Разводи од пар милијарди долара

"Док нас смрт не растави" у свету познатих и богатих нема исто значење као код нас обичних смртника. Узимајући у обзир колике се одштете добијају на судовима и бракоразводним парницама, делује нам да уцвељене стране и нису толико лоше прошле. Можда су остале без брачног сапутника, али са довољно новца да све ране залече.

Свијет 20.08.2017 | 11:37
Разводи од пар милијарди долара
Када су баснословне суме развода у питању, ту свакако предњаче Руси. Свет последњих дана бруји да се по трећи пут разводи руски тајкун и милијардер Роман Абрамович, и то од садашње супруге Даше Жукове са којом је био у браку десет година. Иако се његово богатство процењује на невероватних 9,1 милијарди долара, још увек се не зна колико ће му новца Даша након брака узети.

Ово је листа десет најскупљих развода у историји:

1. Алек Вилденштајн и Џоселин Вилденштајн - развели су се 1999. године, а развод се процењује на невероватних 3,8 милијарди долара.

Овај француски бизнисмен, трговац уметнинама и власник ергеле са богатством од неколико милијарди долара, развео се од своје жене због једног бизарног детаља. Наиме, Џоселин се претворила у мачку јер је Алек обожавао ову врсту животиња. Желела је да му се што више допадне, али естетске корекције нису успеле да спасу њихов брак.



2. Руперт Мардок и Ана Мардок Торв - такође су се развели 1999. а њхов развод је коштао 1,7 милијарде долара.

Милијардер и медијски могул се након тога оженио две и по деценије млађом Џери Хол, затим развео и оженио Венди Денг Мурдок, од које се такође развео. Али два последња развода га нису коштала скупо као први.



3. Барни Еклстоун и Славица Еклстоун - развели су се 2009. године, а то их је коштало 1,2 милијарде долара.

Славица је за јавност слободна, а милијардера крах њиховог брака није осујетио да други пут улови у брачне воде. Било је то 2012. када се оженио Фабијаном Флоси.

Славица Еклстон је Српкиња рођена је у Ријеци 25. маја 1958. године, као ћерка јединица мајке Љубице и оца Јове. Родитељи су јој се развели док је још била девојчица.



4. Стив Вин и Елејн Фарел Паскал - развели су се 2010. године а развог се процењује на једну милијарду долара.

Овај амерички бизнисмен, колекционар и трговац некретнинама својој бившој жени је за рођендан купио "Дезерт Ин" хотел у Лас вегасу, али љубав није потрајала.



5. Харолд Хем и Су-Ен Арнал - развод се десио 2012. након 24 године брака а коштао је 974,8 милиона долара.

Суд у Оклахоми је пресудио да нафтни магнат Харолд на рачун некадашње партнерке месечно уплаћује седам милиона долара све док не исплати цео цех- 995,5 милиона долара.



6. Аднан Кашоги и Сораја Кашоги - развели су се давне 1980. након 20 година брака. Удајом за саудијског милијардера Сораја је дошла у свет светске елите и променила је име.

Од Санде Дејл преласком у ислам постала је Сораја. Разводом је постала једна од најбогатијих разведених жена света. Аднан је преминуо је пре два месеца у Лондону, у 82. години.



7. Дмитри Риболовљев и Елена Риболовљев - развод се десио 2014. а овај руски тајкун, власник француског фудбалског тима Монако својој супрузи после 24 године брака мора да плати 604 милиона долара (према Википедији), док понеки медији наводе да овај развод кошта многоструко више и наводе чак цифру од 4,36 милијарде долара.

Ако је ово истина, то га аутоматски ставља на наше прво место на топ листи.



8. Крег Мекау и Венди Мекау - развели су се 1997. после 21 годину брака.

Овај амерички богаташ и зачетник мобилних телфона је својој жени новинарки морао да плати 460 милиона долара, а након ње је оженио банкарку Сузан Расински Мекау.



9. Мел Гибсон и Робин Гибсон - развели су се 2006.

Ово је убедљиво најскупљи развод у Холивуду а коштао је око 512 милиона долара, које је Робин добила јер никада није потписала предбрачни уговор. Срећа за њу, за њега не толико.



10. Роман и Ирина Абрамович - Неко би могао рећи да се Роман извукао за длаку, јер је Ирини платио само 300 милиона долара од свог огромног богатства после развода 2007. године.

Иако је требало да добије много више, пар се развео у Русији где је суд наклоњенији мужевима.



Међутим за овим најскупљим разводима врло мало заосталу разводи и Мајкла и Хуаните Џордан, која је добила 168 милиона долара, њихову некретнину у Чикагу и старатељство над њиховом децом. Ту су и Тајгер Вудс и Елин Нордегрен који су се након његовог секс скандала развели. Иако је Елин потписала предбрачни уговор, скандал око њеног мужа јој је ишао на руку. Из брака је изашла богатија за 110 милиона долара и кућу на Флориди.

Иако је листа предуга, завршићемо је са краљицом попа Мадоном и њеним разводом од режидера Гаја Ричија. Мадона је изашла као највећи женски губитник. Иако је Гај изјавио да не жели ни пени, отишао је из брака са шестином богатства. Добио је 80 милиона долара у новцу и имовини, укључујући њихову кућу и паб.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар