукасл славио на Џон Смтис стадиону (3:1), док је пре годину дана Хадерсфилд победио на Сент Џејмс парку (2:1).

Гол одлуке постигао је Арон Мој!

Врло лепу акцију извели су домаћини у 50. минуту. Аустралијанац је испред казненог простора "сврака" разменио дупли пас са Елијасом Качунгом, испала је добрана Њукасла, а простор који се указао 26-годишњем "везњаку" био је довољан за прецизну "кифлу" под пречку гола Роба Елиота.

Њукасл је доживео и други пораз у сезони, а и овај без Александра Митровића. Менаџер Рафа Бенитез, и поред негативног резултата, ни овај пут за српског репрезентативца није одвојио ни минут.

Хадерсфил ће и у наредном колу бити домаћин, овај пут Саутемптону, док Њукасл дочекује Вест Хем јунајтед.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар