СП - ''Змајеви'': Срце на терен!

БиХ у суботу навече у Јеревану против Јерменије игра посљедњу и кључну утакмицу претквалификација за Свјетско првенство 2019. године у Кини. У случају тријумфа бх. тим ће обезбиједити пласиман у квалификације.

Кошарка 19.08.2017 | 13:15
СП - ''Змајеви'': Срце на терен!
Оно што може представљати проблем за млади бх. тим јесте чињеница да на клупи неће бити селектора Душка Вујошевића, који је због здравствених проблема хитно превезен и хоспитализован у Београду. Међутим, истичу да ће им изостанак Вујошевића бити додатни мотив и да ће у Јеревану оставити срце на терену за побједу.

''Пред нама је најбитнија утакмица претквалификација, сви смо свјесни важности тог меча и притиска који носи. Јерменија је тежак противник, посебно на домаћем терену, тако да ће бити тежа утакмица него у 'Скендерији' када смо их поразили. Наравно, додатни мотив нам је то што селектор није с нама и даћемо све од себе да дођемо до побједе, сигуран сам да ћемо ову утакмицу одиграти срцем“, рекао је центар бх. селекције Маркус Лончар.

Талентовани Александар Лазић на недавном гостовању у Словачкој је одиграо доста добру утакмицу, а у Јеревану се нада истом исходу као у Братислави, када је БиХ славила сигурну побједу.

“Очекује нас јако тешка утакмица са Јерменијом. У Братислави смо показали велику борбу и жељу на терену, свјесни смо шта нас чека, тако да ћемо дати наш максимум и оставити срце на терену“, истакао је Лазић.

Бх. кошаркаше ће умјесто Вујошевића са клупе водити Менсур Бајрамовић, којем то није страна улога, јер је својевремено у два мандата био селектор.

Утакмица Јерменија - БиХ играће се у суботу са почетком у 18 часова.

Након пет кола у групи А лидер је Шведска са осам бодова, колико имају БиХ и Јерменија. Једина без икаквих шанси за улазак у квалификације је четвртопласирана Словачка са шест бодова. Швеђани су већ осигурали пласман у квалификације, јер имају бољи скор у међусобним дуелима са Јерменима и бх. тимом.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вук

19.08.2017 20:08

Гледао сам утакмицу...и оставили су момци срце на терену ..Честитам

ОДГОВОРИТЕ