Монтреал: На млађима свет остаје!

Зверев шокирао Роџера на Роџерс купу! Александар Зверев нови је шампион Мастерса у Монтреалу после победе над Роџером Федерером 2-0 (6:3, 6:4).  Александер Зверев у финалу канадског мастерса надиграо 16 година старијег Роџера Федерера.

Тенис 14.08.2017 | 11:45
Монтреал: На млађима свет остаје!
Немачки тенисер је посао у финалу завршио за свега сат и десет минута и освојио је нову титулу после Вашингтона.

Уједно је дошао и до друге титуле на мастерсима у каријери пошто је ове године победио и Новака Ђоковића у финалу Рима.

Добар сервис, агресивна игра и оштри углови на форхендима су уз добар проценат првог сервиса 69 одсто, помогли Немцу да остави индиспонираног Швајцарца без новог пехара.

Рани брејк и потврда за 3:1, па потом и 4:1 Звереву је донело зону комфора у првом сету који је добио за једва 30 минута. Од Федерера који ове године доминира АТП туром где год се појави, није се очекивало да ће имати тек половичне проценте првог сервиса, али му је добром игром Немац руског порекла максимално одмагао.

Мада је деловало као да почиње да проналази своју игру на почетку другог сета, Швајцарац је изгубио свој сервис и у седмом гему другог сета, Зверев је повео 4:3, сачувао је добар "моментум" и готово рутински славио против једног од најбољих тенисера свих времена.

Зверев сада има 5-1 када игра у финалима ове године, а једини пораз нанео му је управо Федерер у Халеу.

Млади немачки тенисер руског порекла Александер Зверев (20) освојио је другу мастерс титулу у каријери, пошто је у финалу Роџерс купа у Монтреалу срушио фаворита Роџера Федерера - 6:3, 6:4.

Он је током 68 минута игре са највећим шампионом у историји тениса забележио 20 винера, од тога шест асова, спасивши све три брејк лопте, док је на Федереров сервис узео два гема из шест шанси.

Зверев је први тенисер од Давида Налбандијана 2007, који је у једној години освојио бар два турнира "Мастерс 1000" серије, а да није члан "Велике четворке" (Федерер, Надал, Ђоковић, Мареј).

Првенац је забележио пролетос у Риму, када је такође у два сета добио финале против Новака Ђоковића.

Пре доласка у Монтреал, освојио је и турнир у Вашингтону, али је после меча признао да ће га ти напори вероватно коштати доброг резултата на мастерсу у Синсинатију, који је већ почео.

Зверев је овим тријумфом још једном најавио ступање на сцену нове генерације тениских асова. Он је у полуфиналу савладао 18-годишњег Дениса Шаповалова из Канаде, који је претходно изненадио Рафаела Надала.

"Мислим да играм довољно добар тенис и да су ове победе природна последица тога", рекао је Зверев, коме је припало 1.000 бодова за АТП листу (са осмог је напредовао на седмо место) и чек на готово 900.000 долара.

Федереру је ово први пораз у шест финала, колико је одиграо у 2017. Освојио је Аустралијан опен, Индијан Велс, Мајами, Хале и Вимблдон, уз укупан скор 35-3. За тенисера који је прошле недеље прославио 36. рођендан, више него импресивно!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар