Одборник СНСД-а напустио странку

Члан Главног одбора и одборник СНСД-а у локалној скупштини Добоја, Данијел Гајић, напустио је ову странку. Он је прије мјесец дана упутио писма предсједнику СНСД-а, Милораду Додику, и предсједнику добојског огранка странке Урошу Гостићу, којим их је обавијестио да добровољно иступа из странке.

Република Српска 16.08.2017 | 07:40
Одборник СНСД-а напустио странку
Оваквом потезу претходила је иницијатива Градског одбора СНСД Добој за Гајићево искључење.

''Прихватам иницијативу Градског одбора, те сходно томе у складу са Статутом СНСД, члан 58. својевољно иступам из СНСД-а, стоји у допису'', који је Гајић упутио на адресу странке.

Наиме, до проблема је дошло пре готово три мјесеца, када је Гајићева супруга Ирена саслушана у добојској полицији, у оквиру истраге о наводном уцјењивању високих функционера СНСД из Добоја.

Поруке су добијали потпредсједници Градског одбора, Драган Куртиновић и Срећко Рекановић, те одборник ове странке у Скупштини Добоја ,Војислав Рађа. Куртиновић је тада изјавио како му је СМС порукама најприје тражено хиљаду, а убрзо потом 5.000 КМ како на друштвеним мрежама не би изашла прича о томе да је насилник у породици.

''Моја супруга јесте направила глупост, за коју нисам знао, али је исто тачно да је то добило квалификације и медијски оквир где су изнесене неистините и нетачне информације, захваљујући најважнијим функционерима СНСД-а Добој'', написао је Гајић Милораду Додику.

Жртва

Он додаје да је током даље кампање које су његове страначке колеге повеле против њега био жртва притисака, омаловажавања, понижавања и увреда, те да су га из странке престали позивати на састанке, као и на клуб одборника у Скупштини.

''Није ми ово лако написати након 13 година, 5 мјесеци и четири дана проведених у СНСД-у, у који сам се учланио због вас'', закључује Гајић у писму Додику.

Интересантно је да се локални СНСД није оглашавао о иницијативи за Гајићево искључење, већ су након сједнице крајем јуна само обавијестили јавност како је неколико чланова искључено, међу којима је и Гајићева супруга Ирена.

Шеф добојског СНСД-а, Урош Гостић, потврдио је како је од Гајића добио писмо, али читаву ствар није желио коментарисати.

Истовремено, упућени у политичке прилике Добоја кажу да је излазак Гајића велики шамар СНСД-у, који ће уз губитак једног од одборника, у случају његовог преласка у другу политичку партију изгубити и дио гласова.

''Човјек два пута узима одборнички мандат, што указује да има одређену гласачку машинерију иза себе, а СНСД у Добоју је сваки губитак велики, уколико посматрамо податке са избора'', наводи Цвјетко Удовичић.

Додаје како је сигуран, иако се вијест о напуштању СНСД вјешто крила у оквирима ове странке, да су представници других партија већ отворили преговоре са Гајићем. Првенствено ту види градоначелника Добоја и председника СДС-а у овом граду, Обрена Петровића.

''И такав трансфер одборника би био потпуно природан, али је питање да ли је Гајић спреман да се упусти у авантуру са СДС-ом'', закључује Удовичић.

Данијел Гајић није желио коментарисати своје актуелне потезе, као ни открити какви су му даљи планови у политици.

Извор: Блиц

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

несо бл

16.08.2017 06:07

Како дирљиво,цитам и плацем,предсједнице због вас сам се уцланио али ето мало ми било 2 мандата па смо мало уцјењивали људе,па етоо послије 3 мјесеца не спавања ја цу изаци из странке,нога у гузицу и марс(требало прије 3 мјесеца)

ОДГОВОРИТЕ
Name

гога

16.08.2017 07:59

Хоћу да поручим омладини да се неучлањују у странке,то ничему неводи,само губитак сопствене вриједности...

Name

Добој

16.08.2017 09:58

То она твоја зена сто прица да је заврсила медицину у Фоци.А напустила у 1 години студија.Па има ли ико да је постен код црвених кмера??

Name

рибар

16.08.2017 20:21

Браво Гого.

Name

Црни

16.08.2017 21:38

Знам људе који су у СНСД по 10, 13 година цекали на посао. Странка их дрзала толико у заблуди обецањима. Замислите на ста ти млади људи лице данас. Какви испрани мозгови. Па да су сами гањали посао без странке насли би га за пар година или сконтали да нагуле одавдје. Зло да не мозе бити веце. Овај народ у вецини не заслузује боље.

Name

РЕ НЕШО БЛ

17.08.2017 19:02

Нешо! По овоме што написа рекао би да си поштовалац лика и дјела онога коме се овај честити човјек обраћао писмом. Кажем честити јер је дао бог прогледао очима и увидио да је све лаж сто нам задњих 11 година донесе црвена ружа са 4 латице у знаку крста. Овај гест је свакако за поздравит, а никакво шутирање са још лоцирањем мјеста "гдје". Мислим да си оваквим начином писања својима дао аутогол, а СДС-у вјетар у леђа

Name

катастрофа!!!

16.08.2017 06:11

Па он се јос хвали да је 13.5 година провео у лоповској секти, а сто је јос горе - њега као отпад из те исте секте це спремно преузети Обрен Пертовиц!? То само показује да су сви они исти и да се ниста не би промијенило и када би досло до смјене власти - а, неце је ни бити, јер су ови у опозицији јос гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

16.08.2017 06:24

НЕЋЕ СЕ ГАЈИЋ АДАПТИРАТИ У СДС -у .ЧОВЈЕК ДОЛАЗИ ИЗ СТРАНКЕ ГДЈЕ ЈЕ ПОЗДРАВНА РИЈЕЧ ,РЕКЕТ, А У СДС ,СТОП, КРИМИНАЛУ И КОРУПЦИЈИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

16.08.2017 06:41

Па не играју бас сви у снсд-у тенис,а борци у сдс-у који се нароцито боре против криминала су бабаљ,цицко,бојо гасановиц,мицко мициц,обрен,а о ратним о поратним кадровима требало би нам мало висе времена

Name

коЛектор

16.08.2017 07:17

Пријатељу, Обрен Петровић је по том питању Рафаел Надал! Поздрав

Name

Па

16.08.2017 07:39

МК баш си смешан па више.од 50% ових у Снсд су дошли из тог поштеног Сдс. Мора да си превише млад те ти је такво мишљење. Све је то иста багра у један једини промил

Name

Да

16.08.2017 07:41

Да, једино што је на неким суђењима Обрен мало забораван, оно - ни лук јео ни лук мирисао.

Name

радикал

16.08.2017 09:19

Која љига

Name

ТОМАХАВК

16.08.2017 06:47

СНСД-овци су окорели у криминалу, корупцији, неморалу.Додик мисли да је странка приватно власништво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

16.08.2017 07:33

То се зна да је милокрадова секта и да он то никад никоме препустити неце!!! Зна да губи моццц

Name

Уморни Братунцани

16.08.2017 21:18

Нема више у СНСД -у у Братунцу скоро нико из СНСД-а од оснивања странке,сад ову странку воде они који су дошли из СДС-а и радикала и ко зна одакле све.Причају само о поштењу а Славица запослила мужа у Фонд здравства у Сребреници себе смјестила у Фонд у Бијељину оставила Братунцане.Сто је отишла ако је такав хуманиста и љекар и бори се за њих.Бори се за свој лицни интерес као и остали просипа маглу само.

Name

Аууу

16.08.2017 07:53

Јој чуј писма предсједнику странке,због тебе сам у странци Милораде,љубави моја,зељо моја.Хоцу још,још,још власти пара,хоће и моја зена.Марс .Зато нам је овако како нам је .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

16.08.2017 15:37

Сваки пут када цитам коментаре, расплацу ме ови из СНСД, ста они све истрпе, то није висе могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нино нинић

17.08.2017 14:57

Пази забринутог погледа у Вулићеве! Можда се у догледно време и сама добровољно исчлани из СНСД-а. Ипак су они тандем, (били)? хахаха, а да ли су и даље, питање је сад :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл за РЕ ЗА НЕСО БЛ

18.08.2017 07:16

Ја јесам постовалац свога предсједника и његових дјела,нисам од снсд-а добио ниста, нити ико од моје породице,овај "цестити цовјек и други "цестити људи"попут тихомира глигорица,слободана станица пису писма предсједнику и пљују по њему и странци,а на конто странке су добили посао,каријере,мени је јасно да и у снсд-у има свакаквих,али и то це се оцистити,а сто се тице тог вјетра у ледја сдс-у,и то сте дјелимицно у праву,вјетар це их однијети послије избора 2018,нестаце и распасце се,(мициц,саровиц),поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ РЕ ЗА НЕШО БЛ

18.08.2017 10:31

Господине! Охрабрен сам културом ваше писане ријечи у односу на господина који је ме изазвао да коментаришем она шутања некога ко је 13 година издангубио у снсд-у. Кад кажете да сте "поштовалац" ја као вјероватно доста стерији од вас то поштујем и вјерујем да сте поносни због потписаног Прудског споразума (село у близини Оџака) поштујете и то што је Јасеновачка грађа коју Срби западне славоније у погрому званом "Бљесак" муком спасише и повјерише Бања луци на чување, а ОН је испоручи даље у Америку, а ова Загребу, умјесто да је све фотокопирано послано, а оригинали сачувани код нас. Даље нисам економиста па не би писао о промашајима у економији који су нас довели овдје гдје јесмо. Ето, поштовати нечије дјело значи и све побројано у горњем тексту ко зна чега све још? А што се тиче СДС-а? Преживи он и Ешдауна и разне вјетрове и олује. Преживјет ће и ову. У ком обиму? Живи били па видјели