Конте дигао руке од Сандра! Сад иде по...

. . . Саутемптонов пакет од 98. 000. 000 евра! Челси мора под хитно да нађе појачања!

Фудбал 16.08.2017 | 23:10
Конте дигао руке од Сандра! Сад иде по...
Отварање Премијер лиге показало је да у Челсијевој одбрани дувају опасни ветрови! Додуше, Барнлијево гажење актуелног енглеског шампиона у првих 45 минута сусрета на Стамфорд Бриџу био је значајно условљен и (престрогим) искључењем Герија Кејхила, али... То не умањује чињеницу да су Челсију под хитно потребна нова дефанзивна решења и да сама куповина Антонија Ридигера није довољна. 

Зато је, шушка се Острвом, Антонио Конте решио да финиш прелазног рока посвети куповини Саутемптоновог дефанзивног пакета Ван Дајк - Соареш! Челсијев нови покушај да ангажује Алекса Сандра из Јувентуса доживео је крах, а иако Конте није одустао од Бразилца из редова Старе даме, доведен је у ситуацију да мора да гледа друга решења. А једно је управо Седрик Соареш. 

Већ поменути меч против Барнлија показао је и колико је Челси рањив када на десном боку нема Виктора Мозеса и да за њега тренутно нема праву замену. Талентовани Ола Аинајош није спреман за тако велики залогај. Зато је фокус и усмерен на Соареша. 

Мада се још чека потврда релевантнијих извора, помиње се да би Саутемптон био задовољан и понудом од 15.000.000 евра за освајача Европског првенства са Португалијом. С напоменом да би управа Саутемптона највише желела да задржи састав и не дозволи претерану продају највећим клубовима у Енглеској. 

Али, проблем представља Вирџил ван Дајк, који и даље не одустаје од идеје да напусти Сент Мериз и каријеру настави у Ливерпулу или Челсију. Мада водећи људи клуба покушавају на све начине да убеде Холанђанина да му је најбоље да остане, он жели нови искорак и да буде конкурент за титулу са новим тимом. 

Зато је Челси спреман да понуди чак 98.000.000 евра за Саутемптонов двојац, а Контесе нада да би ова сума могла да задовољи апетите ривала са југа Енглеске. 

Питање је, додуше, како би Конте успео да уклопи велики број штопера, јер би у конкуренцији имао Луиза, Кејхила, Ридигера, Кристенсена, Аспиликуету и, евентуално, Ван Дајка. Једно од решења могла би да буде селидба Аспиликуете на леви бок, где би се омалени дефанзивац борио са Маркосом Алонсом за минуте. Али, ту би Челси решио још један велики проблем, пошто ни Алонсо нема конкуренцију на левој страни терена. 

Чекамо да се нешто деси...

Извор: мооззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар