Коме треба прича о обојеним револуцијама у Републици Српској?!

У Реублици Српској не престају приче о покретању револуција. Црвене, жуте, наранџасте, плаћеничке. . . До сада их је у припреми било много, барем, према мишљању бројних аналитичара и експерата. Ништа се опасно по Републику Српску, ипак, није десило. Међутим, ексерти блиски врху власти поново предвиђају удар на дестабилизацију Српске.

Република Српска 19.08.2017 | 20:14
Коме треба прича о обојеним револуцијама у Републици Српској?!
У Републици Српској ништа ново. Осим нове најаве о обојеној револуцији. Ако је то још неком уопште и новина. Ова мантра постала је "сензација" чак глобалног нивоа.

Бројни аналитичари и експерти блиски владајућој гарнитури свако незадовољство усмјерно против власти називају покретањем обојене револуције.

Стручњак за безбједност и декан Факултета за безбједност Предраг Ћеранић посљедње протесте против Владе у организацији ’’Рестрат Српска’’ види као обојену револуцију и удар на дестабилизацију Српске.

"Без обзира на релативно мали број протестаната који се у Парку Младен Стојановић окупио, протесте не треба потцјењивати. Уосталом, организатори су најавили нова окупљања крајем августа, надајући се да ће направити `грудву` која ће свакодневно расти и `помести` све пред собом", рекао је Ћеранић.

Све су то измишљне приче како би се заштитила власт – одговарају прозвани у овом случају. Из организације ’’Рестарт Српска’’ поручују да су обојене револуције једино у главама оних који о томе пишу.

Као финансијера организације ’’Рестарт’’ и револуције Предраг Ћеранић спомиње поново Џорџа Сороша. Из ’’Рестарста’’ кажу да је њихово отворено писмо америчком милијардеру било саркастично и да су протесте организовали за само 68 марака.

Име Џорџа Сороша спомиње се у Републици Српској кад год то коме из власти падне на памет. Тако су поједини медији пренијели да имају сазњања да је Фондација отворено друштво финансирала опозиционе протесте. У посједу БН телевизије је аудио снимак са суђења у случају Младен Босић против Српске новинске агенције која је изгубила спор. На удио снимку се чује и директорица Отвореног друштва која појашњава да се Сорош до сада небројано пута неосновано доводио у везу са финансирањем различитих организација БиХ.

Говодарица је појаснила и да је документ који је био у посједу одређених медија, а који директно потврђује да фондација Отворено друштво, чији је оснивач и главни финансијер Џорџ Сорош, директно финансира организацију протеста опозиције у Републици Српској, и то у укупном износу од скоро пола милиона америчких долара – фалсификат.

На аудио снимку са суђење чује се и адвокат СРНЕ. Горан Бубић такође је говорио о Сорошу.

Сваке године иста прича, иако, се у Републици Српској ништа драматично није догодило. Осим што се под вођством исте власти животни стандард грађана погоршао.

Иза теорија о пучевима, по мишљењу многих стоји власт. Те приче се покушавају представити озбиљнијим и од Гадафијевих или Асадових трупа. Будући да је 2018. изборна није искључено да ће се спомињати револуције попут револуције ружа у Грузији или револуције тулипана у Киргистану.



БН телевизија

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

АЛБАТРОС

19.08.2017 18:33

Треба онима који страсе народ да би му казали да це га бранити. Ако имамо не једној страни "браниоце народа" против Н... онда је ово испирање мозга народу. Сто, мора се признати, добро раде и од тога супер добро зиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

19.08.2017 21:26

Редовно цитам коментаре, висе него прилоге и пратим трансформацију. Тек онда када обицни људи поцну отворено да говоре о свим неправдана на овим просторима доци це до катарзе, до оцисцења, оздрављења на овим просторима. Тек када људи схвате да је вазнија добробит сопствена породице и будуцност дјеце од добробити Београда или Загреба и њихове дјеце. Кафа престану да вјерују у добре намјере истих, онда це и овдје бити добро.

Name

Ре: истина

20.08.2017 04:32

А требамо вјеровати у добру намјеру Сарајева и Бошњака ... Историја нас учи другачије ...

Name

Ко

19.08.2017 18:34

Ко о чему курва о поштењу,тако и ова власт,кад год неко протестије против њих они се праве жртве некаквих нарандзасто прољецних револуција,ало народ биједан и гладан,и због тога протествује а не сто је сит па не зна ста це са собом.То су борци понижени ,породице погинулих чија дјеца чекају двадесет пет година да их запослите а ви им кажете до 2020 године,прије це пензије дочекати,доктори са неплаћеним самодоприносима,пензионери са 304 км пензијом,отпуштени радници,и ови који раде препаднути јер им мијењате директоре као царапе све у циљу да им фирме уништите,сви осим кумова и ужих чланова СНСД функционера.И све их плаћа Сорос да буду тако гладни и обесправљени а не сретни и задовољни својом владом и предсједником,ма дајте висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Истину

20.08.2017 06:00

Све си у праву само да Знас никад неце доц до катарзе јер и дјецу тј будуце нарастаје уце да мрзе другог и другацијег те земљу у којој су им прадједови родзени. Пробај само замислит политицку елиту која брани висе тудзу земљу него своју. Ми нецемо у НАТО ако србија неказе или мост на пељсцу мора да се Прави то се нетице Босанских Хрвата а ни Срба а Треци купи поене на малоумном народу.

Name

На мјесту

20.08.2017 08:13

Коментар вам је на мјесту,овде по њихов испада да народ из објести протествује а не из муке?

Name

109

19.08.2017 18:48

ЛОПОВИМА НА ВЛАСТИ И САМОЗВАНИМ АНАЛИТИЦАРИМА СА СЕДМОДНЕВНИМ КУРСОМ КО СКОЛУЈЕ ДЈЕЦУ ПО АМЕРИЦИ ТИМ ТРЕБАЈУ РАЗНЕ БОЈЕ И ЛУДОСТИ.СВЕ У НЕУРОПСИХИЈТРИЈУ ЛУДОРИЈЕ СЕОСКЕ И УВЛАКАЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли ко да ми казе?

19.08.2017 19:13

Милорад СРБин или Хрват? Томиславград или Лактаси (неке забити поред неких села)? Ко прода Јасеновацку архиву? Кога овај дилкан/месар висе .ебе у здрав мозак!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко Бањалука

19.08.2017 19:24

Кад сам могао без Тите остати могу и без ових малих малих све то треба растјерати и довести младе ничим оптерећене школовање у иностранству на државним факултету а не стручњаци попут Мајице и Малесевица дипломирали под старе дане умјесто да бирају гробни мјесто они наплате отпремнину и опет функција а нико да позове на суд части и протесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2017 06:03

Добар је Миле препада Србе да це их ови други појест. А људи ходају по Федерацији од врата до врата са сјекиром и питају Требали коме дрва цјепати.

Name

Индијанац

19.08.2017 19:28

Зашто објављујете овако сложене текстове које већина становништва једноставно не разумије, бе обзира били они бивши СДС (СНСД) или садашњи тзв СзП? Народ не воли сложене реченице, доводи их до упале мозга. Много већи ефекат би имали са кратким насловима без текста, 100%. Нешто попут: "Љевчански варалица опет јео бунике", или "Рудоња из Лакташа наограисо, потребан искусан хоџа са дебелом прангијом да му ишћера зло и ућера добро"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

19.08.2017 20:01

За ИНДИЈАНЦА и коментар циста 10а.Вриједјас Рудоњу,ако га поредис са овим Рудоњом из Лактаса.

Name

Србац

19.08.2017 20:41

Комантар је прејак, свака част.

Name

Песимиста са разлогом

20.08.2017 06:10

Овдје више ни хоџини записи не помажу. Све је обесмишљено и обезвријеђено. Тако бива када се банда, пљачкашка и рекеташка, уведе у власт.

