ЛШ - најава: Селтик на Астану...

Брендане, немој да те боли глава! Селтиков офанзивац Ли Грифитс пуца од самопоуздања.

Фудбал 16.08.2017 | 18:30
ЛШ - најава: Селтик на Астану...
Пао је Линфилд, пао је Розенборг, може ли да падне и Астана? Селтик важи за фаворита против казахстанског шампиона у оквиру првог меча плеј-офа за пласман у Лигу шампиона (среда, 20.45), али Брендана Роџерса је добро заболела глава пред овај сусрет. Пре свега због навале.

Ли Грифитс је услед повреде листа ушао са клупе у првенством сусрету са Партиком (победа Селтика од 1:0), други стрелац екипе (после Скота Синклера) прошле сезоне са 17 голова Муса Дембеле је због повреде колена у ауту до септембра, некадашњи тренер Ливерпула се углавном у офанзиви ослања на крилног нападача Џејмса Фореста... Јасно је да су појачања неопходна. Под хитно.

"Ли је осетио бол након меча са Килмарноком. Схватили смо да га излажемо превеликом ризику. Јутрос се осећао добро, али не смемо да брзамо. Никако да га погледа срећа. Форест је солидно играо напред, добар је био и Том Рогић, али екипа боље функционише када имате класичну 'деветку'. Желим да играмо са два нападача и зато морамо да доведемо појачања", грмео је Роџерс пре неколико дана.

Ипак, Грифитс уверава да је спреман за окршај за троструким узастопним шампионом казахстанске Премијер лиге, те да је и док је Дембеле играо лако постизао голове. Селтиков офанзивац очигледно пуца од самопоуздања. Одличне вести за домаћина, поготово ако узмемо у обзир да је управо Грифитс тресао мрежу Астане на оба прошлосезонска сусрета, али тада су се ове екипе сусреле у трећем колу квалификација.

Иначе, Роџерс не може да рачуна ни на штопере Ерика Свјатченка и Дедрика Бојату.

У Казахстану ништа ново. Астана обара противнике као кегле, има седам бодова више од Каирата после 23 кола, а доживела је само један пораз на 12 претходних мечева у свим такмичењима. Екипа из престонице, за коју наступају српски интернационалци Ненад Ерић иЂорђе Деспотовић, намучила је прошле сезоне Келте после ремија у Казахстану, но ипак није прошла даље.

Првенство у Казахстану увелико је у току, шкотски Премијершип је тек почео, па остаје питање да ли ће чета Станимира Стоилова успети да то претвори у своју корист. Чињеница је да су у јачем такмичарском ритму. Како било, букмејкери и тржиште (Селтик има трипут скупљи тим) кажу да је домаћин фаворит. Видећемо могу ли источњаци против логике. Често су показивали да могу.

Када је реч о неким звучнијим трансферима, Селтик је довео Оливијеа Нтчама из Манчестер Ситија (био у Ђенови на позајмици), док је Немања Максимовић Астану заменио Валенсијом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар