Звезда: Ако оде Боаћи, стиже Стојиљковић?!

У случају да Ричмонд Боаћи напусти Црвену звезду, на Маракану би могао да стигне Никола Стојиљковић.  Опција за Звездин напад: Стојиљковић на зајам, па откуп од 500. 000 евра! Ако оде Ричмонд Боаћи, замена је спремна

Фудбал 17.08.2017 | 16:00
Звезда: Ако оде Боаћи, стиже Стојиљковић?!
Претходних дана појавиле су се информације да сјајног Гањанина, најбољег стрелца црвено-белих, желе бундеслигаши и премијерлигаши, а доста тога зависи и од исхода двомеча са Краснодаром у четвртој, плеј-оф рунди борбе за Лигу Европе.

Боаћи је најбољих стрелац најмасовнијег европског такмичења са седам погодака на шест мечева, док је у новој сезони Суперлиге два пута био прецизан.

Ипак, како год да се ситуација развијала, из Црвене звезде су индиректно поручили да Боаћи може да иде само у случају велике, рекордне понуде.

С друге стране, некадашњи члан Партизана, који је стасао у омладинској школи Рада, и повремени репрезентативац Србије наступа за Брагу од 2015. године – када је стигао из Чукаричког, где га је тренирао управо Владан Милојевић, за нешто мање од милиона евра.

За португалски састав сакупио је 81 наступ и забележио 24 погодака уз шест асистенција, а тренутна вредност на тржишту му је 3.000.000 евра.

Момак који је четири пута облачио дрес Србије није у плановима тренера Абела Фереире, а у Београд би се највероватније вратио на позајмицу.

Ричмонд Боаћи и Александар Пешић у конкуренцији за меч с Краснодаром. Обојица продуктивни с почетка сезоне. Први на међународној, други на српској сцени. А до краја прелазног рока, напад Црвене звезде могао би да појача - Никола Стојиљковић (25).

Повремени репрезентативац Србије (додуше, није се нашао на последњем списку селектора Славољуба Муслина) изгубио је статус првотимца у Браги, која гледа како да га се реши и према појединим најавама, челници португалског клуба су га понудили и црвено-белима.

С тим да сам Стојиљковић, преноси Спортски журнал, има понуде из Немачке (раније током лета доводио се у везу с грчким великанима Панатинаикосом и ПАОК-ом) и у овом тренутку је неизвесно где ће наставити каријеру. Ако то буде Црвена звезда, онда ће пресудну улогу у реализацији посла имати чињеница да је стратег тима с Маракане Владан Милојевић пресудно утицао на узлет Николе Стојиљковића. По доласку из Рада, у зиму 2013, блеснуо је управо под Милојевићевом командом, за две и по сезоне постигао 31 гол за Брђане, после чега је продат Браги за обештећење од 700.000 евра.

Уговор му важи до 2022. године, али на стадиону Каменолом на њега не рачунају као прву опцију. У предности су Ахмад Хасан, Ерик Морено и Дијего Соза. У таквим околностима,Стојиљковићу је јасно стављено до знања да тражи нову средину. Буде ли то Црвена звезда онда је реч о једногодишњој позајмици. Претпоставља се да би по њеном истеку српски клуб могао да откупи његов уговор за 500.000 евра.

Све ово под једним веома битним условом. А то је продаја Ричмонда Боаћија. Нападач из Гане блиста овог лета, већ је постигао девет голова на осам утакмица, за њега постоји велико интересовање (московска Локомотива, као и бундеслигаши Хановер и Хофенхајм) и уколико буде продат замена би, по свој прилици, могао да буде управоНикола Стојиљковић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар