Матуиди у Јувентусу! Детаљи трансфера...

Француз кренуо на лекарске прегледе, можда заигра за викенд!

Фудбал 16.08.2017 | 21:10
Матуиди у Јувентусу! Детаљи трансфера...
Дуже од годину дана је Јувентус тражио тог човека у везном реду и данас га је довео. После неуспеха у покушајима да доведе Аксела Витсела, Немању Матића, СтивенаНзонзија, Емреа Џана и још неке, избор је на крају пао на Блеза Матуидија и посао је данас завршен.

Француз је и прошлог лета био на ивици преласка у Јуве, али је ПСЖ решио да га задржи. После вишенедељних преговора, данас је све завршено и договорено на састанку у Монте Карлу који је организовао Матудуијев менаџер Мино Рајола. Ђузепе Марота је морао да попусти и да повећа понуду како би добио зелено светло Светаца.

ПСЖ је од почетка инсистирао на обештећењу од 25.000.000 евра, Јувентус је нудио само 15.000.000 евра. Очекоивано, с обзиром да Матуиди има 30 година и да је ушао у последњу гподину уговора што значи да би следећег лета био слободан играч. Међутим, Јувентусу се журило да напокон доведе дуго чекано појачање у везном реду, а Свецима се журило да инкасирају новац потребан за пеглање књига и финансијског фер-плеја после земљотреса са Нејмаром. На крају је договорено да Јуве плати 20.000.000 евра плус бонусе за Француза. Матуиди ће потписти трогодишњи уговор вредан између 3.500.000 и 4.000.000 евра по сезони.

Француски везиста се већ запутио ка Торину где ће вечерас обавити лекарске прегледе и потписати уговор. С обзиром да је у такмичарском ритму и форми, могао би да заигра већ за викенд на отварању првенствене сезоне против Каљарија.

Јувентус је решио питање појачања у везном реду, очекује се још довођење десног бека и то ће бити крај прелазног рока за Бјанконере.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар