Тест: Срби ''растурили'' Грке!

"Орлови" одбраном и тројкама растурили Грчку! Србија је у свом првом мечу турнира "Трофеј Београда" разбила Грчку у сваком сегменту игре и победила са 93:61 (23:15, 22:7, 21:14, 27:25).  Аплаузи "орловима": Прва провера - за уживање! Репрезентација Србије декласирала Грчку у хали "Александар Николић". Феноменално шутерско вече, пожртвована одбрана и убедљива победа - за задовољство публике и још чвршћу веру у ове момке.

Кошарка 12.08.2017 | 23:15
Тест: Срби ''растурили'' Грке!
Грци су били ослабљени неиграњем браће Јаниса и Танасиса Адетокумба, а остатак грчке екипе је био потпуно немоћан од старта меча са Србијом.

Најефикаснији су код победника били Богдан Богдановић са 14, Владимир Лучић са 13 и Бобан Марјановић са 11 поена. Код Грка је најбољи био Бурусис са 13 поена.

У игри Србије посебно треба истаћи шут за три поена – 10 од 13 погођених шутева споља показују колико су Срби имали добро шутерско вече. 

Крило Милвоки Бакса Јанис Адетокумбо је у утакмици против Црне Горе у петак са 20 поена, девет поена и три асистенције показало део онога шта може и било је јасно колико фали својој селекцији. 

На другој страни нису играли Милош Теодосић, Немања Недовић, Марко Симоновић и Мирослав Радуљица, али се испоставило да је и Србија у ослабљеном саставу била превелики залогај за Грчку. 

Изабраници Александра Ђорђевића су већ на старту показали жестоку индивидуалну и тимску одбрану па је кроз изгубљене лопте већ од старта утакмице почела да се ствара предност. 

Прву двоцифрену предност 'Орлови' су остварили на почетку друге четвртине (26:15) да би фуриозном игром у уводним минутима друге деонице дошли до 34:15 после само три и по минута игре. 

Бобан Марјановић је под кошем био нерешива енигма за Јаниса Бурусиса, Богдановић је споља тројке гађао без грешке, а Србија је све време имала висок проценат шута из игре који је ишао до скоро 70 процената! 

Посебно је подређена Грчка била у другој четвртини у којој су постигли свега седам поена, а на прве поене из игре су чекали готово седам минута. 

Грци у наставку проналазе какав такав нападачки ритам, али добре ротације "Орлова" у одбрани и изванредно затварање рекета остављали су Грцима или слободна бацања или шутеве за три поена које углавном нису погађали. 

У стрелце се уписало свих 13 играча Србије који су се нашли на паркету, а Грчка је резултатски била егал само у последњој деоници када су "Орлови" у нападу мало попустили, мада су тада имали и највећу предност од чак 38 поена разлике. 

Одбрана је све време била на врхунском нивоу, па је Србија уписала убедљиву победу пред последњи меч на "Трофеју Београда". Србија последњи меч игра против Црне Горе у недељу од 21 час.

Судећи према до сада виђеном, селектор Александар Ђорђевић мораће добро да се помучи да одреди коначан списак путника на Еуробаскет.

Салетови "орлови" вечерас су се први пут овог лета представили београдској публици и у првој "такмичарској" провери оставили заиста импресиван утисак.

Без Симоновића, Недовића (обојица неизвесни за ЕП), као и Теодосића и Радуљице, најбољи српски кошаркаши претрчали су, надскочили и "изрешетали" већ традиционалне ривале на припремама.

"Хелени" су били ослабљени за наступе браће Адетокумпо, али је заиста тешко поверовати да би и они могли да зауставе наше кошаркаше, који су чврстом одбраном разбијали сваку идеју Грка у нападу, а на другој страни промашили само ДВА шута за три са половине гостију (10/12)

СРБИЈА - ГРЧКА 93:61 (23:15, 22:7, 21:14, 27:25)

Пред пуним трибинама, пред бившим селектором Душаном Ивковићем и пред повређеном четворком, "орлове" су поентерски предводили Богдан Богдановић са 14, Владимир Лучић са 13 и Бобан Марјановић са 11 поена. Ипак, утисак који је оставио цео тим заслужује да буде истакнут на првом месту - пре свега као позивница навијачима да и у недељу, на истом месту, подрже екипу против Црне Горе, у утакмици која ће такође почети у 21 час (ТВ Арена спорт).

Двадесет дана пре почетка Еуробаскета (31. август - 17. септембар), "орлови" својом игром, приступом и пожртвовањем заиста обећавају. Ђорђевић је против Грка пружио прилику свим расположивим играчима и свих 13 је постигло бар по кош.

Водећи рачуна о "дозирању напора", Ђорђевић је највише на паркету задржао Богдановића и Јовића (по 21 минут). Испробавајући различите петорке, одбране и индивидуалне улоге, "Сале Национале" видео је веома прецизну игру својих изабраника, који су очигледно сишли са Копаоника припремљени да од првих провера покажу шта су спремали на планини.

"Орлови" су погодили 69 одсто шутева за два (24/35) и чак 77 одсто шутева за три (10/13), с тим да би требало истаћи да је један од та три промашаја био уз звук сирене, када је Драган Милосављевић шутирао са половине ривала. Ривал је апсолутно надскочен (31:16), а наведену тимску игру репрезентације показује и чак 29 асистенција домаћина - наспрам само 11 грчких.

Овако су српски кошаркаши поделили поене, у вечери у којој су за пружено добили велике аплаузе:

Мачван 8, Богдановић 14, Калинић 4, Лучић 13, Милосављевић 4, Бирчевић 4, Штимац 8, Лазић 2, Мицић 7, Гудурић 8, Јовић 5, Марјановић 11.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар