ИТА: На "Чизми" ништа ново, Јуве опет изгледа моћно!

Јувентус убедљив на старту Серије А! Фудбалери Јувентуса победили су данас Каљари на свом стадиону са 3:0, у утакмици којом је почела Серија А.  Нова, 116. сезона Серије А почела очекиваном побједом шестоструког узастопног шампиона Италије Јувентуса против Каљарија 3:0. Миралем Пјанић асистент.  Наполи растужио "Град љубави"! Неуспјешан повратак Хелас Вероне у Серију А, Наполитанци однијели цијели плијен са "Бентегодија".

Фудбал 20.08.2017 | 10:00
ИТА: На "Чизми" ништа ново, Јуве опет изгледа моћно!
Стрелци су били Марио Манџукић у 12, Пауло Дибала 45. и Гонсало Игуаин у 66. минуту.

Код првог гола Лихштајнер је центрирао а Манџукић полу волејем савладао немоћног Алесија Крања.

Није се пуно чекало на други погодак, пошто је Паоло Дибала на прелепу асистенцију Миралема Пјанића, дуплирао предност. Ово је потпуно доткуло Каљари који је примио још један гол до краја меча. 

Алекс Сандро је центрирао, а Гонсало Игуаин сјајним шутем левом ногом послао лопту иза леђа младог голмана. 

Јувентус је лако победио у првом колу нове сезоне првенства Италије, у ком брани титулу. 

Каљари је после водећег гола домаћина има прилику да изједначи, али је Дијего Фаријас промашио пенал.

Тешко је било очекивати да би Каљари на старту 116. сезоне Серије А могао извући била шта осим часног пораза на некадашњој "Јувентус Арени", а сада "Алијанц стадиону" у Торину.

Тим са Сардиније доживио је убједљив пораз од шестоструког узастопног шампиона Италије Јувентуса, који је одиграо онолико колико му је требало за убједљив тријумф.

ЈУВЕНТУС - КАЉАРИ 3:0 (2:0)

Прва права акција на утакмици претворена је у погодак и вођство Јувентуса. 

Течно је све изгледало, лопта је ишла од ноге до ноге, на крају стигла до Марија Манџукића, који милиметарски прецизно погађа мрежу голмана Каљарија Алесија Крања, за први погодак у новој сезони Серије А.

Рано вођство Јувентуса није пореметило госте, који су након примљеног гола имали двије добре прилике, али нису успјели да савладају Ђанлуиђија Буфона. 

Као и на старту Бундеслиге, у мечу Бајерн Минхен - Бајер Леверкузен (3:1), ВАР технологија"дебитовала" је на отварању сезону у Серији А. 

Судија Фабио Мареска у 39. минуту није видио како  Алекс Сандро руши Дују Чопа, али је након накнадног прегледа видео снимка показао на "бијелу тачку".

Ипак, за разлику од Роберта Левандовског, Дијего Фаријас није успио да погоди циљ.

Буфон је одбранио веома лош шут Бразилца по средини гола. Био је то јубиларни, 30 једанаестерац који је у својој каријери одбранио популарни Ђиђи.

Казна је стигла у судијској надокнади првог полувремена. Миралем Пјанић послао је сјајан пас за Паола Дибалу, а Аргентинцу је преостао слађи дио посла, лагана егзекуција за 2:0.

Ипак, Дибала је лопту очигледно примио руком, али и то је промакло судији Марески, који се овај пут није одлучио да потражи помоћ видео асистента, иако су то тражили фудбалери Каљарија.

И погријешио је.

Друго полувријеме почело је сјајном приликом за "Стару даму", али је Дибала овај пут погодио пречку.

Одолијевали су гости до 66. минута, када су примили и трећи гол. Тим Макса Алегрија одиграо је још једну сјајну акцију, коју је у гол претворио Гонзало Игуаин, који је до тог тренутка био поприлично непримјетан.

Послије високог вођства, Алегри је искористио прилику да у игру убаци два дебитанта. Блез Матуиди и Даглас Коста уписали су прве минуте у дресу "бјанконера", али до краја меча није било превише узбуђења, па је остало 3:0.

Сигуран корак Јувентуса на старту новог првенства...

Наполи је рутински одрадио прво гостовање у новој сезони Серије А и са стадиона "Марк'Антонио Бентегоди" у Верони однио у Напуљ сва три бода, одговоривши тако истом мјером на уводни тријумф Јувентуса против Каљарија у првом суботњем мечу.

Већ након првог полувремена било је јасно да повратник у италијанску елиту неће бити (пре)велики залогај за Наполитанце, а у наставку је само потврђена побједа надмоћног тима Мауриција Сарија.

ХЕЛАС ВЕРОНА - НАПОЛИ 1:3 (0:2)

Одбрана тима из Вероне издржала је првих пола сата, али је онда Наполи повео неспретном интервенцијом и аутоголом Самуела Супрајена, који је савладао свог голмана.

Само седам минута касније Аркадијуш Милик повисио је на 2:0, да би у другом дијелу меча Фаузи Гулам поставио коначних 3:0 у корист гостију.

Могли су Наполитанци до врха напунити мрежу домаћих, али су и три гола била више него довољна за успјешан почетак борбе за "скудето".

Какву-такву сатисфакцију домаћим навијачима донио је ветеран Ђампаоло Пацини голом са 11 метара у финишу сусрета, након што је Хисај скривио једанаестерац и добио црвени картон.

СЕРИЈА А - 1. КОЛО:

Јувентус - Каљари 3:0 (2:0)
/Манџукић 12, Дибала 45+1, Игуаин 66/

Верона - Наполи 1:3 (0:2)
/Пацини 83 пен - Супрајен 32 аутогол, Милик 39, Гулам 62/

Недјеља:

Аталанта - Рома (18:00)
Болоња - Торино (20:45)
Кротоне - Милан
Интер - Фиорентина
Лацио - СПАЛ
Сампдорија - Беневенто
Сасуоло - Ђенова
Удинезе - Кјево

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар