Нема разлога за пренос власништва

Бурне реакције стижу из Републике Српске на Одлуку Уставног суда БиХ којом је одбијена апелација Правобранилаштва Републике Српске, а које је затражило да буде одгођено извршење раније Одлуке Апелационог вијећа Суда БиХ, јер је њоме наложено да војна имовина у Хан Пијеску, објекат Велики Жеп, буде укњижена на БиХ.

Република Српска 16.08.2017 | 20:00
Нема разлога за пренос власништва
Књижење овог објекта и још 11 војних локација у Српској, које су раније дате на коришћење Оружаним снагама БиХ, кључни је услов да БиХ добије МАП – Акциони план за чланство у НАТО-у.

Додик: Уставни суд - политичко тијело



Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је одбијањем апелације Правобранилаштва Републике Српске у вези са књижењем војне имовине, Уставни суд БиХ само потврдио да је ријеч о политичком, а не правосудном тијелу задуженом за заштиту уставног поретка.

Додик је напоменуо да је ово само једна у низу одлука Уставног суда БиХ која је политички диригована и директно уперена против Републике Српске.

"Да будем до краја искрен, ова одлука за мене није изненађење, ако се има у виду да Уставни суд БиХ у континуитету доноси антиуставне и политичке одлуке. Не постоји закон који каже да БиХ има имовину, те према томе не постоји ниједан правни основ за књижење било које локације или објекта на БиХ", рекао је предсједник Српске.

Он је нагласио да одлука Уставног суда БиХ дубоко задире и у темеље Дејтонског споразума, јер према том споразуму Републици Српској припада 49 одсто територије, а примјеном ове одлуке омјер 49:51 биће нарушен.

"Оно што, такође, морам примијетити јесте да оваква одлука није могла да буде донесена у вријеме док је у заједничким институцијама била група људи којима је интерес Српске био на првом мјесту. Како баш сада, када су људи из Савеза за промјене ушли у власт у Сарајеву, да свака одлука Уставног суда бива уперена против Републике Српске", истакао је Додик.

Он сматра да је "и став српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, који је практично подржао вануставну праксу да се имовина књижи путем суда, допринио свеукупној атмосфери да једна оваква скандалозна одлука буде донесена".

Говедарица: Одлуке донесене раније



“Нема сумње да се на извјестан начин отима територија Републике Српске. Међутим, морамо да видимо како је дошло до тога и који су кораци услиједили да би се десила оваква одлука. Од 2006. до 2010. године у мандату Радмановића, Силајџића и Комшића издефинисане су одређене одлуке које се тичу приступању БиХ НАТО-у”, каже за БН телевизију предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Он је додао да је тзв. МАП тада повукао са собом потезе за које је руководство СНСД-а, прије свега Радмановић и Додик знало.

“Додик и Радмановић су знали све, али српски народ није знао шта се дешава. Нажалост, данас видимо шта се дешава. Овај Савјет министара и Предсједништво БиХ није донијело ниједну одлуку која има везе са одлуком Уставног суда. Све одлуке су раније донесене”, напоменуо је Говедарица.

Предсједник СДС-а је подвукао да је легитимитет овој одлуци дала Република Српска самим подношењем апелације.

БОРС: Нема разлога за пренос власништва



У Борачкој организацији Републике Српске не виде ниједан разлог за књижење објекта Велики Жеп, као ни остале имовине Српске на БиХ.

“Имовина Републике Српске ни на који начин не омета функционалну способност оружаних снага БиХ. Они могу да користе ту имовину и нико им неће сметати. Не ради се о томе да ће се омогућити ОС БиХ нешто посебно, него се ради о инату да нас доводе у ситуацију да констатнтно морамо да бранимо своје што немају потребе да нам узимају”, рекао је предсједник БО Републике Српске Миломир Савчић.

ПДП: Све одлуке донесене у вријеме власти СНСД-а



Све одлуке које су на нивоу БиХ икад донесене у вези са НАТО-ом донијели су их кадрови СНСД. Иако СНСД властите неуспјехе покушава да оправда нападајући друге, чињеница је да је, рецимо, захтјев за чланство у НАТО-у потписао управо њихов функционер Небојша Радмановић.

Такође, подсјетићемо да је актуелни савјетник предсједника Републике Српске Ана Тришић-Бабић, док је била замјеник министра иностраних послова БиХ, била и шеф групе са сарадњу са НАТО-ом и у више наврата изјављивала да би БиХ имала корист од НАТО-а.

Такође, СНСД је, иако критикује рад судова БиХ, директно омогућио афирмацију тих истих судова. СНСД је својим апелацијама и покретањем спорова судовима БиХ само дао легитимитет и тиме Републику Српску довео у стање да судови одлучују о војној имовини.

СНСД се хвали својим ауторитетом док су били у заједничким институцијама, а ми их питамо: гдје су те силне корисне одлуке које су донијели када је у питању војна имовина?

Нема ниједне одлуке која иде у корист Републике Српске и зато се данас баве искључиво пребацивањем одговорности са сопствених неуспјеха.

НАТО поздравио Одлуку Суда БиХ



НАТО штаб у Сарајеву поздравио је одлуку Уставног суда БиХ о одбацивању апелације Правобранилаштва Републике Српске о војној имовини, уз напомену да она није довољна за активирање Акционог плана за чланство /МАП/.

"Таква одлука ће помоћи књижењу непокретне војне имовине као власништва БиХ за потребе Министарства одбране БиХ. Владавина закона и поступци извршења морају се спроводити. Донесена одлука није довољна за активирање МАП-а, али је корак ка испуњавању услова из Талина", саопштено је из НАТО штаба у Сарајеву.

Из НАТО штаба подсјећају да књижење 57 перспективних непокретних војних локација као власништва БиХ остаје једини услов за активирање МАП-а за БиХ.

"Савезници пажљиво прате дешавања и поздрављају напредак у књижењу непокретне војне имовине на БиХ. Истовремено, желе видјети да лидери у БиХ убрзају настојања ка испуњавању услова који су министри спољних послова НАТО-а поставили у Талину у априлу 2010. године како би Акциони план за чланство за БиХ могао да буде активиран што прије", наводи се у саопштењу из НАТО штаба.

Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију Републике Српске поднесену против пресуда Суда БиХ којима је наложено да војни објекат "Велики Жеп" у Хан Пијеску буде укњижен на БиХ.

Правобранилаштво Републике Српске у апелацији коју је Уставни суд БиХ одбио 6. јула навело је да је пресудама Суда БиХ о имовини у Хан Пијеску прекршено право на правично суђење из Устава БиХ и Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода.



БН телевизија

Коментари / 141

Оставите коментар
Name

поy ха

16.08.2017 14:01

Иванић !Иванић!Добро предсједниче јасан нам је Иванић!Ал шта је радио Радмановић Какава је његова улога и орјентација била❓И шта вас уопштено савјетује савјетница Т.Бабић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месар

16.08.2017 14:55

Радмановић и Додо предали у Загреб јасеновачку грађу- ваљда у интересу Срба!?

Name

Томо

16.08.2017 15:03

Мајмуне Миле, доста твог лудовања,ти мислиш да смо ми лудаци.Твој РАДМАНОВИЦ је потписао Мап,ЗиВКО МАРИЈАНАЦ ЛОКАЦИЈЕ АНА ТРИСИЦ БАБИЦ УЛСЗАК БиХ У НАТО.АНА ТРИСИЦ БАБИЦ ЈЕ ГОРА ОД ЈЕЛЕНЕ МИЛИЦ.ТИ БИ ПРАО СЕБЕ И СНСД КОЈИ ТИ СЕ РАСОАДА.КО ЈЕ БИО У СИНТРИ, МАДРИДУ..МАЈМУНЕ ИЗ ЛАКТАСА ТИ ТРАЗИС БРЛАЈ,НЕЗНАС СТА СУ ТВОЈИ КАДРОВИ РАДИЛИ.ТВОЈА ДУСАНКА МАЈКИЦ БИЛС ЈЕ 8 ГОДИНА НА ЦДЛУ ОДБРАНЕ.СПИРИЦ ЛОПОВ ПРЕКО НАТО И СЛИЦНИХ КУПИО ЈЕ ЦЕРКИ СТАН У БЕЦУ.ЛОПОВЕ УСИ ПО СЕБИ

Name

ре

16.08.2017 15:05

Е Срби су смесан народ, Сами себе теско да могу разумети

Name

Студент

16.08.2017 15:07

Ови само знају да цмиздре кад изгубе нешто... Ништа нису сачували... Неспособни све до једног.... Оде пола Бањалука у руке Бих...

Name

ре студент

16.08.2017 15:38

Не брини ти за пола Бањалуке!Никуд Бањалука неће!Границе нису никад проблем.Намјера је битна!Намјера и дугорчност!

Name

СинисаБЛ

16.08.2017 15:48

Месар није тачно,грађа је предана у Њу Јорк некој организацији која се бави тиме а они су мимо договора то прослиједили Загребу.

Name

Ћоро

16.08.2017 15:48

Неки су велеиздајници!

Name

поy ха

16.08.2017 16:19

Па Бањалука и јест у БиХ,ал није у Хрватској ,мој ти Студенту...... има ту још посла око ове војне имовине доста

Name

Ре пот ха

16.08.2017 16:30

Бања Лука је у Републици Српској а у накарадној беиха.И зато цувај тај свој тор И то добто

Name

Ре за ре

16.08.2017 16:31

А висте јос смјеснији посто незнате косте И стасте

Name

херцеговац

16.08.2017 16:58

Опет лаже народ и пребацује одговорност на оне који немају везе са овим. Додо продо си све од Јасеновца до Хан Пјеска,сву муку,патњу и мјењаш историју!

Name

@ 3 ре

16.08.2017 17:05

ВЕЋИНА

Name

ПП

16.08.2017 17:44

Ма ста њега брига за војном имовином!!! Он свакако није био у ВРС!!!, сви су други криви само је "он ""бранилац" РС е. Он је зло за нас стпски натод!!! Народе опамети се и дај ту секту звану снсд е да скинемо једном заувјек са грбаце овог народа и посаљемо га гдје му је мјесто. Он прица о суду бих, а под цијом је директивим суд , тузиластво, и полиција у РС... све си птиватизовао битанго, српски народ си довео до нестанка за ови 11 год владавине, све си унистио сто се унистити могло, задузио и насе дјеце дијецу...

Name

РЕ СИНИША БАЊА ЛУКА

16.08.2017 20:28

Синиша! Де жив био па прочитај више пута шта написа као објашњење у вези Јасеновачке грађе? Кад би рецимо освануо оглас за посао теби занимљив нпр. у Требињу, да ли би уз молбу послао оригиналну диплому или овјерену фотокопију? Не брани неодбрањиво, није фер према стотинама хиљада страдалих о којима је та грађа аутентично свједочила

Name

Напријед

16.08.2017 21:52

Умрла је колективна свијест српског народа. Карцином разара српски народ који свјрсно срља у пропаст.

Name

075

17.08.2017 05:03

Пишем реално! Срби из БиХ морају схватити да им Руси нису "браћа", Бошњаци морају схватити ако се сјете посљедњег "балканског рата" 90-тих да им Турци нису "браћа", Хрвати по задњим дешавањима да им Нијемци нису "браћа" и да ако "велики брат" зацрта да су БиХ и Македонија идуће године у НАТО, онда су у НАТО, ако "велики брат" пошаље "молбу" у Берлин(не у Брисел) онда су све "државе" Балкана у ЕУ, нешто као што се десило са Румунијом и Бугарском!

Name

@ре пот ха

17.08.2017 19:59

БЛ је у држави Босни и Херцеговини, у ентитету РС, а ти "пјени" до сутра...а можеш и даље јер ће и даље тако бити! П.С. само нас поштеди приче: сад ћемо..., ускоро ћемо...

Name

Драгутин

16.08.2017 14:02

Суд БиХ крши Дејтонски споразум,којим је гарантовано РС-ој 49% БиХ?То је намерно отимање делова територије РС-е од стране Уставног суда БиХ...И због тога треба да реагује Савет безбедности УН-а,под хитно?!Где је војска РС-е,у Дејтону све како је потписано мора тако да се поштује,јер не може уставни суд БиХ да поништи Дејтонски споразум!!!Ово је безакоње у праву је Додик!!!Ако се овако настави БиХ ће се врло брзо распасти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Драги

16.08.2017 14:10

Халло Драги, ма добро да си се и ти пробудио. Па ја , сунцаница у твом слуцају неизљецива. Ста цес.....

Name

075

16.08.2017 14:13

@Драгутин Понављам вам по ко зна који пут, ако "велики" желе да је БиХ унитарна, да је БиХ са Србијом или Хрватском дио неке треће државе етц. тако ће бити, нико на еx YУ просторима а и шире није више "господар своје судбине"!

Name

РЕ.Драгутин

16.08.2017 14:19

Како смо били рахат од твоји глупости док узимас редовну терапију.

Name

ре

16.08.2017 14:22

Ама људи ста казе Владика Глигорије. Тамам направио договор са Додом да се то препрода као црквена земља

Name

ТриплеБ

16.08.2017 14:29

Даyтон није шведски стол да се узима тко шта жели. За доградњу Даyтона руке је дигао (гласао) његов СНСД, јер ми је тада тако одговарало, сада би опет нешто мјењао. Распад БиХ сањају само они који сањају велику србију а буде се у великој Албанији!

Name

Ре Драгутин

16.08.2017 14:33

Распаст ће се , распаст ће се , распаст ће се .... не могу висе да да чекам . Кад ће Драгутине дај погледај још једном у ту видовити куглу ?

Name

Шташ

16.08.2017 14:38

Уставни суд је дао одговор и на ту "аргументацију" Додика, јер унутрашње разграничење БиХ нема веза са власништвом над непокретностима. БиХ има 100% своје територије, па нема препреке ни да она буде власник неке од непокретности било гдје у БиХ, поготово што је БиХ власник неких амбасада и конзулата ван БиХ. Исто тако, РС има 49% територије у БиХ, али није власник сваке непокретности у РС, много тога је приватно, нешто имају и опћине... Додик се не може понашати као да живи ван БиХ, када је на сву његову жалост РС дио БиХ. И мени се штошта не свиђа, али тако је како је.

Name

блбл

16.08.2017 14:40

У праву си да треба све да се постује и мировног споразума а посебно анекс 7 повратак протераних који није ни близу заврсен. Због не извравања тог анекса треба понистити мировни споразум који није никада ни усвојен у парламенту БиХ. Само питање времена када це он престати да вази.

Name

ре драгитине

16.08.2017 14:49

Драги рагутине то нецес зив доцекати као ни многи други да се бих распадне на твоју велику залост.

Name

Јоја

16.08.2017 14:50

Српска има организовану- политицко економску власт на теритрији од 49%. Нигдје не писе да је она власник тих 49%. Ја имам у Српској 38 хектара земље и то је у правилу у Српској али је моје. Најбоље је Драгутине да и ти све своје преписес на Српску ради тих Дејтонских процената и да ти уствари лаксе буде са рацунањем.

Name

ТриплеБ

16.08.2017 14:55

Држава БиХ је власник цјелокупног свог територија (види Даyтон), друга ствар, уговором о сукцесији, сво власништво бивше ЈНА припада држави у којој се налази :)

Name

Ајде

16.08.2017 14:59

БиХ бе заједничка за РС и Федерацију. Према томе та имовина и даље припада једним дијелом РС. Доди је у интересу да се донопа власти у Са а жељезнице су у његово власништву па их добровољно премјести у Сарајево.

Name

Милан

16.08.2017 15:00

ДРАГУТИНЕ ПИТАЈ СВОГ ДОДИКА ГДЈЕ ЈЕ ВООЈСКА ГДЈЕ ЈЕ ГРБ ,ГДЈЕ ЈЕ ХИМНА. МОЈ ДРАГУТИНЕ СВЕ ЈЕ ТО ТВОЈ ДОДИК ДАО ДА БИ СЕ ДОДВОРИО СТРАНЦИМА.

Name

ре.

16.08.2017 15:03

Наравно да це се наставити, ово је тек поцетак,...све до нестанка републике крметњак....

Name

нонононо

16.08.2017 15:06

Врло глупа констатација, не мјења се омјер јер се ради само о имовини односно власниству над објектом који опет остаје на територији РС, и електропренос је нпр на територији РС па влада федерације има власничке удјеле у компанији, иста је ствар и са осталим дрзавним институцијама на територији РС

Name

Нато

16.08.2017 15:07

Вец свакако обавља вјезбе гдје зели, у Власеници, Мањаци,..то је готова ствар,..преостаје само кмецање

Name

Нако

16.08.2017 15:23

Драгутине, Босна и Херцеговину нису растурили ни веци а ни јаци а камоли да це то урадити Миле Дидили. Јос несто врло битно, у Босни и Херцеговини се прица ијекавски а у Србији екавски, тако да вјероватно долазис из нама драге сусједне Србије, па неби било лосе да се мало позаабавис домацим проблемима а нама Босанцима и Херцеговцима оставис насе.....

Name

Деји

16.08.2017 15:27

Мислим да цес се прије ти распасти. Због таквих б..... као ти ива земља нема напретка.

Name

Мата

16.08.2017 15:39

РС 49 % ФБиХ 51%,Брцко ДЦ БиХ,од ФБиХ узето око 0.9 % а од РС око 0.8 % територије то знаци да РС и прије овога није имала 49 % а знамо ко је у устав БиХ уврстио Брцко Дц.

Name

Турбоскара За ДРАГУТИНЦЕ

16.08.2017 16:21

Под хитно две лудацке косуље за дрсгутинцета И бају И то по могуцбости иx високог И дупла терапија обадвојци

Name

Хмм

16.08.2017 17:53

Ста писе у уставу РС ? како се зове главни град РС

Name

Боснае

16.08.2017 17:53

Сад се мозе постовати Дејтон ха?? А кад је био реферндум онда ниста... дволицно до неба!!!

Name

ре Милан

16.08.2017 18:17

Немој потурати кукавичја јаја другима. Војску Републике Српске продао је Драган Чавић и одговарат ће за то, јер у Дејтонском споразуму нема оружаних снага БиХ, већ ентитетске војске.

Name

Драгутин

16.08.2017 20:32

Ала ПИШТЕ ове потурице СДА бошњаци???Па нисам вам ја Ердоган,па да вас брусилицом обрезујем бесплатно???

Name

Хихихи

17.08.2017 00:00

Јеси ти цуо за мјењање закона, устава.. На крају ово је потписала ова власт цум је послала апелацију за цланство..

Name

075

17.08.2017 05:13

@ Хмм Мислим да је Сарајево!?

Name

Пензионер

17.08.2017 20:19

Драгутине, дрзава је на првом мјесту, а онда ентитети И БЦ Дистрикт. Босна И Херцеговина И Македонија улазе у НАТО допадало се то некоме или не. Љигаве политицаре у БиХ нико неце ниста ни питати, сви су они сјели на руду, а ако се неки од њих побуни, бице склоњен. НАТО је заврсена прица, само јос да се то званицно казе.

Name

Не контам

16.08.2017 14:02

Ено сад опет не ваља Суд а неки дан био добар. Миле Миле одлуци се

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.08.2017 14:57

По потреби друже, по потреби. Ово књижење нема везе са фамозним процентом 49-51, поново се јавност дезинформише, тај дејтонски проценат је териториј који је под ингеренцијом ентитета, није то ентитетско власништво, пази молим те, колико само приватне имовине има на територијима ентитета, глупости

Name

Миле

16.08.2017 15:33

НЕ ВАДИ ИЗ ДЗЕПА ПСПИРЕ ДА СИ ЛУД. ИЗВАДИ ЈОС ТРЕБАЦЕ ТИ

Name

попара

16.08.2017 15:43

Па и РС је укњизена на БиХ.

Name

Ре

16.08.2017 16:00

Овај Додик скроз пролупао! БиХ је 100 постотни власник цјеле дрзава БиХ! Постоји приватно власниство,црквено итд. Ал све је то БиХ! Кад је рат ко те пита могули вец ти мозе узети све! Ово је моје брдо није ово твоје вец дрзавно у екстремним ситуацијама!

Name

Ре за ре

16.08.2017 16:37

Кад ти мени објаснис да је беиха дрзава ја цу теби сваки аргумент дати да није.знаци дрзава не постоји.има само несто сто ради на силу И кад оду странци она це се распаст.знаци немој тр се надат превисе

Name

ре 3 ре

16.08.2017 17:14

Твоји аргументи су у рангу носача напоја у обору. Странци су давно отишли, нико се више тавих као ти не боји, прошла су та времена, Босна и херцеговина иде напријед, циљ је придружити се у НАТО као што је и братска Црна Гора скоро учинила. ОС БиХ учесрвују у мисијама које су под окриљем НАТО-а, за сваку мисију треба једногласна одлука предсједништва, никада српски члан није повукао вето, а имао је право., 'ајд сафа благо нама назад у обор на радно место .

Name

Сара

16.08.2017 21:35

Ако се Вукота и ови Бакетови срби не дозову памети на изборима неће имати ни десетак посто гласова, а што трују народ то је посебна прича! Опрости им Боже не знају шта раде!

Name

Сара

16.08.2017 21:35

Ако се Вукота и ови Бакетови срби не дозову памети на изборима неће имати ни десетак посто гласова, а што трују народ то је посебна прича! Опрости им Боже не знају шта раде!

Name

075

17.08.2017 05:16

@Ре за ре Главни штаб НАТО у овом дијелу Европе није ни у Загребу, ни у Тирани а ни у Атини, него на Аустријском тргу у Сарајеву! Значи, БиХ је у НАТО одавно!!

Name

Ре за 3 ре

17.08.2017 05:44

Медједе кад сватис да босне нема дузе цес зивјет иди пред мерхамет сад це се отворит неби ти ста удијелили садаке.

Name

ааа

18.08.2017 11:58

Саро, Сарао, јадна Саро, да знаш ко је Вукота и од кога је никада га тако неби назвала. Али то је твој проблем, није Вукотин, највише си рекла о самој себи.

Name

@ре за 3 ре

18.08.2017 12:52

А да се мало описмениш за почетак? Типично, у недостатку аргумената иде салва вријеђања и бљувотина. Није ти други крив, што си наиван и насјео на причу да је РС држава..

Name

Треф

16.08.2017 14:02

Овде је нормално да су сви судови политицко тијело јер да нису ти би одавно био у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

16.08.2017 15:51

Тачно.

Name

Ре

16.08.2017 16:04

Додик не разумје да је и Р. Српска и Федерација власниство БиХ! Ма преглуп је он да то разумје! Р. Српска је ентитет као сваки Кантон у Федерацији! Ниста веце привилегије она нема ал он се умислијо ка да је предсједник Русије!

Name

Ре ре

16.08.2017 16:39

Власниство срба којИ су га одбранили од алијиних терориста И зато никад неце бити власниство никакве беиха

Name

Ре Ре ре

16.08.2017 16:59

Ко вам је крив сто сте се борили на погресној страни и за погресну идеологију? У тој твоојо одбрани о којој ти говорис сто нисте одбранили Кљуц и Сански мост? Ил засто Босњаци нису одбранили Сребреницу? Пајдо да неби Американаца оде и Б. Лука! Одбранили смо ми сви ста су нам Американци зацртали!

Name

Ре

16.08.2017 17:04

А ти сто казес да си одбранијо засто ниси одбранио Мркониц Град? Тек кад је Америка наредила назад тад сте га одбранили! Ми смо мале рибице за свјетске моцнике а Додик мутав да то разумје!

Name

Ивана

16.08.2017 14:03

Учи у нато то нам загарантује вјечни мир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

16.08.2017 14:12

НАТО у блато...

Name

Пеки

16.08.2017 14:22

Иваницу дате сад видимо на дјелу xицес ли то подрзат неуставне одлуке ти као цлан пресједниства мазес све да блокирас

Name

Трз

16.08.2017 15:05

ИМА ЛИ ИКО ДА ЗАКЉУЦКЕ КОЈЕ ЈЕ ПРЕНИЈЕЛО СНСД НА БИХ ДА СКУПИ ХРОНОЛОДКИМ РЕДОМ И ДА ОВОМ.ЛУДОМ ДОДИКУ.

Name

Ре Пеки

16.08.2017 18:40

Уставне одлуке не мозе нитко зив да блокира! У којем ти свјету зивис? Да је могао блокирао би одлуке о деветом јануару!

Name

Индијанац

16.08.2017 20:15

Пеки је неписмен за медаљу, мозак одавно испран и на резерви. Само игнорисати копрцање очајника и уживати у животу. Ако се убрзо не смире, ишамарати и послати преко Братољуба...

Name

истина

16.08.2017 14:04

Приупитај Галијасевица ста да се ради! А мозда и савјетник - пропали новинар- п.симиц има идеју. Па зар то није све Радованови по твом налогу потписао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

опет Страјк

16.08.2017 14:12

Ма ста се то у Билеци десава???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уставни Суд

16.08.2017 14:14

Устав је флоскула за садашње тз институције звани Уставни суд у БИХ.Политичка прћија једне стране и кандзија за оне који траже право а које се тумачи по потреби странке СДА.Нема овдје права ни компромиса за РС.подхитно се дистанцирати од оваквог Суда и закона на штету РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

16.08.2017 14:22

Не пада снијег да покрије бријег вец да свака звјерка остави свој траг. На овоме питању це да се види ко је вјера а ко невјера. Несто ми је тиха опозиција у Републици Српској, а пуна им уста Републике Српске. Дејтонси Устав казе да је сва имовина и територија припада ентитетима а овамо политицки судови крсе устав а политицари суте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Петар

16.08.2017 19:47

Јесил то чуо од прецједника...немаш ти појма ко ни он...сељобери се уфатили политике и права.

Name

миле

18.08.2017 22:16

Ти си неписмен ако тако мислис као сто.си написао царе БиХ је дрзава а сам видис да НАТО и медјународне заједнице су за то ето ми цемо се борити сви против света нек.нама твој додик да посао боли народа брига за ова сра..ња

Name

Бабицка

16.08.2017 14:23

Је вец годинама у НАТО. Кога фолирате???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

16.08.2017 16:13

РЕ БАБИЦКА..У ПРАВУ СИ МИ СМО У НАТОу,ВЕЦ ОД 98,КАД ЈЕ ПОЦЕЛА ОБУКА МПРИ..ОПРЕМИ И ОБУЦИ,прелазак са АК.47 на м16,..нема висе Руског система од карата па до распореда јединица.АЛФА И БРАВО ТИМОВИ..ГАС МАСКЕ ,ЦИНОВАЊЕ ОД ПОДОФИЦИРА КОЈИ СУ НАРЕДНИЦИ,ПО НАТО СТАНДАРДИМА ДО ОФИЦИРСКОГ КОРА...мало да знате

Name

075

17.08.2017 05:25

@ ВЕТЕРАН Тачно тако, додао бих да смо ми у НАТО од Даyтона и директно од форсирања ријеке Саве у децембру 1995. од стране УС Армy!

Name

борац

16.08.2017 14:27

По договору свако рекне своје и просао воз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

16.08.2017 14:27

Које лицемјерство сви могу да коментаришу само ти не.Ти искључиво радиш против интереса РС дао си Брчко Добрињу Војску Грб Химну Заставу Славу тиси њихов човјек сада те возају са хелихоптерима а не са тенковима.Српски злотворе!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

16.08.2017 14:28

Које лицемјерство сви могу да коментаришу само ти не.Ти искључиво радиш против интереса РС дао си Брчко Добрињу Војску Грб Химну Заставу Славу тиси њихов човјек сада те возају са хелихоптерима а не са тенковима.Српски злотворе!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУСАН

16.08.2017 14:30

Није дзаба нас народ рекао Само слога Србина спасава. У Републици Српској нигдје слоге. Када смо слозни нико нам ниста не мозе, а у супротном десице нам се да цемо изгубити једини гарант опстанка на овим просторима насу РЕПУБЛИКУ, а све ради лицне сујете и користи појединих политицара. Следеца одлука оваквог суда мозе да буде Укидање назива РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Најбољи синови су је створили и оцували у рату, а у миру би појединци да тргују њоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Дусан

16.08.2017 16:00

Назив ентитета не утиче на његов унузрашњу устрој, ако би федерација БиХ промијенила име у "БХ ентитет" све би опет остало исто. Тачно је да се РС зове само по једном народу и то је неуставно, устав РС каже, сва 3 народа су конститутивна. Ипак промјена имана ентитетима ће доћи доста касније, не брини.

Name

Кики

16.08.2017 19:03

Кад Срби буду у Њемацкој сви а избјегице се пензионису и врате куцама..хахаха.

Name

ДРАГУТИН

16.08.2017 14:40

Ја сам ДРАГУТИН паметњаковиц.Хахахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

16.08.2017 14:44

Данас нам отимају територију сутра це лицну имовину, као сто се десило у Хрватској

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

18.08.2017 22:18

Неце нама нико ниста узети ми смо увек лротив свега ако цемо реално гледати зато и зивимо у беди

Name

Борац рс

16.08.2017 14:56

ЛОПОВ ЈЕДАН А КАКАВ ЈЕ СУД И ТУЗИЛАСТВО КОД НАС ТАКО ТИ И ТРЕБА ТИ СИ КРИВ СТО ЈЕ СВЕ ТАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија

16.08.2017 14:59

Па не припаја се то земљиште Федерацији па да се мијења пропорција 49:51. И у Федерацији војска узима одређене објекте и земљиште на кориштење па нико не сматра да им смањују територију. То је чиста демагогија. Нико те објекте не носи нигдје, нити ту земљу. Ти објекти ионако пропадају и урушавају се сами од себе, Ником потребни они нису. Није то становиништво па да га шетају и шутају тамо и онамо, како су то радили господари рата за вријеме рата. Свашта....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

16.08.2017 17:03

Варас се кад казес да ти објекти ником нису потребни. Управо многи рацунају да "приватизују" ове "непотребне" објекте. Много је те имовине у центрима градова и на најпозељнијим локацијама, зато се сви отимају за њих. Приватизовати (отети) их за себе могу једино ако су у њиховој надлезности.

Name

Суд

16.08.2017 15:03

Због таквих ствари почео је рат.Нема се шта више тражити у Бих.Само расписати референдум о отцепљењу па шта буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суд

16.08.2017 15:03

Због таквих ствари почео је рат.Нема се шта више тражити у Бих.Само расписати референдум о отцепљењу па шта буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мата

16.08.2017 15:41

Морас знати да су уставни суци Срби такодје гласали против наведене ампликације тј.Уставни суд је био једногласан.

Name

Управо!!!

16.08.2017 15:55

Ма референдум висе!!! Или рат или да се радтајемо!!!

Name

Ре управо

16.08.2017 18:27

Хахха рат ! Са чим или чиме ? Хахаха ! Па није ово 92 пробуди се спаваш 25 година. Нема тенкова , хаубица, минобацаца .... Ко ће финанцирати рат глупане. Рат кошта брдо пара . Одакле РС паре? Велики или мали кредит ?хаххаа

Name

Јоја

16.08.2017 19:06

Лијепо је у Војводини а лале по цитав дан на њивама. Лалинце заљевати да непресусе.

Name

ЗА Ре управо

16.08.2017 21:10

Дечка је мало понијело

Name

075

17.08.2017 05:32

@ Управо!!! Ово је "хладни мир" сада! Запад ће дати шансу Вучићу, јер српска "браћа" су далеко, и ако Вучић не повуче "резонске" потезе, нажалост ће бити нови "балкански рат" гдје ће на Србе "ударити" са свих страна у координираној акцији јер будимо реални нема више "ЈНА" која је била војска само једног народа 90-тих!

Name

БЛ

16.08.2017 15:08

Доста висе јефтиног препуцавања, ОС БиХ су ту јер сте ви тако хтјели, нормално је да имају своју имовину као и војска свуда у свијету! Немојте висе тровати јадни народ, оцемо висе пара и бољег зивота!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геодетска управа

16.08.2017 15:09

За ово треба питати Тихомира Глигорица који је Милорада Додика оптузио за велеиздају по овом питању и предоцио јавности доказе о Додиковој изјави. Додик оптузује СЗП а РС свјесно увлаци у НАТО какав покварењак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

б

16.08.2017 15:11

Колико се људи секирају око ових ствари а да могу и бабе би запослили у институције БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо реални

16.08.2017 15:14

Радмановиц је дилетант ко га познаје све сто је радио у зивоту радио је слабо и осредње исми отимања пара и дилова са Зељом Ковацевицем и Секом који су му од пара ел Крајине направили куцу и хидроелектрану коју је његов зет препродао Аустријанвима са Копањиним подгузним мухама напр Дзери и комп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.08.2017 15:54

Ста написати о Радмановицу, лопов за свој џеп, цовек без става... Ани Трисиц нераднику, лазову...све је вец видјено. Да се запитамо какав је Саровиц, издајица... како у рату, тако у миру. Иваниц сличан Радмановицу, нека други говоре, можда ја несто казем, а не би да се замјерам... надам се новом мандату може и са ССНД. Црнадак понекад добро прица, ниста није урадио, али има добру савјетницу, (ниста ја не знам ја сам досла из банке) ....???!!! Па ви просудите ко је овде добар....???????????

Name

Драгутин

16.08.2017 15:16

Вријеме је да све укњизимо на дрзаву БиХ. Морамо признати пораз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

16.08.2017 19:10

Свака част,моји коментари терају чак и неке бошњаке да промене и узму моје име уместо тамо неког свог турског!То је мој допринос!

Name

Привредник

16.08.2017 15:23

Интересантно. Сви коментарису одлуку Уставног суда а нико је није ни прочитао а камоли разумио. Али ето тако је то у БиХ. Медија објаве а народ коментарисе појма немајући ста је био предмет апелације Уставном суду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коки

16.08.2017 19:10

Ма овај интернет је терапија за њих. Они комсију убју сикиром за 30 цм медзе, овде се испуцају и мирни су а комсија зив и здрав.

Name

Студент

16.08.2017 15:25

За време Босића И Тадића, Владо Бабић је био генерални секретар СДС, а његова снајка Ана Тришић Бабић главни лобиста НАТОа. Је ли још нешто потребно рећи... Ми смо давно катастарских преписани НАТОу... Једино што можемо је да дезертирамо кад нас мобилишу... Ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунћо

16.08.2017 15:48

Вукота сасвим реалан, то поштујем, говори онако како јесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.08.2017 16:10

Мени се чини да је ова одлука Суда донешена у дослуху и опозиције и позиције. Одлука је свакако не спроводљива а они добили сјајну прилику да замајавау нас глупаке бар два три мјесеца. Одма прича ови ово они оно а РС ма кога то још интересује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

16.08.2017 17:36

Службени Гласникт РС Број 82, од 8 Септембра 2005 године ..све је за паметне речено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

17.08.2017 05:36

@ Дон Кихот Хвала вам на овоме , прочитао сам и све је јасно! Мислите ли да неко од већине на порталу да је "прогуглао" ово што сте нам ви написали? Нажалост ријетко ко!

Name

Цутис Дуско Вукотицу!

16.08.2017 17:41

А паре си знао завуци у дзеп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

16.08.2017 18:26

Сви они само трпају паре у џеп.Сви су исти.Каква је разлика,Пантелија,Миломир,Душко....?

Name

ре Горан

16.08.2017 20:25

Тако је! Све фукара до фукаре!!!

Name

16.08.2017 18:08

Уставни суд БиХ не признаје нити иједну институцију Републике Српске то је евидентно и ако је обавезан јер га на то обавезује Дејтон.Ево примјера уставни суд БиХ је одбацио апелацију којом је оспоравана пресуда јер цовјеку суд није признао рјесење инвалидности током судског поступка и ако је цовјек имао повреду на раду а инвалидност је утврдио фонд Пио Републике Српске,рјесењем у ком стоји датум мјесто повредјивања,И настанак инвалидности уставни суд је назалост одбио ту апелацију без образлозења,јасног због цега и ако је обавезан И дузан да да јасно прецизно образлозење са ваљаним доказима ,и законом.Е то вам је БиХ тамо гдје престаје логика настаје БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

16.08.2017 18:11

Миле и јатаци су потписали и продали сто се могло продати и потписати и сад ко незадовољни несто им ко није Јасон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

16.08.2017 18:20

Уставни Суд је Уставни Суд и дзаба супље прице. Ријесавајте проблеме зељезницара и оних јадних сумара са новим директором... Сад це бити супља мјесец дана о Уставном Суду о имовини итд. Супља прица а проблеми ниста 0.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

16.08.2017 18:20

Ух јеси се нашли.Додик је за народ,колико Савчић за борце....Ух, на да је њима ухватити још један мандат.Брига њих за све остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

16.08.2017 18:21

Савчић погибе за борце,да,али у мрквама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.08.2017 18:23

Ови из опозиције стварно не могу са оваквом причом побиједити на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

16.08.2017 18:37

Ово је слуцај за једну нову "анкету"па да се градјани изјасне. Све остало је млацење празне сламе! Поздрав нормалним људима Ма гдје били у сва три тора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

....

16.08.2017 18:47

Додик је први био да се укине врс а сад несто глуми знало се давно да це тако бити све су се договорили вец раније вјероватно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

16.08.2017 21:46

Без то вјероватно!

Name

босанац

16.08.2017 20:05

Хахаха али виц дана је да це омјер 49:51 бити нарусен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

16.08.2017 20:47

Само се ви препуцавајте ено њих скупа на вецери, то је и циљ политицара да се народу баци кост да се глодје а ви навалили једни на друге сви смо од крви и меса свију ране боле а ове сто нас воде усмјерите своју реторику на њих а не једни на друге близе се избори зиви народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

16.08.2017 20:51

Људи немојте се превише узбуђивати око имовине. Моје је само оно што у катастру пише да је моје, а дужан сам и порез плаћати на то. Наши политичари су свашта потписали, па треба бити дослиједан и поштовати то што је Радмановић потписао. Идемо ка НАТО пакту, полако и сигурно, као што и Србија иде. И није то ништа страшно. Идемо и у ЕУ па и то није ништа страшно. Мислим да се пажња скреће са одласка младих свих националности из БиХ, безидејности наших политичара, промашених предузећа, лоповлука на све стране, незапосленост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

17.08.2017 05:39

@ Драшко Браво за коментар!

Name

План б

16.08.2017 20:58

Додик је одрадио пуно тога...још да прође на слиједећим изборима и да заврши посао.Бакир ће му бити захвалан до гроба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

17.08.2017 05:42

@ План б Читајући портале са "друге стране ентитетске границе" Бакир схвати да је неко још увијек! Какав Бакир, па он и његова "ханума" су код Бошњака омражени као брачни пар Чаушеску, посебно Себија најомраженија особа у БиХ, ИВЗ БиХ се ограђује све више од СДА исто као и што се Католичка црква и кардинал Пуљић ограђују одавно од Човића и ХДЗ БиХ!

Name

План б

16.08.2017 21:10

Додо ће свима зачепити уста кад од Русије добије огроман кредит и истог часа повећа плате и пензије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

17.08.2017 04:41

Бих је територија,она се неможе распасти,земља се неможе откинути и однијети,могу бити само на њој неки људи који могу оградити дио и рећи ово је моје,немој да туда неко хода,на крају га та земља потрпа,значи не припада земља човјеку него човјек земљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

17.08.2017 05:32

Који сте ви неписмени "Болесници"око цега ае ви расправљате,зар Вама није јасно да Народ и Политицара у БиХи нико ниста неце питати,вец це бити како казу велики свијетски Оци.Непримјерено је малоградјански да се Ви на овом Порталу толико вриједјате,а сви смо ми сака небитни јадника за велике силе,дај мало достојанства и постовања једни према другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПОЗИЦИЈА

17.08.2017 18:08

Ајде да видимо сад мало ста господа из опозиције мисле о овоме, тј ста су конкретно урадили да спријеце овакав апсурд? Наравно, и власт сноси дио кривице, али ови из опозиције не раде ниста конкретно осим сталне критике власти, за све им је крив Додик, али не нуде никаква рјесења! Уосталом, и у власти и у опозицији сједе људи којима је главни интерес сопствена фотеља, са њима сигурно никад неце бити боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

18.08.2017 12:17

А Закон о поријеклу имовин. Газда каже "џаба вам је тражити, немате дневни ред". Власт је извршила геноцид над економијом и демографијом, имају "дневни ред" захваљујући папцима и ти прозиваш опозицију. Просто смијешно.

Name

ааа

19.08.2017 05:31

Знате ли да је земљиште на којем се налазе објекти СИП-е по захтјеву Средоја Новића укњижено на БиХ. А и овај процес је похлепни Додик изазвао. Хтјели су земљиште касарне у Хан Пијеску поклонити М:телу и изазвали су судски спор који се завршио овако. Сада од кривца путем своје политичке и новинарске машинерије праве жртву.

Name

галеб

17.08.2017 22:49

Једна дрзава једна војска ,па на кога би требали бити укњизени војни оњекти него на дрзаву,мозда на торовску полицију која је пуна криминала ,национализма ,и полиција би требала бити једна на нивоу дрзаве ,а не торовска и појединица и криминалаца ентитети нису дрзаве и невиди нико нормалан проблем војни објекти војсци припадају у свакој дрзави па и БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

18.08.2017 08:05

Па ста је спорно у томе да се укњизи имовина као дрзавна имовина па јел треба мозда укњзити на Додика мозда би то било прихватљиво за њег и његову банду Дрзавна имовина него ста И то препустити војсци која и треба да буде једини власник

Name

Епистахије

19.08.2017 10:36

Хајде мајмуни мало размислите. Не уписује се имовина Федерацији него БиХ ДРЗАВИ у којој зивите.

ОДГОВОРИТЕ