Name

удбашка удбашка

19.08.2017 19:57

Па неки људи из цркве су изнијели мишљење да удба и није пројекат Броза и Ранковића него глобалистички пројекат који су комунисти убацили као своју државну службу,И зашто се чуди Велизар Антић Ћеранићу који никакве законске услове не испуњава да буде декан факултета безбједности.Удбаши раде за оног од кога имају интерес и сутра када осјете да ће Миле отићи са власти понудиће своје информације и прљаве услуге другима.Наравно да ће гледати да се на вријеме трансформишу у редове опозиције ко год да је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестрпљив

19.08.2017 20:00

Ја јос увјек цекам револуцију сто ју је Шприке најавио 2014....подјелили су знацке водјама револуције,ја видјео знацке,поциње на прољеце...реце тад Шпирке. Изгледао цовјек озбиљан,ја одмах сљем на главу и панцирку на дупе и трк у подрум,ко велим он је власт а власти се мора вјеровати. Кад оно ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

19.08.2017 20:45

Свака политика има своје проститутке,али ова ДОДИКОВА има оних испод моста , у влади,полицији, нарко мафији , грађевинској, цркви и куд се год окренеш круг се затворио.Затворио се сопственим лажима у истом друштву.Створило се у неколико прстенова несвесним међусобним лагањем.Не везе њих политички програм ВРЦ заједнички криминал који имају руке до Лакат у криминалу.Како се извући из зачарани круга а да би привидно све функционисло а ништа не функционише Онда им треба неко као Галијасевиц да измишља спољног непријатеља,а удаљени безбедности унутрашњег непријатеља и тако настаје забава за народ и скретање птице о криминалу.Заборављају да су исту причу поновили неколико пута и сами су упали у клопке.Тразе кривца да немоћне међусобни сукоб, али тешко иде Што су оптуживали да иду по амбасадама опозицију то сада они из позиције раде и нуде све уступке да би још пливати.Процитани су и аналитички обрађени у центрима моћи и нема спаса им сем измишљена и фабриковања револуција разних боја.Те боје им се причињава а једна је стварна Црно све.

Name

Драган ре

19.08.2017 20:30

А засто мислите да се и у републици српској не би могао десити овакав план и да се власт смијени насилним путем не би био ни први ни посљедњи пут погледајтеста се ради у Македонији постависе Заева за премијера а предсједник македоније је уцјењиван до те мјере да се није могао висе супроставити пријетили су му ко зна са циме мозда и да це их бомбардовати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгану Ре

19.08.2017 22:27

МОЗДА ГРИЈЕСИМ АЛИ ЈЕ НЕМОГУЦЕ.НЕМА СЕ ПОВЈЕРЕЊЕ У НАРОД.НАРОД СТАВИО ЦИЈЕНУ пт.50км и он ЈЕ ПОСЛУСНИК РУДОЊЕ ДОК НЕ ПАДНЕ ПОД УЦЈЕНУ.СВАКО КО ЈЕ ЗБОГ КРИМИНАЛА ПОСЕБНО ДРОГЕ ЛЕЗАО У ФОЦИ 7-9 ГОДИНА ДЈЕЦОМ СЕ КУНЕМ 2016.ГОДИНЕ ОДМАХ ЈЕ ИЗ ЗАТВОРА СР ЈАВИО НА ПОСАО У ЕЛЕКТРИЕНЕРГТСКИ СИСТЕМ.ПЛАТУ ПРИМА ЈАВЉА СЕ ПО ПОТРЕБИ ДА СТРАХОМ УГОНИ НИТАЦКО ТИЈЕЛО ЛУКАЦ И МУП ЈЕ СПРЕМАН УБИЈТИ ОНЕ КОЈИ НЕ БРАНЕ ЛИК И ДЈЕЛО РУДОЊЕ., ЦАСНЕ СЕСТРЕ, СПИРИЦА.ЈЕДИНО СУСА ОВЕ ГОДИНЕ МОЗЕ ЕПС ДОВЕСТИ У КОЛАПС И ПРСА у ПРСА.ЕПС ЦЕ БРЗО БРЛО БРЗО СТАТИ ЈЕР ИМА 10 год нису запослили школовања ЦОВЈЕКА само гласачка машину и систем пропада ЈЕДИНО БИ СЕ МОГЛО ДА ХОЦЕ СРБИЈА ДА ОДБАЦИ ДОДИКА И УДБАСКИ КАДАР,СПИРИЦА И НОВИЦА,А РАДМНОВИЦ ЈЕ ДЈЕЛАТНИК СОЕ РХ.

Name

Знам

19.08.2017 22:56

Нема ста да мислим,знам,ибда богдо хоце.Горе не мозе бити таман се и Турци вратили,овако зло према сопственом народу је не запамцено у блиској прослости.Цима ово написес питају те а коакви су ови "твоји",јер у овој земљи пп њима висе не мозес бити свој,црвена книзица је улаз ако не немас ци си?Страсно ста се десава,нецу се висе огласавати,ако овај народ хоце овако е нека му,сретно.Октобар показује дали смо одрасли или цемо наставити да зивимо у њиховим лазима тразеци тог Сороса испод кревета и у фризидеру

Name

Има рјешење

20.08.2017 06:14

Није лоша идеја. Са лоповима не иде другачије, већ силом и батином, коцем и конопцем, куком и мотиком..

Name

рс

19.08.2017 21:22

Људи замислите овде зивот без бакира , додика и цовица , рај на земљи ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

20.08.2017 04:54

Ако вам Васи политичари СТА знаце изјаснити се али народ је ивици стрпљења

Name

Јаро

19.08.2017 21:33

Питам људе ја сам србин оцемо ли ватати криминалце цистити дрзаву радити постено имати постовања једни према другима

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Јару

19.08.2017 22:39

Поштовани Јаро ја сам Србин и нисам начином оптерећен.Збацити рециклиране политичку БАГРУ Додика,БАКИРА и ЦОВИЦА и сву њихову пратећу гарнитуру. све би спорне проблеме ријешити за седам дана у убједен сам.Ја сам цовјек у седмој деценији.Ми смо дозволили неписменим ФУКАРА да млате са нама.Рудоњи, Бакиру и ЦОВИЦУ одговарало би да још траје рат.Партијске књижице су нас дошле главе.КАКО СЕ КО ЗОВЕ СТА ИМА везе ако он зна радити а не климатизати главом.Примјер идеалан млади из БиХ масовно одлазе у иностранство да раде, да ли је био између тих људи у свету забележен неки проблем. Није људи раде,друже се помажу се по земљакој линији и нико никога не пита шта је по нацији.УДРУЗИТИ СЕ И СВЕ ПОЛТРОНЕ ЗБАЦИТИ И ОБИЦНИ ЉУДИ БИ НАПРАВИЛИ ЦУДО ОД ОВЕ СИРОМАСНЕ БиХ

Name

Да

20.08.2017 07:38

Вријеме је да се отарасимо олоша

Name

сара

20.08.2017 04:01

СНСД је паметан, само лази и пласи. Овце се боје вука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рев

20.08.2017 10:09

ЦЕРАНИЦ ЗНА О ОБОЈЕНИМ РЕВОЛУЦИЈАМА ЈЕР МУ СИНА СКОЛУЈЕ АМЕРИКА.САМО ТИ СЛУСАЈ ТЕЛЕФОНЕ И САМАРИ ДОДИКА МАЛО КОМЕНТАРИСИ ЛУКАЦА И БИЗНИС

Name

М

20.08.2017 10:11

МИЛЕ СТА ЈЕ СА АНДРИЦ ГРАДОМ КОЛИКО ТИ ДАЈЕ ПАЦОЛИ И ЈЕ ЛИ 50:50% СА КУСТУРИЦОМ БАБИНИМ СИНОМ