Милојевић: Да будемо ''прави'' Срби у Русији!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић каже да верује у своје играче и да могу да изборе повољан резултат у Краснодару у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе.  Екипа Црвене звезде одлетјела је за Краснодар, гдје је у четвртак од 19 часова по нашем времену очекује важан дуел са истоименим руским тимом.

Фудбал 16.08.2017 | 16:45
Милојевић: Да будемо ''прави'' Срби у Русији!
"Очекивања су велика, идемо у госте изузетној екипи, свесни сми улога. Добро смо се спремили, играчи су мотивисани и оно што јавности могу да обећам је да ћемо се трудити. Респектујемо Краснодар, али верујемо у себе", рекао је Милојевић пред полетање за Русију.

Милојевића не заваравају слабији резултати Краснодара у руског првенству јер, како наглашава, предстојећа утакмица биће потпуно другачија.

"Трудићемо се дамо све од себе, имамо план, ту је и фактор противника. Краснодар је озбиљан тим, скуп странаца, али прилагодићемо се. Испред нас су два захтевна меча".

Он је казао да има стартних 11 играча за меч, али није желео да прогнозира резултат.

"Најбитнији су ми моји играчи, сваки од њих мора да има аутомотивацију да зна да игра за Звезду, навијаче и да буде прави представник Србије у Русији".

Према његовим речима нада се наставку добрих резултата и игара, после низа од осам победа у свим такмичењима.

"Имамо континуитет игара и оно што радимо. Не можемо да идемо са размишљањем да дамо гол па шта буде", закључио је тренер Звезде.

Краснодар - Црвена звезда!

Први меч плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе игра се у четвртак од 19.00, уз директне преносе на РТС и Арени спорт 1, а црвено-бијели ће покушати да остваре повољан резултат и остану непоражени и у седмом мечу квалификација за Лигу Европе.

До сада су изабраници Владана Милојевића елиминисали Флоријану са Малте (3:0, 3:3), казахстански Иртиш (1:1, 2:0) и Спарту из Прага (2:0, 1:0).

"Очекивања су увијек велика. Идемо у госте једној стварно доброј екипи, али свјесни смо улога. Добро смо се припремили и могу да обећам звездашкој јавности да ћемо покушати да играмо као увијек до сада. Поштујемо противника, али га се не плашимо. Идемо у Русију да дамо све од себе", поручио је Владан Милојевић у сриједу ујутру са аеродрома "Никола Тесла", прије укрцавања у чартер за Краснодар.

Домаћин је посљедње три сезоне био редован учесник групне фазе Лиге Европе и увијек стизао корак даље него прошли пут.

У сезони 2015/16 прошао је у 1/16 финала тог такмичења, а прољетос у осмину финала, где је испао од Селте. Ипак, Краснодар овог љета не игра превише убедљиво. Код куће је у три утакмице руског првенства забиљежио само једну побједу.

"Свака утакмица је прича за себе, посебно што је ово друго такмичење и улог је огроман. Сигурно је да ће и њихов приступ бити другачији него у тим претходним мечевима", опрезан је Звездин шеф струке.

"Идемо да играмо, да се боримо, па ћемо видјети какав ће бити резултат. Желим да имамо континуитет добрих игара. Радује ме што смо у серији и дајемо много голова, али не можемо да идемо тамо са надом да ћемо дати гол, а позади шта буде. Желим да моји играчи буду мотивисани и свјесни да играју за Звезду, њене навијаче и да представљају Србију".

Милојевић има на располагању све првотимце, осим Бранка Јовичића, који је прије 10 дана озбиљно повријеђен у окршају са Чукаричким. Као и пред сваку утакмицу, визија стартних 11 постоји, али...

"Има још детаља који могу да утичу на коначан избор", завршио је Владан Милојевић.

СПИСАК ПУТНИКА

Дамир Кахриман, Милан Борјан, Филип Стојковић, Марко Гобељић, Вујадин Савић, Срђан Бабић, Душан Анђелковић, Милан Родић, Урош Рачић, Дамјан Ле Талек, Мичел Доналд, Ненад Милијаш, Гелор Канга, Рикардињо, Немања Милић, Славољуб Срнић, Немања Радоњић, Лука Аџић, Ричмонд Боаћи, Александар Пешић.

Једини тренинг на стадиону Краснодара црвено-бијели ће одрадити у сриједу увече, од 20.15 по нашем времену.

ЛИГА ЕВРОПЕ 2017/18

Двомеч Звезде и Краснодара даће једног од 22 учесника Лиге Европе из квалификационог дела. У жријебу групне фазе наћи ће се и 10 тимова елиминисаних у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона, као и 16 тимова који су се директно пласирали из домаћих лига и купова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар