ПОР: Бенфика и Спортинг се ''иживљавали''!

Бенфика се опет иживљава, Жонас нема милости! Белененсеш пет пута вадио лопту из мреже на Лужу.  Жезусова комбинација - Фернандеш, Дост, Дост, Фернандеш! Каква два пројектила, како моћан Спортинг! Бруно гађао као навијен, Дост је незаустављив, а Лавови сурови.

Фудбал 20.08.2017 | 11:45
ПОР: Бенфика и Спортинг се ''иживљавали''!
Бенфика се поиграва и ове сезоне са ривалима у Примеири. Нова жртва у суботу увече био је Белененсеш којег су Орлови на Луж стадиону прегазили са 5:0 у мечу трећег кола националног шампионата.

Све осим овако убедљиве победе би представљало изненађење, а фудбалерима Бенфике није било тешко да испуне очекивања.

Посебно распоожен за игру био је Жонас. Искусни, 33-годишњи бразилски нападач уписао је хет-трик, а чак два гола постигао је у самом финишу - 90. и четвртом минуту судијске надокнаде.

У стрелце су се вечерас још уписали и Салвио и Харис Сеферовић.

Српски репрезентативци Љубомир Фејса и Андрија Живковић нису играли због повреда. 

Како је само моћан Спортинг! Како време пролази Спортинг изгледа све боље, а противници могу само да буду статисти и да гледају како их лисабонски Лавови мељу за ручак. После Авеша и Сетубала, најгоре је прошла Викторија Гимараеш, пошто је на свом терену претрпела изузетно тежак пораз - 0:5!

Жезусова добитна комбинација, готово као у популарној игри чувеног квиза „Слагалица“, гласила је - Фернандеш, Дост, Дост, Фернандеш! И за крај Адријен Силва. С тим да је потпуни фокус био на Бруна Фернандеша са два далекометна пројектила, док је Бас Дост наставио страшан голгетерски низ из прошле сезоне и са нова два хица упозорио све противнике да би могли да прођу још лошије него што је то био случај с Гимараешом.

Док је Дост „грувао“ рутински, Фернандеш је своју срећу пробао са великих удаљености и није погрешио. Већ у 3. минуту распалио је са безмало 25 метара и умало погодио паука у углу. 

Таман када је домаћин помислио да би могао да се опорави од Фернандешовогстраховитог ударца, уследио је бум-бум Баса Доста у року од само три минута, после чега је било јасно шта се Виторији спрема. 

А када је Дост одрадио своје, Фернандеш је још једном подсетио голмана Виторије да је присутан на терену и више него расположен да поново „затегне праћку“. Није се либио, урадио је то тачно у 60. минуту и умало запалио мрежу! Одбрана, а ни голман Силва, нису ту могли нешто претерано да ураде.

А онда је на сцену ступио Адријен Силва који је својом малом магијом у финишу утакмице активирао петарду за дефинитивних 5:0.

ПОРТУГАЛИЈА 1

Петак:

Рио Аве - Портимоненсе 2:0 (0:0)
/Барето 50, Гуедеш 67/

Субота:

Тондела - Ешторил 2:3 (0:2)
/Томане 50, Ели 62 - Бруно 13аг, Алано 27, 48/

Гимараеш - Спортинг Лисабон 0:5 (0:3)
/Фернандеш 3, 59, Дост 21, 24, Силва 85/

Бенфика - Белененсеш 5:0 (3:0)
/Жонас 2, 90, 90+4, Салвио 28, Сеферовић 33/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар