ШПА: Преокрет Атлетика, Сосиједад ''окренуо'' Селту...

Атлетико са десеторицом анулирао 0:2! Екипа Ђироне пропустила је идеалну прилику да на дебију у Примери победи једну од најбољих екипа у Шпанији. Ђирона је чудо, али Атлетико је избегао гиљотину у срцу Каталоније! Јорганџије са играчем мање стигле до бода, иако су имале два гола заостатка. Не може без фрке - Баски са креча у 88. растужили Виго! Сосиједад после преокрета савладао Селту са 3:2.  Баптистао саплео Севиљу! Фаворизовани домаћин без решења за бункер Еспањола - 1:1 (1:1).

Фудбал 20.08.2017 | 10:15
ШПА: Преокрет Атлетика, Сосиједад ''окренуо'' Селту...
Ђирона, нови члан шпанског првенства, водио је головима Кристијана Стуанија из 22. и 25. минуту.

Атлетико је у 67. минуту остао са играчем мање, пошто је због два жута картона искључен Антоан Гризман.

Гости из Мадрида су, ипак, успели да освоје бод, головима Анхела Корее у 78. и Хозеа Хименеса у 85. минуту. 

Ђирона је стигла и ногом развалила врата на дебију у Примери, али је на крају „намазани“ Атлетико из Мадрида освојио бод на гостовању (2:2) на којем се вратио из мртвих и то са играчем мање.

Ако малена Ђирона буде играла овако или слично у свим наредних утакмицама у елитном друштву, нема сумње да ће многи да „оставе кости“ на стадиону Мунисипал де Монтиливи.

Такође, јасно је да је Пеп Гвардиола направио сјајан потез одлуком да у Ђирону шаље на каљење играче Манчестер Ситија. Имаће шта да науче у Примери.

Домаћин је фуриозно почео утакмицу као да је он великан шпанског фудбала, Атлетико први пут игра у Примери.

И за само три минута Ђирона је имала огромних 2:0 на радост 10.000 гледалаца у срцу Каталоније. А оба поготка за домаћина дао је изузетно расположени Аргентинац Кристијан Стуани, који је у 22. и 25. минуту савладао Јана Облака.

Ипак, у другом полувремену Дијего Симеоне је показао ко је тата. А деловало је да је Атлетико на дну у 67. минуту, када је због другог жутог картона искључен Антоан Гризман. У 78. минуту Анхел Кореа је ударцем главом преполовио заостатак, а пет минута пре краја Хозе Хименез је оживео Јорганџије. 

Са друге стране, фудбалери Реал Сосиједада победили су Селту у Вигу са 3:2. 

Селта је два пута водила головима Максимилијана Гомеса, али је на крају остала без бода. 

Сосиједад је изједначавао преко Микела Ојарсабала у 33. и Хуанмија у 82. минуту. Преокрет и победу екипи из Сан Себастијана донео је Вилијан Жозе у 87. из пенала. 

Српски фудбалер Немања Радоја играо је целу утакмицу за Селту.

Луда утакмица у Вигу, а Сосиједад је фуриозном игром у самој завршници меча са Селтом направио велики преокрет и дошао до победе од 3:2 у првом колу Примере.

Све до 80. минута, Селта је имала и игру и резултат, па се чинило да ће на крају успети мање-више рутински да упишу премијерну тројку.

А онда је уследио невероватан финиш утакмица у којој су фудбалери тима из Баскије уловили цео плен. Стрелац изједначујућег гола био је Хуанми у 80. минуту, а осам минута касније Вилијан Хозе је из пенала осигурао тријумф.

То је, иначе, била прва победа Сосиједада у Вигу после седам година и можга наговештај берићетне сезоне.

Могла је и Селта да има свог хероја, с обзиром да је одличну партију са два гола пружио Максимилијано Гомез. Он је у 22. и 50. минуту тресао мрежу, а први гол за госте дао је Микел Ојарзабал.

Репрезентативац Србије Немања Радоја заузео је стандардно место у везном реду Селте и одиграо је целу утакмицу.

Ђирона - Атлетико Мадрид 2:2 (2:0), у узбудљивом мечу првог кола шпанске "Ла Лиге"!

Клуб из Каталоније, који се пролетос коначно пробио у највиши ранг, водио је головима Уругвајца Кристијана Стуанија од 22. и 25. минута (оба постигнута главом) и ишао ка великом тријумфу.

Фавориту се "црно" писало на стадиону Монтиливи, поготово када је Антоан Гризман искључен средином другог полувремена. Француз је прво добио жути картон због симулирања пенала - такво је бар било мишљење главног судије - а онда и други због приговора.

Наду Атлетику донео је "резервиста" Анхел Кореа, који је соло акцију у 78. минуту завршио неодбрањивим шутом са 18 метара - 2:1.

Седам минута касније, Коке је извео слободан ударац са леве стране, а штопер Хозе Хименез искористио кашњење голмана Ираизоза да главом пошаље лопту у мрежу и донесе Мадриђанима бод велик као кућа, с обзиром на то како им је лоше ишло већим делом утакмице.

Мало ко је рачунао да ће се Севиља оклизнути већ у првом колу, али се изненађење догодило и Еспањол је однео бод са "Рамон Санчез Писхуана" после велике борбе - 1:1 (1:1). 

Домаћин је био бољи, имао добре шансе посебно у другом полувремену, Луис Муријел је чак погодио и стативу у 70. минуту, али лопта никако није хтела у мрежу.

Блистао је и голман Еспањола Пау Лопез, који се сјајним одбранама искупио за кикс код водећег поготка домаћина када је трапаво интервенисао и частио Ленглена у 26. минуту.

Само десетак минута ксније на другој страни се Н'Зонзи реванширао ривалима. Очајно је додао лопту саиграчу што је искористио Лео Баптистао, с лоптом испринтао добрих 40-ак метара и матирао резервног голмана домаћина Сорију за 1:1.

Пробала је све Севиља у другом делу, али решење за добру одбрану Еспањола није било.

Повратник Хесус Навас је имао два добра покушаја, Муријел такође, али лопта баш није хтела у мрежу у другом полувремену. Домаћини су меч завршили са играчем мање након што је Евер Банега због приговора у једном минуту добио две јавне опомене.

У сваком случају не баш успешан старт екипе Едуарда Бериза без обзира што је комбиновао тим вечерас, док Каталонци кући иду срећни. 

ШПАНИЈА 1 - 1. коло:

Петак:

Леганес – Алавес 1:0 (1:0)
/Габријел 24/

Валенсија - Лас Палмас 1:0 (1:0)
/Заза 22/

Субота:

Селта - Реал Сосиједад 2:3 (1:1)
/Гомез 22, 50 - Ојарзабал 33, Хуанми 80, Хозе 88/

Ђирона - Атлетико Мадрид 2:2 (2:0)
/Стуани 22, 25 - Кореа 78, Хименез 85/

Севиља  - Еспањол 1:1 (1:1)
/Ленгле 26 - Баптистао 35/

Извор: Б92/мондо.рс/МОЗЗАРТСПОРТ

Коментари / 0

Оставите коментар