Одложен напад, чекају на потез

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг-ун одложио је одлуку о испаљивању ракета у правцу америчке територије Гуам, чекајући да види шта ће сљедеће САД урадити.

Свијет 16.08.2017 | 09:18
Одложен напад, чекају на потез
У првом јавном појављивању у последње двије недјеље, Ким је прегледао инструкције сјевернокорејских војних снага, разматрајући истовремено план о испаљивању четири ракете према Гуаму, јавила је званична сјевернокорејска агенција КЦНА.

"Он је рекао да ако Јенкији остану при својим екстремно опасним и безобзирним акцијама на Корејском полуострву, тестирајући вољу Демократске Народне Републике Кореје (ДПРК), Пјонгјанг ће донијети важну одлуку, као што је већ објавио", преноси КЦНА.

На фотографијама приложеним уз извјештај сјевернокорејске агенције, Ким Џонг-ун држи палицу, уз помоћ које на мапи показује путању лета ракета које би требало да буду лансиране са источне обале Сјеверне Кореје, и да преко Јапана стигну до Гуама.

Сјеверна Кореја је у више наврата упозоравала да ће напасти САД и америчке војне базе, и објављивала је сличне фотографије, али никада није дошло до реализације тих планова, подсјећа британска агенција.

Међутим, најновије пријетње проузроковале су ескалацију тензија на релацији Вашингтон-Пјонгјанг, а амерички предсједник Доналд Трамп је поручио да је америчка војска спремна да дјелује ако Пјонгјанг не поступи мудро.

Амерички званичници су, ипак, у протеклих дана заузели нешто помирљивији тон, при чему је амерички државни секретар Рекс Тилерсон, упитан за одлагање напада Сјеверне Кореје, рекао да је на лидеру Пјонганга да одлучи да ли жели преговоре са САД.

"Настављамо да будемо заинтересовани за проналажење начина за долазак до дијалога, али то зависи од њега", рекао је Тилерсон новинарима.

Портпаролка Стејт департмента Хедер Ноерт је изјавила да одлука Сјеверне Кореје о одлагању није довољна, и да Пјонгјанг мора да покаже да је спреман "на денуклеаризацију Корејског полуострва".

Извор: Тањуг

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Драгутин

16.08.2017 07:39

Пуна подршка Северној Кореји!Треба гађати под хитно острво Гуам и америчку базу на њему!!!Киме само напред развали САД.САД је највеће ЗЛО на планети и мора неко да им стане на пут,тј. на пут њиховом уништавању и бомбардовању осталих земаља и народа широм света...САД, је сабијен у мишију рупу,не смеју главу да промоле,јер се плаше да не добију нуклеарну печурку на својој земљи???Живео Ким Џонг Ун и Северна Кореја!!!Пуна подршка од нас Срба,Ким Џонг Уну и народу Северне Кореје,ми Срби смо са вама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

16.08.2017 07:50

Е мој Драгутине, дозови се памети, па зар Није Било доста зло на овај јадној планети.??? Ако по твом мисљењу, земља це се распасти, све зиво це да умре-цркне, Ако ко презиви вратицемо се у камено доба,. Зар нам то треба???

Name

Ахаха

16.08.2017 07:56

Драгутина за прецедника :-Д

Name

Ре

16.08.2017 08:18

На овај Драгасин мрзи све сто није Србско. Па цак И себе

Name

Треф

16.08.2017 08:36

Када прочиташ овај коментар и јос сличних њему схватиш колико смо глуп народ и зашто живимо овако бедно.

Name

Драган

16.08.2017 08:12

Оборице Хамери ракете прије него напусте територију СК .Имају они хиљаде атомских и тај диктаторциц им не мозе ниста. Амери су господари свијета свидјало се то неком или не. Имају стрпљења са том будалом само зато сто неце да ризикује неки нуклеарни инцидент.Полако це они њега као и Садам ,Гадафија или Слобу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

16.08.2017 09:36

То Драгутине треба их самљети доста је тих жичара који газе овај народ

Name

Раки

17.08.2017 05:17

То драгутине и треба им амери су говна вец бацали атомске на цивиле и све демократтске резиме срусили...

Name

цдблука

16.08.2017 09:58

Ким као и Додик са референдумом...оце бити...неце бити...цекамо да видимо ста це бити...само лапрдање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

16.08.2017 10:10

Киму само фале Дачић и Вулин, циркус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

16.08.2017 12:33

Ким Дзонг Ун неце ницију диктатуру и зивот под стегом...свако је царство пропало и ниста није вјецно...

Name

Сарајлија .

16.08.2017 14:46

Бјесте ноге ..рацувас .

ОДГОВОРИТЕ