Ватерполо: Креће ново такмичење репрезентација!

Зваће се Европа куп и почеће већ у новембру.

Остали спортови 14.08.2017 | 10:30
Ватерполо: Креће ново такмичење репрезентација!
Још једно такмичење у календару ватерполиста!

Европа куп, који ће играти најбоље репрезентације на континенту, почеће да се одржава од предстојеће сезоне, објављено је у суботу.

"Ово ће бити такмичење које ће чинити најбоље светске екипе јер према актуелним ранг листама, европске репрезентације владају на глобалној сцени", наводи се у саопштењу Европске пливачке федерације (ЛЕН).

Такмичење ће се због густог календара одржати у три фазе, све током викенда.

Прво ће се играти три групе у различитим градовима са по четири екипе, а по две најбоље и две најбоље трећепласиране ће обезбедити пролаз у другу фазу.

Другу фазу ће чинити две групе са по четири тима, а две првопласиране репрезентације из сваке групе ће проћи на Суперфинале.

Најбоље четири репрезентације ће у Суперфиналу играти међусобно, свако са сваким, а ЛЕН је такав начин оценио "најпоштенијим".

Председник ЛЕН-а Паоло Барели изјавио је да та организација има улогу да развије ватерполо и да је такмичење настало на основу иницијативе националних савеза.

"Како би се гарантовао континуитет у активностима европских националних тимова, а како су и тражили национални савези, ЛЕН је одлучио да покрене ново такмичење како би омогућио најбољим тимовима у Европи са играју на највишем нивоу", навео је Барели.

Жреб за групну фазу такмичења обавиће се у септембру током Европског првенства за јуниоре на Малти. Групна фаза првог Европа купа одржаће се од 17. до 19. новембра, осам најбољих ће играти од 15. до 18. фебруара, а Суперфинале од 6. до 8. априла.

Такође, Европа куп ће се по истом систему играти и у женској конкуренцији.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар