ПЛ: Каква ''лудница'' од почетка сезоне!

ЛУДИЛО: Пет голова и два црвена - пораз шампиона! Сезона за Челси није почела на баш најбољи начин. Штавише, није могло горе после првих 90 минута фудбала у Премијер лиги. . . Судија Посон у центру пажње на "Стамфорд бриџу" где је искључио Гарија Кејхила и Сеска Фабрегаса.  Вратио је време: Вејн Руни, за победу Евертона! Погодио је већ на првој утакмици за "карамеле".  Џаба вихори у нападу, кад је промаја у одбрани! Ливерпул губио, водио, па на крају прокоцкао победу у надокнади времена.  Сити стартовао победом! Новајлија Брајтон био је "тврд орах" за фаворита у мечу првог кола Премијер лиге, али бодови ипак иду у Манчестер.

Фудбал 13.08.2017 | 00:00
ПЛ: Каква ''лудница'' од почетка сезоне!
Шок на "Бриџу" у невероватно лудом мечу!

Шампион Премијер лиге Челси је нову сезону почео поразом против Барнлија пошто их је екипа Шона Дајша у потпуности надиграла у првом полувремену и дала им три поготка!

Челси је утакмицу завршио са деветорицом играча на терену, пошто су искључени Гари Кејхил и Сеск Фабрегас, што значи да и поред ионако малог играчког кадра - Антонио Конте за следећи меч против Тотенхема неће моћи да рачуна на двојицу стандардних првотимаца.

Једина добра вест за њега је погодак и асистенција Алвара Морате који је успео да уведе меч у неизвесну завршницу, али не и више од тога. На крају:

ЧЕЛСИ - БАРНЛИ 2:3 (0:3)
/Мората 69, Луиз 88 - Воукс 24, 43, Ворд 39/

Све је кренуло од нервозног старта и директног црвеног картона за Гарија Кејхила у 14. минуту, када је Посон можда и претерао, да би серију погодака отворио Сем Воукс у 24. минуту, када је Куртоа морао боље да реагује. Ворд је у 39. зато послао неодбрањив ударац искоса са леве стране, да би Воукс у 43. поентирао још једном, сада главом.

Очекивали су се проблеми за Челси, али овако рано? Никако!

Екипа Антонија Контеа одиграла је веома нервозно први део игре, без шансе за гол, а подсетимо да се ради о екипи која редовно побеђује на отварању шампионата. 

Ово им је први пораз после 18 година...

Италијански менаџер је на крају полувремена сачекао судију Посона у тунелу и вероватно почео разговор на тему искључења Гарија Кејхила, коме је то први црвени картон у Премијер лиги, а сами процените да ли је енглески арбитар био у праву.

У наставку је Челси, иако са играчем мање, заиграо потпуно отворено, и и даље веома нервозно, расправљајући се са судијом који, руку на срце, и није сасвим објективно обављао свој посао овог поподнева, да би "плавци" успели и да постигну један погодак који је поново на "Бриџу" донео оптимизам.

Сјајно је Вилијан проиграо Алвара Морату који је постигао свој првенац у Премијер лиги у 69. минуту, да би нешто касније погодио још једном, али је досуђен офсајд!

Одлична је то лопта била за вишак на десној страни када је Андреас Кристенсен одлично шутирао, али Шпанац је закачио лопту, иако би она и без тога завршила у мрежи, због чега је подигнута офсајд заставица.

Челси је на крају меч завршио са деветорицом када је искључен и Сеск Фабрегас, да би Давид Луиз вратио лудило у меч након другог поготка за његов тим у 88. минуту.

Упркос "фрци" на крају, и шансама за Челси, Барнли је одолео!

У остала четири меча - укупно пет голова!

Хадерсфилд је направио изненађење првог кола победивши Кристал Палас у гостима 3:0 (2:0), уз свега само 45 минута фудбала за Луку Миливојевића, док је Евертон голом повратника Вејна Рунија савладао Стоук на свом "Гудисону".

Саутемптон и Свонси су одиграли без голова, док је погодак дефанзивца Хегазија решио сусрет Вест Бромвича и Борнмута (1:0).

Вратио је време: Вејн Руни, за победу Евертона! Погодио је већ на првој утакмици за "карамеле".

Делиријум на Гудисон парку!

Вејн Руни (32) поново је заиграо за Евертон и одмах постигао гол, за победу против Стоука - 1:0.

Крцат стадион са одушевљењем је поздравио прецизан хитац главом локалног хероја, који се овог лета вратио из Манчестер јунајтеда. Калверт Левин је центрирао, а Руни погодио и изазвао делиријум.

Овим голом, Руни је поставио нови рекорд Премијер лиге у временском размаку два гола који је било који играч постигао за исти тим.

"Десетка" Евертона претходни гол за "карамеле" постигао је пре 4.869 дана - 13. априла 2004. против Лидса!

Џаба вихори у нападу, кад је промаја у одбрани! Ливерпул губио, водио, па на крају прокоцкао победу у надокнади времена.

Синоћ седам, а овог раног поподнева још шест голова!

Премијерлигаши су "јако" ушли у ову сезону и одлучили да публику на стадионе привуку атрактивном игром и великим бројем погодака, а и у другој утакмици првог кола видели смо преокрет, али не до краја.

Вотфорд је повео преко Окаке након корнера, да би након лепе сарадње Џана и Манеа овај потоњи поентирао за изједначење...које није дуго трајало. Морено није издржао дуел, лопту су отели играчи Вотфорда, и онда је "угурали" у небрањену мрежу након одбитка, стрелац Дукуре!

Међутим, Ливерпул је успео да направи преокрет за само два минута...

Прво је голман Гомес оборио Мухамеда Салаха за једанаестерац у 55. минуту, из ког је погодио Роберто Фирмино, да би Египћанин у 57. и сам постигао првенац у дресу "редса". Било је то можда и "прерано" за Ливерпул који очигледно има проблема са одбраном, па је након новог корнера у трећем минуту надокнаде и општег куршлуса испред Мињолеа - Бритос "градио" голмана Мињолеа, и то док је био у офсајду, и на крају успео да изједначи резултат.

На крају, после више од 100 минута фудбала:

ВОТФОРД - ЛИВЕРПУЛ 3:3 (2:1)
/Окака 8, Дукуре 32, Бритос 90+3 - Мане 29, Фирмино 55п, Салах 57/

Кисео осмех на лицу Јиргена Клопа након изједначујућег поготка дубоко у надокнади времена јасно је говорио да "не може да верује шта се дешава", али једини лек, уместо чуђења, за Ливерпул је инвестирање у нове играче у одбрани, можда и у голмана, нарочито уколико желе да се поново нађу у делу табеле који води у Лигу шампиона

Његов тим је и без Филипеа Кутиња одиграо врло добро у офанзиви, сва три нападача су се уписала у стрелце, али одбрана није издржала налете Вотфорда.

Осетили су стршљенови Марка Силве где је најрањивији њихов несигурни противник и то им се вратило погоцима који су могли и да се спрече да је постојало више концентрације у редовима Ливерпула, али пре свега сувог квалитета...

Сити стартовао победом! Новајлија Брајтон био је "тврд орах" за фаворита у мечу првог кола Премијер лиге, али бодови ипак иду у Манчестер.

Победи се у зубе не гледа!

Када бранилац титуле почне сезону поразом од аутсајдера на свом стадиону, а један од конкурената за титулу испусти два бода у судијској надокнади времена, онда Пеп Гвардиола нема разлог да буде незадовољан победом на самом југу Енглеске.

У мечу у коме су "грађани" јалово притискали домаћина пуних 70 минута, Брајтон - Манчестер сити 0:2 (0:0)!

Стрелац водећег поготка био је Серхио Кун Агуеро, а коначан резултат је у 75. минуту поставио Луис Данк, који је после центаршута Фернандиња главом савладао свог голмана.

Сити је у уводним минутима извео неколико сјајних акција и најавио убедљиву победу, али је утакмица брзо ушла у колотечину - Брајтон са свих 11 играча на својој половини, а Гвардиолин тим безопасан по гол, уз око 80 одсто поседа лопте.

Једину шансу гости су створили у 34. минуту, када Габријел Жезус из непосредне близине није успео да надмудри голмана Метјуа Рајана.

Агуеро је почетком другог полувремена пропустио "зицер", шутиравши искоса поред гола, а онда је и Брајтон запретио - једини пут на утакмици - када је до изражаја дошла и трема (мане?) новог голмана Манчестер ситија, Бразилца Едерсона.

Скупо плаћени момци, овом приликом у бордо дресовима, нису западали у панику, упркос резултату који им није одговарао и времену које је одмицало. Наставили су стрпљиво да граде нападе, али до 1:0 нису стигли из позиционе игре, већ онако како је објективно много лакше - после освојене лопте и брзог контранапада.

Акцију је са средине терена повукао Кевин де Брујне, кроз напокон разређену одбрану Брајтона упослио је Давида Силву, а овај одмах дао "фор" Агуеру у казнени простор.Аргентинац је остао сам пред голманом и рутински пласирао лопту у даљи угао.

Поменути аутогол Данка, који је уследио врло брзо, отклонио је и оно мало дилема око коначног исхода.

Брајтон у другом колу иде у госте Лестеру, док ће се Манчестер сити представити својим навијачима у дуелу са Евертоном, заказаним тек за понедељак 21. август.

РЕЗУЛТАТИ 1. КОЛА:

Вотфорд - Ливерпул 3:3 (2:1)
/Окака 8, Дукуре 32, Бритос 90+3 - Мане 29, Фирмино 55п, Салах 57/

Челси - Барнли 2:3 (0:3)
/Мората 69, Луиз 88 - Воукс 24, 43, Ворд 39/

Кристал Палас - Хадерсфилд 0:3 (0:2)
/Ворд аг, Муније 26, 78/

Евертон - Стоук 1:0 (1:0)
/Руни 45+1/

Саутемптон - Свонси 0:0

Вест Бромвич - Борнмут 1:0 (1:0)
/Хегази 31/

Брајтон - Манчестер сити 0:2 (0:0)
/Агуеро 70, Данк 75аг/

у недељу:

Њукасл - Тотенхем 14.30
Манчестер јунајтед - Вест Хем 17.00

одиграно у петак:

Арсенал - Лестер 4:3 (2:2)
/Лаказет 2, Велбек 45+2, Ремзи 83, Жиру 85 - Оказаки 5, Варди 29, 56/

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар