"Журнал": Стојковић се враћа у Партизан!

Голман репрезентације Србије Владимир Стојковић поново ће носити дрес Партизана, потврдио је спортски директор црно-белих Милош Вазура.  Повратак Владимира Стојковића у Партизан! Голман Владимир Стојковић испунио обећање дато 2013. године: "Одлазим, али вратићу се једног дана". И враћа се! После четири године поново ће бити међу стативама гола Партизана.

Фудбал 13.08.2017 | 10:30
"Журнал": Стојковић се враћа у Партизан!
Повратак искусног голмана Вазура је потврдио за "Журнал", а Стојковић ће бити у конкуренцији за први тим већ у четвртак против Видеотона.

"Партизан ће заувек бити мој клуб", изјавио је репрезентативни голман Владимир Стојковић, када се децембра 2013. године опраштао од Партизана, са којим је освајао трофеје и играо Лигу шампиона.

Када је дошао у Партизан био је то фудбалски земљотрес. Било је и тешко замислити да ће некадашњи капитен Црвене звезде, обући голмански дрес црно-белих. Стојковић је, међутим, прихватио позив Партизана 2010. године (посредник је био Милан "Лола" Смиљанић) и тако је урадио нешто слично као својевремено Милко Ђуровски.

После многобројних претњи и увреда навијача Црвене звезде, Стојковић им је гурнуо прст у очи када је после победе у једном од дербија (139. вечити дерби, октобар 2010.), баш на стадиону Звезде, обукао мајицу на којој је писало: "Опростите ми моју ружну прошлост". Окренуо се према јужној трибини и показао шта пише.

Навијачи Партизана су, најпре, били скептични када је долазио, а онда су га прихватили и певали му: "Стојке, гробаре". На последњој утакмици у дресу Партизана навијали су ми истакли транспарент: "Хвала ти за дане, хвала ти за ноћи, хвала ти, хвала за све".

Он им је узвратио поруком исписаном на мајици: "Хвала вам за све ове године. Одлазим, а волим те".

На опроштајној конференцији за новинаре, рекао је да ће му Партизан много недостајати, а на питање на питање да ли види себе у Партизану на некој од функција, одговорио је: "Партизан ће бити мој клуб до краја живота. Без обзира на то да ли ћу радити у њему или не увек ћу бити ту".

Четири године касније, Стојковић ће поново међу стативе Партизана!

Он је договорио позајмицу из Нотингем фориста, чији је играч (под уговором још годину дана), а могао би да брани већ на мечу против Видеотона у плеј-офу за пласман у Лигу Европе. Трансфер ће бити озваничен у понедељак!

Стојковић је тако одржао обећање дато 2013. године:

"Ово је тренутни, привремени опроштај од Партизана, не трајни, јер сам сигуран да ћу се једног дана вратити и овде завршим каријеру".

Да подсетимо и шта је рекао о првим данима у Партизану:

"Искрено, мислио сам да нећу бити примљен на најбољи начин. Знао сам да само добрим одбранама могу да 'купим' навијаче Партизана и у томе сам успео и брже него што сам очекивао. Сада после толико времена сви виде да то није фолирање и да моја прича није у фразама. Провео сам прелепе три и по године у Партизану. Гробари су увек били уз мене, и после Ђенове (инциденти у аутобусу српске репрезентације када га је напала група навијача Звезде, прим. аут.), и кад ми је умрла мајка, и после развода... Надам се да сам им се на најбољи начин одужио".

Тридесетчетворогодишњи чувар мрежи је под уговором са Нотингем Форестон, али није бранио за енглеског великана од фебруара, а током 2017. је само једном стајао између статива.

Током каријере коју је почео у редовима највећег ривала Црвене звезде играо је још за Земун, Нант, Витесе, Спортинг Лисабон, Хетаге, Виган, Ерготелис и Макаби Хаифу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар