РУС: ЦСКА опасно штуца! Локоси ''шамарали'' Спартак!

Урал се специјализовао за ремије - Динга поново ни на клупи! Зенит би могао да одмакне на већ шест бодова.  Москва овако нешто није видела! Преокрет, црвени, седам плус - Локоси се вратили из мртвих против шампиона! Локомотива губила са 2:0 после првог полувремена, на крају на крилима Мануела Фернандеша стигла до тријумфа од 4:3.  Фибел и Анжи „попили“ шест од Рубина! Катастрофа тима из Махачкале.

Фудбал 20.08.2017 | 10:45
РУС: ЦСКА опасно штуца! Локоси ''шамарали'' Спартак!
Спартак му је скинуо круну прошле године, а како је ЦСКА кренуо у новој сезони ни ове неће успети да се врати на кров Русије. Армејци су у седмом колу Премијер лиге освојили само бод на гостовању код Урала у Јекатеринбургу изборивши мршавих 0:0.

Колико су Московљани у ствари били лоши најбоље говори податак да смо прву праву прилику видели тек у 57. минуту и то пред голом гостујућег тима. Јури Бавин је шутирао, а Игор Акинфејев спасио ЦСКА.  Узвратили су Армејци у 61. минуту преко Витора Васина, који је главом тукао после корнера, али је свој тренутак славе имао и голман Урала Јарослав Годзјур.

А кад смо већ код домаћих фудбалера, треба рећи да ни овај пут, као ни у прошлом колу, Доминик Динга није био ни на клупи Урала. Из нама непознатих разлога. Али зато нам је познато да би Црвена звезда радо Уралу “украла“ бившег штопера Војводине.

Било како, пети узастопни реми за Урал, који се специјализовао за утакмице без победника. ЦСКА има више бодова, али и више разлога за незадовољство јер су клупске амбиције значајно веће. Међутим, Зенит би могао да му се у случају недељне победе у Перму одмакне на у овом тренутку великих шест бодова разлике.

Каква лудница у московском дербију! А на крају се радује Локомотива, која је као гост победила Спартак са 4:3 иако је губила са 2:0 после првог полувремена!

Дуго нисмо видели овако добар фудбал у дуелу поменутих московских ривала, а после седмог кола Локоси су поново у врху. Са друге стране, Спартак је дефинитивно у кризи и мораће Масимо Карера нешто да мења.

Шест минута пре краја утакмице велики повратак Локомотиве из мртвих заокружио је Александр Коломејцев. Спартак је тада дефинитивно пао на колена. Бомба Мануела Фернандеша у 90. минуту за коначан резултат био је само потврда тога.

А скоро цело прво полувреме Спартак је имао све у својим рукама, ствари су деловале готово идилично. Денис Глушаков је у 30. минуту довео домаћина до предности на Октритије арени, а 13 минута касније предност је дуплирао Луиз Адријано. Оба пута асистирао је Квинси Промес.

И онда у судијској надокнади првог полувремена вероватно тренутак одлуке - други жути картон и искључење зарадио је Александр Самедов и то зато што је покушао да симулира пенал!

Шта се десило у свлачионици на полувремену, није познато. Али, дефинитивно је упалило за Локомотиву. Најпре је Дмитри Баринов у 48. минуту смањио заостатак и улио наду навијачима гостију. А 10 минута касније имали су разлог за ново славље, пошто је изједначио Миранчук. Креатор оба гола био је сјајни Мануел Фернандеш. А онда је уследила поменута паклена завршница.  

Марко Петковић преседео је цео меч на клупи Спартака, док је Немања Пејчиновић одиграо свих 90 и кусур минута за Локомотиву.

Када стари искусни тренерски вук Курбан Бердијев сложи екипу, тешко да неко може да је заустави. А његов Рубин вечерас је код куће прегазио Анжи са 6:0 у утакмици седмог кола руске Премијер лиге.

Домаћин је равномерно распоредио голове, по три у оба полувремена, а одбрана Анжију, у којој је био и Томас Фибел, није знала шта ју је снашло.

Двоструки стрелац за Рубин био је бразилски нападач Жонатас, а по један погодак постигли су Гокдениз Карадениз, Елмир Набиулин, Јан Мвила и Лестијен. 

Руку на срце, Рубин је имао сјајну реализацију, јер је седам пута шутнуо у оквир гола и само једном је промашио.

Премијер лига, седмо коло:

Петак
Тосно - СКА 0:0

Субота

Урал - ЦСКА 0:0

Спартак - Локомотива 3:4(2:0)
/Глушаков 30, Адријано 43, Промес 90+2 - Баринов 48, Миранчук 68, Коломејцев 84, Фернандеш 90+1/

Рубин - Анжи 6:0 (3:0)
/Жонатас 4, 31, Карадениз 15, Набиулин 62, М'Вила 85, Лестијен 87/ 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар