Ханга коначно Барселонин!

Најбољи дефанзивац Евролиге у сезони 2016/17 после дугих преговора прелази из Басконије у Барселону.

Кошарка 19.08.2017 | 19:30
Ханга коначно Барселонин!
Крилни играч Адам Ханга (28 година, 201 цм) у наредне три сезоне ће носити дрес Барселоне.

Вишенедељна "сага" завршена је у петак договором Барселоне и Басконије око обештећења за репрезентативца Мађарске и актуелног дефанзивца године у Евролиги, које ће износити 400.000 евра.

Ханги је на крају прошле сезоне истекао уговор и он је 9. јула потписао за Каталонце, али прича је закомпликована због прописа типичног за шпанску кошарку, који се зове "тантео" и односи се само на тзв. "слободне агенте" - који су у пракси ограничено слободни.

Клуб у коме је неки играч дебитовао у првенству Шпаније, по "тантеу" има право да задржи тог играча, тако што ће му понудити уговор потпуно идентичан оном који је као "слободан агент" потписао са другим клубом.

Басконија је у овом случају урадила управо то и Ханга је морао да се обавеже на даље три године верности свом старом клубу (учинио је то 23. јула).

Наравно, никоме није у интересу да у тиму држи играча који не жели да буде ту, па су тако преговори Басконије и Барселоне настављени и коначно се дошло до компромисног решења.

Ханга ће до лета 2020. инкасирати 7,5 милиона евра бруто, а сада може да се "чисте" главе прикључи националном тиму на припремама за Еуробаскет.

Он је седмо појачање Каталонаца за предстојећу сезону, после Томе Ертела (Ефес), Адријана Моермана (Дарушафака), Кевина Серафана (Индијана), Фила Пресија (развојна лига), Ракима Сандерса (Армани) и Пјера Ориоле (Валенсија).

Нови тренер Сито Алонсо имаће на располагању још Навара, Рајса, Томића, Рибаса, Везенкова, Клавера и Копонена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар