''Трофеј Београда'': Грчка - Озбиљан тест за десетковану Србију!

Грчка и свемогући Јанис! Александар Ђорђевић са само 14 играча улази у турнир. Без Радуљице, Недовића и Симоновића.

Кошарка 12.08.2017 | 14:30
''Трофеј Београда'': Грчка - Озбиљан тест за десетковану Србију!
Дошло је време за прави тест квалитета. Недавни дуел са универзитетском репрезентацијом у Краљеву послужио је селектору Александру Ђорђевићу да „пресече“ ударни ритам припрема на Копаонику и уведе играче у ритам утакмица, док ће надолазећи сусрет са Грчком (ТВ Аренаспорт, 21.00) открити колико су Орлови заиста постигли у двонедељном раду.

Пред окрњеном Србијом је врло атрактиван и захтеван противник, вођен НБА звездом Јанисом Адетокунбом. Који би, упркос спекулацијама грчких медија, ипак требало да заигра против Орлова. Опет, све ће зависити од договора са селектором Костасом Мисасом и представницима Милвокија, јер Адетокунба очекује дугачак пут у Кину на кратку предсезонску турнеју. 

Селектор Александар Ђорђевић ће за овај меч рачунати на само 14 играча. Односно, тај број би у наредном периоду могао да буде увећан само за присуство Мирослава Радуљице. Искусни центар се и даље опоравља од повреде колена, Ђорђевић и његови сарадници тестирали су његово стање под будним оком лекарског тима, али оцена је да још није спреман за излазак на паркет. Док је Марко Симоновић дефинитивно ван свих планова због повреде шаке, велика енигма је шта ће бити са Немањом Недовићем. 

"С Недовићем је ситуација таква да чекамо 14. или 15. август, дакле крај турнира, како би се урадила и друга магнетна резонанца. Па да видимо у каквом је статусу и да ли ће моћи да се спреми и крене с нама. То је оно што ми је у глави сада. Што се Симоновића тиче знате каква је ситуација с прстом", изјавио је Ђорђевић на јучерашњој конференцији за штампу.

Према садашњим информацијама, шансе да се Недовић опорави и врати у оптимално стање на време готово су непостојеће. То значи да ће Бранко Лазић и Драган Милосављевићдобити већи простор на паркету, као и Владимир Лучић.

На паркету би требало да се нађе и Милош Теодосић, који је оправдано пропустио меч против српских студената. 

Грчка је у мечу против Црне Горе показала да је екипи потребно још времена за уигравање, упркос томе што је досад већ одиграла три припремне утакмице. Осим свемогућег Адетокунба велики утицај на игру имали су и Костас Слукас, који је био врло расположен да разигра саиграче, те Никос Папас, коме је рука била мирна у завршним тренуцима утакмице. Јанис Бурусис није играо против Црне Горе, а питање је да ли ће се на паркету наћи и против Србије. 

Историја каже да Србија није изгубила последња два окршаја против Грчке, један на Мундобаскету у Шпанији 2014, други на Трофеју Београда прошле године. И то готово идентичним резултатима - 91:76 и 90:72. 

Било како, очекује се одлична кошаркашка представа две кошаркашке силе и кандидата за злато на Евробаскету. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар