Повучено особље амбасаде Србије

РТС-у потврђено да су сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу повучени на хитне консултације у Београд. Министарство спољних послопва Македоније добило ноту.

Србија 21.08.2017 | 07:56
Повучено особље амбасаде Србије
Како је јављено на јавном сервису Србије у току дана очекује се и званично саопштење у вези овакве одлуке. У међувремену, македонски медији преносе да је Министарство спољних послова Македоније саопштило да је добило ноту од Амбасаде Србије у Скопљу којом су обавештени да је особље Амбасаде позвано на консултације у Београд.

МСП Македоније је ноту добило јуче, преносе македонски медији.

"Министарство спољних послова није упознато са разлозима ове одлуке и стога успоставља комуникацију са МСП Србије. У складу са релевантним одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима институције Републике Македоније преузимају мере за заштиту безбедности и интегритета Амбасаде Србије у Скопљу", наводи се у саопштењу.

Вест о повлачењу српских дипломата синоћ је јавила македонска Телевизија Телма која се позвала на на изворе у Министарству спољних послова Македоније.

Према информацијама Телевизије Телма, српска амбасада је, позивајучи се на Женевску конвенцију, замолила македонске власти да појаћају безбедност Амбасаде Србије у Скопљу.

Репортер те телевизије навео је да су сви прозори на амбасади замрачени, да се испред зграде не дешава ништа необично и да нема појачаног полицијског присуства.

Амбасадорка Душанка Дивјак-Томић рекла је агенцији Бета да не може да коментарише и у СМС поруци дописнику из Скопља поручила да се за информације јави сутра у српско Министарство спољних послова.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зоол

21.08.2017 07:37

Сигурно је овај огранак амбасаде Русије који се зове амбасада Србије дебело упетљан у неке муљавине па сада промјеном власти склањају дупета због свега шта су радили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојј

21.08.2017 08:11

О памети пошто ли си?

Name

21.08.2017 08:33

У чијој ти амбасади радиш? Турске? Саудијске Арабије? Арапских Емирата? Катара? Или Њемачке, Аустрије, САД, ВБ, Ватикана?

Name

Драганче

21.08.2017 09:02

А можда су им Албанци пријетили, они пријавили, полиција није реаговала...

Name

Горан

21.08.2017 09:33

Сад це делије доци да успоставе ред и сигурност.

Name

Горан

21.08.2017 08:16

Ма није могуће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

21.08.2017 08:30

Требало је то давно урадити, јер је то БЈРМ и заслузила - барем док се не опамете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.08.2017 08:49

Вјероватно контрамјера због отварања граничног прелаза између ФРЈМ и КиМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

безбдједњак

21.08.2017 09:48

Не заборавимо да је у вриеме протеста у собрању Македонија када је повриједјен и садасњи предсједник владе Македоније Заев у сали скупстине у вецерниијм сатима снимљен и дипломата који је запослен у амбасади Србије а прије тога је био сеф у БИА. То та се у сали у вријеме нереда насао и дипломата из друге дрзаве јцији посао по акредитацији је била безбједност у ствари преседан. рециомо знамо да се ЦИА свугде је петља да има запослене и при УСА амбасади али никада овако директно сто је урадила Србија уи скупстини маледоније

ОДГОВОРИТЕ