Преминуло 60 дјеце у Индији

Најмање 60-оро дјеце преминуло је у болници у граду Горакпур у индијској држави Утар Прадеш у којој је пријављен недостатак кисеоника, изјавили су данас званичници изражавајући бојазан да број умрлих није коначан.

Свијет 12.08.2017 | 13:00
Преминуло 60 дјеце у Индији
Индијске власти саопштиле су да је покренута истрага али негирају извјештај да је недостатак кисеоника узрок смрти дјеце у болници "Баба Рагав" у Горакпуру у држави Утар Прадеш, гдје је владајућа странка Баратја Џаната на чијем је челу премијер Нарендра Моди.

Индијски медији јавили су да је тридесеторо дјеце преминуло у четвртак 10. августа и јуче након што је прекинута испорука кисеоника на одјељења, наводно због неплаћених рачуна достављачу.

"Покренута је истрага и прелиминарни резултати требало би да данас буду објављени. У протеклих пет дана преминуло је 60 пацијената, али не сматрамо да је то повезано са извјештајима о недостатку кисеоника", истакао је локални званичник Анил Кимар.

У саопштењу из канцеларије главног министра Утар Прадеша Јогија Адитјаната, који је наредио истрагу, наводи се да је свих 60 смртних случајева пријављено на одјељењу педијатрије у петодневном периоду почев од понедјељка 7. августа.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

М

12.08.2017 14:50

Ово је туга превелика.јадна дјецица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:(

12.08.2017 17:22

У комору без кисеоника их одма ставити да спознају како је то :(