ПЛ БиХ: Порази Крупе и Борца од Зрињског и Жеље!

Слобода славила у Витезу! Фудбалери Слободе постигли су први гол и забиљежили прву побједу ове сезоне и то у гостима против Витеза. Борац из "двојке у кеца" на Грбавици! Борац је у суботу увече водио на "Грбавици" послије првог полувремена, али је остао кратких рукава на крају дербија против Жељезничара - 2:1 (0:1). Капитен Зрињског пресудио Крупи! Фудбалери Зрињског савладали су Крупу поготком капитена Пере Стојкића (1:0) у четвртом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 12.08.2017 | 23:40
ПЛ БиХ: Порази Крупе и Борца од Зрињског и Жеље!
Крупа је уписала и први пораз у новој сезони!

Изабраници Слободана Старчевића су стигли на стадион "Под Бијелим бријегом" с намјером да опет не изгубе од шампиона БиХ и добро су се држали већи дио сусрета иако су "племићи" имали више од игре и неколико солидних прилика.

До 59. минута кад је капитен Мостараца Перо Стојкић затресао мрежу Фејзића за вођство и како се на крају испоставило трећу побједу првака.

Најагилинији код изабраника Блажа Слишковића у суботу увече били су Тодоровић и Билбија, али је екипа из бањалучког предграђа успјела да одоли сат времена.

Послије вођства, играчи из Крупе на Врбасу нису смогли снаге да озбиљније угрозе гол Бандића, а најбољу шансу за погодак имали су у првом дијелу кад није добро реаговао Миљан Љубеновић.

ЗРИЊСКИ: Бандић, Галић, Јовић, Пезер, Лаштро, Стојкић, Тодоровић, Катанец, Ћавар, Филиповић,

КРУПА: Фејзић, Максимовић, Макитан, Кољић, Љубеновић, Милутиновић, Палић, Вукотић, Савић, Алексић, Барић.

Борац из "двојке у кеца" на Грбавици! Борац је у суботу увече водио на "Грбавици" послије првог полувремена, али је остао кратких рукава на крају дербија против Жељезничара у четвртом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине - 2:1 (0:1).

Црвено-плави су уписали други узастопни пораз ове сезоне и то из "двојке у кеца"!

ЖЕЉЕЗНИЧАР - БОРАЦ 2:1 (0:1)

Тим Жељка Врањеша је сат времена контролисао игру и имао резултат с којим би вечерас "пјевајући" путовао у Бањалуку послије гола капитена Бориса Распудића, међутим, ипак је остао кратких рукава.

Бољи од Бањалучана послије преокрета били су фудбалери Жељезничара и то захваљујући некадашњем првотимцу "Великана из Платонове" Саши Кајкуту!

Нови центарфор Жеље, који је недавно стигао на "Грбавицу" је дебитовао за сарајевски тим у 61. минуту и одмах у првом контакту с лоптом је "маказицама" постигао изједначујући погодак!

Само пар минута касније, након што су изабраници Адмира Аџема искористили психолошку предност, услиједио је преокрет за који се постарао Асим Осим и славље домаћина је могло да почне - 2:1.

Послије почетне иницијативе плавих на самом старту меча и шансе Јандранка Богичевића, који је шутирао главом поред стативе Авдукићевог гола, Борац је брзо преузео конце игре и већ у 16. минуту стигао до предности.

Након центаршута из слободног ударца сјајно је реаговао капитен црвено-плавих и главом послао лопту иза леђа голмана Ведрана Кјосевског.

Изабраници Адмира Аџема се дуго нису опоравили од шока и тек у самом финишу првог дијела су креирали прилику за изједначење и то из слободног ударца са 17 метара.

Одлично је шутирао капитен Жеље Зајко Зеба и практично савладао Авдукића, али је из мреже лопту у корнер избацио нападач гостију из Бањалуке Махир Карић.

Први су у наставку меча пред нешто више од 2.000 гледалаца запријетили црвено-плави из слободњака преко Горана Галешића, који је желио да погоди голманов угао, али се Кјосевски није дао изненадити.

И онда је Адмир Аџем гурнуо у ватру дебитанта Сашу Кајкута, који је у првом контакту с лопту мајсторски погодио за изједначење, а убрзо је и послије одбијанца Асим Зец поставио коначних 2:1.

Претходно је Борац могао до новог гола, послије контранапада Карића, спојио је Младена Веселиновића, али је опет одлично реаговао Кјосевски и спријечио другу предност Бањалучана.

Казна за то услиједила је четири минуте касније за велико славље домаћих играча и навијача.

Црвено-плави су до краја могли да стигну до бода након шута Галешића, међутим био је за мало непрецизан и бодови су остали на "Грбавици".

Заслужено, али и да је било другачије, сигурно не би било незаслужено.

ФК ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Стевановић, Зец (од 89. Хасановић), Рамовић, Благојевић, Богичевић, Станић, Зајмовић (од 80. Жерић), Зеба, Николић (од 60. Кајкут) и Османковић.

ФК БОРАЦ: Авдукић, Галешић, Пузигаћа, Дујаковић, Распудић, Карић, Даниловић (од 76. Радуловић), Јаничић, Веселиновић, Мирковић (од 84. Кунић) и Губерац.

Слобода славила у Витезу! Фудбалери Слободе постигли су први гол и забиљежили прву побједу ове сезоне и то у гостима против Витеза у четвртом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Послије два пораза без постигнутог поготка (у Широком Бријегу -2:0 и у Тузли од Радника - 0:1), Слобода је потом у претходном колу освојила први гостујући бод против Крупе (0:0) иако није ниједном затреслу мрежу.

До суботе поподне кад су Тузлаци успјели да постигну један гол, који им је био довољан да освоје сва три бода у Витезу.

Витез - Слобода 0:1 (0:0)

Тај гол вриједан комплетног плијена постигнут је у 68. минуту сусрета када је мрежу домаћина са 16 метара погодио Алмедин Зиљкић.

Тим Владе Јагодића је боље ушао у утакмицу и већ на старту стигао до поготка у четвртом минуту, али је арбитар из Приједора Зоран Грбић поништио гол због наводног прекршаја у казненом простору.

Домаћи су најбољу шансу у првом дијелу пропустили у 20. минуту кад је погријешила одбрана Тузлака и предала лопту Витезу, међутим, Махир Карић се није снашао и пропала је одлична прилика.

По натопљеном терену због кише, екипа Ивице Бонића је била за нијансу бољи ривал од гостију са "Тушња" у већем дијелу првог полувремена, али није било погодака.

Имали су Тузлаци преко Алмедина Зиљкића у финишу полувремена одличну шансу, међутим, његов ударац под пречку још боље је одбранио резервиста Јурица Бадров, који је због повреде замијенио првог голмана Ивана Тирића.

У наставку су оба тима наставила да играју отворено и стварала шансе, али се тек у 68. минута затресла мрежа и то домаћег голмана Бадрова. Сјајан погодак постигао је Зиљкић погодивши искоса са лијеве стране сами угао са ивице казненог простора - 0:1.

Могли су Тузлаци до краја да забиљеже и убједљивију побједу, али се у неколико наврата нису најбоље снашли Едис Смајић и стријелац јединог гола на утакмици Алмедин Зиљкић.

У судијској надокнади могао је и Един Салкић да овјери тријумф Тузлака јер је сам изишао пред голмана домаћина, међутим, није био прецизан. 

ВИТЕЗ: Тирић, Станић, Брекало, Ливаја, Карић, Ћосић, Милетић, Мамић, Ђерић, Врањић, Зукић.

СЛОБОДА: Муминовић, Салкић, Ђорђиловић, Тодоровић, Ордагић, Зиљкић, Граховац, Мехмедагић, Ћулум, Смајић, Игњатовић.ВИТЕЗ: Тирић, Станић, Брекало, Ливаја, Карић, Ћосић, Милетић, Мамић, Ђерић, Врањић, Зукић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 4. КОЛО:

Витез - Слобода 0:1 (0:0)
/Зиљкић 68/

Зрињски - Крупа 1:0 (0:0)
/Стојкић 59/

Жељезничар - Борац 2:1 (0:1)
/Кајкут 59, Зец 67 - Распудић 16/

Недјеља

ЗЕНИЦА: Челик-Радник Бијељина (16.30) (Каљанац Харис - Сарајево)

ГАБЕЛА:ГОШК-Широки Бријег (17.30) (Петровић Драган - Бањалука)

ДОБОЈ КОД КАКЊА: Младост ДК-Сарајево (17.30) (Бјелица Владимир - Источно Сарајево)

ТАБЕЛА: Младост (-1) 9, Жељезничар 9, Зрињски 9, Радник (-1) 7, Широки Бријег (-1) 6, Борац 6, Слобода 4, Сарајево (-1) 3, Крупа 3, ГОШК (-1) 3, Витез 1, Челик (-1) 0

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар