ЛЕ: Додатни проблем за Звезду пред реванш!

Ле Талек не игра у реваншу са Краснодаром! Трећи жути картон за Француза у овим квалификацијама.  На звездашима је да процене да ли је ово добра или лоша вест за њихов клуб после свега што је Француз приказао у Русији.

Фудбал 18.08.2017 | 08:15
ЛЕ: Додатни проблем за Звезду пред реванш!
Бранко Јовичић повређен, Дамијен Ле Талек суспендован, тренерВладан Милојевић на мукама. Јер после летњег појачања из Амкара остао је и без другог задњег везног. Ле Талек је у првом мечу са Краснодаром у плеј офу за Лигу Европе зарадио трећи жути картон у овим квалификацијама, па неће моћи да помогне саиграчима у реваншу са руским тимом.

Први жути картон Француз је добио у 95. минуту победе над Иртишем од 2:0, затим је у тријумфу истим резултатом над Спартом издржао до 65, да би у Краснодару одолевао до 55. минута.

Милојевићеве опције на месту задњег везног: Ненад Милијаш, Урош Рачић и Марко Гобељић.

Фудбалери Црвене звезде, срећом награђени за храбру игру у тренуцима када је све личило на Рен, Ајндховен или Санкт Петербург, вратили су из Краснодара добар резултат за реванш у Београду, а ту утакмицу најлошији актер првог меча гледаће са трибина.

Француски интернационалац Дамијан Ле Талек, који је одлуком тренера црвено-белих Владана Милојевића прекомандован са позиције штопера (назад) у везни ред да покуша да одмени тешко повређеног Бранка Јовичића, зарадио је у Русији трећи жути картон у текућим квалификацијама за Лигу Европе и елиминисао себе из предстојећих 90 (можда и више) минута до коначне одлуке о томе ко ће се на јесен надигравати у европској конкуренцији.

Ле Талек, који је током целе утакмице био спор, неактиван и лоше постављен, бурно је реаговао на једну одлуку главног судије Гедиминас Мажеике из Литваније и натерао га да га јавно опомене, иако је знао да му прети суспензија и да су позиције на којима наступа дефицитарне.

Управо једна таква повреда, Јовичићева, довела је тренера Милојевића у дилему да ли да проба са Французом у везном реду или да га остави у последњој линији одбране, али је Ле Талекова кретња и потом реакција код трећег Краснодаровог гола довела звездаше у дилему око тога да ли је он уопште требало да игра први од два најважнија меча Црвене звезде ове сезоне.

Код корнера Краснодара у 66. минуту, који је рутински, волеј ударцем постигао Сергеј Петров, Ле Талек је прво кренуо за једним играчем у зеленом, потом се предомислио и почео да прати центаршут, а када се Петров наместио на шут - Звездин интернационалац склонио се да га лопта не погоди уместо да покуша да изблокира руског везисту и помогне голману Милану Борјану који је у том периоду утакмице био на правој ветрометини.

С обзиром на све што смо од Ле Талека видели у Русији, питање је да ли ће ова суспензија бити велики хендикеп за Милојевића пред реванш на, претпостављамо, распродатом Стадион "Рајко Митић" у Београду.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар