Леброн: Трамп је пробудио расисте и вратио их у моду!

Најбољи играч данашњице, Леброн Џејмс оптужио је америчког председника Доналда Трампа да је "у моду" вратио расну мржњу и нетрпељивост.

Кошарка 17.08.2017 | 14:30
Леброн: Трамп је пробудио расисте и вратио их у моду!
Изјава 'Краља' долази после изјава Доналда Трампа о одговорности оних којих су изазвали недавне нереде у савезној држави Вирџинији.

"Увек је постојала расна мржња у САД. То је познато, али је Доналд Трамп то вратио у моду", навео је играч Кливленд Кавалирса на Твитеру.

Џејмс је реаговао на Трампову изјаву који је у Њујорку поновио своју првобитну и контровезну реакцију о недавним нередима уи Вирџинији, оценивши да су "обе стране" криве.

Трамп се нашао на удару критика пошто је оптужио "многе стране" за мржњу и нетрпељивост, без отвореног спомињања неонациста и расиста који су организовали скуп у Шарлотсвилу у држави Вирџињи, где је страдала једна жена.

"Ја сам неко чији се глас чује, тако да користим прилику да кажем да је љубав једини начин да побољшамо друштво. Једино тако можемо нешто да постигнемо", рекао је Џејмс.

Леброн има обичај да се политички ангажује, па је тако током предизборне кампање за председничке изборе одржане прошле године подржао Трампову противницу, демократску кандидаткињу Хилари Клинтон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар