Борјан шири еуфорију пред реванш са Краснодаром

Ко дође на Маракану тај се уплаши! „Атмосфера ће нас да подигне, а њих да спусти мало на земљу“, каже Звездин голман.

Фудбал 20.08.2017 | 18:00
Борјан шири еуфорију пред реванш са Краснодаром
Пре мечева са Бачком и Краснодаром, везала је Црвена звезда чак седам утакмица без примљног гола и још један такав би, по свему судећи, могао да јој отвори врата групне фазе Лиге Европе. Наравно, под условом да у реваншу макар једна лопта заврши иза леђа Андреја Синицина.

Његов колега међу стативама српског представника, Милан Борјан, уверен је да тим Владана Милојевића има резултат који буди наду у успех какав се чека још од 2007. године.

„Бог нас је погледао са 3:2. Добро је да је прва утакмица у гостима, имамо времена да се спремимо и уведемо Звезду у Лигу Европе после десет година. Нису екипа од које би требало да се плашимо, нека сада они страхују од нас. Кад играш на Маракани, ко год да дође - уплаши се. То се показало против Спарте“, напоменуо је Милан Борјан у разговору са Спортски журнал.

Осврнуо се репрезентативац Канаде на чињеницу да је уиграна екипа Краснодара била боља до 50. минута, кад је и постигла два гола, али и оценио да су она два у режији гостију велики капитал пред реванш.

„Извукли смо најбоље што смо могли. Примали смо голове из грешака, други и трећи гол су тимске грешке, морамо да гледамо да их не поновимо, али смо остварили добар резултат. Одлучује се на нашем стадиону, то је битно. Чека нас историјска утакмица, можемо да направимо добар резултата пред нашим навијачима“.

О својој партији...

„Нису то знаци несигурности, лопта и терен су били „брзи”. Потпуно је другачије када играте на катастрофалним српским теренима и на онаквом стадиону какав је био у Краснодару. Реално, проблем је навићи се сад на овакве услове за само два дана. Код првог гола сам покушао да ухватим лопту, али она се одбила, хтео сам најбоље“, допунио је Борјан за Ало.

Очекивања пред реванш су више него оптимистична.

„Имамо доста шанси за пролаз. није Краснодар екипа од које би требало да се плашимо, они треба да страхују јер нам долазе у госте. Биће крцат стадион и мислим да ће та атмосфера нас да подигне, а њих да спусти мало на земљу. Биће то историјска утакмица за све“, завршио је Милан Борјан.

Црвено-бели овог викенда неће играти у првенству, јер је дуел у Чачку одложен због лошег стања терена на стадиону Борца. Уместо тога, заказана је провера са српсколигашем Графичаром за недељу од 17 часова, на Топчидерској звезди, где ће тренер Владан Милојевић дати шансу играчима скромније минутаже у досадашњем току сезоне.

Реванш између Црвене звезде и Краснодара на програму је у четвртак од 20.00 часова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар