Штета - Дудаш због повреде одустао са СП!

Српски десетобојац Михаил Дудаш одустао је од даљег такмичења на СП у Лондону због повреде ноге коју је зарадио падом у трци на 110 метара са препонама.  Крај пре краја за Дудаша: Следећи пут на медаљу! Репрезентативац Србије није успео да заврши такмичење у десетобоју на Светском првенству у Лондону.

Остали спортови 13.08.2017 | 08:30
Штета - Дудаш због повреде одустао са СП!
Дудаш, који је био на осмој позицији после првог дана у десетобоју, дисквалификован је на 110 метара са препонама када је пао, али и се подигао завршивши трку.

Он је наставио да се бори и у бацању диска заузео је 14. место, али је ипак одустао због бола у нози и наступ у Лондону завршио након седам дисциплина и 4.967 бодова, односно на 25. месту у тренутку одустајања. 

Српски десетобојац Михаил Дудаш одустао је од даљег такмичења на Светском првенству у Лондону, због повреде ноге коју је зарадио приликом пада у трци на 110 метара са препонама.

Он је после првог дана заузимао осмо место и био у прилици да се бори за висок пласман, али све је мање-више пало у воду када је дисквалификован из прве суботње дисциплине, иако се придигао и завршио трку.

Дудаш је наставио да се бори и у бацању диска је забележио 14. резултат, али је уочи вечерњег програма одустао због бола у нози.

Три дисциплине пре краја десетобоја (скок с мотком, бацање копља, 1.500 метара) заузимао је 25. место у генералном пласману, са 4.967 бодова.

"Ово што се десило је само последица неких ствари у систему које треба да променимо. Био сам у јако доброј форми и због тога ми је одустајање још теже пало", рекао је Дудаш, а пренела прес служба АСС.

"Овакве ствари се дешавају, препоне и мотка су за десетобојце 'руски рулет', увек се деси да ту неко отпадне. Мени се то није десило све до сада, када је можда било најважније. Требало је да се нађем можда чак и у борби за медаљу, али шта да се ради, оставићу то за следећи пут".

Дудашу се на одређени начин поновио пех са прошлогодишњих Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, када је због повреде лакта одустао након осам дисциплина. У том тренутку заузимао је 14. позицију.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар