ПОР: Спортинг једва и то са пенала!

Дискутабилан пенал и хладнокрвни Бас Дост: Спортинг спречио изненађење у Лисабону! Лавови славили поготком из једанаестерца у 86. минуту.

Фудбал 12.08.2017 | 13:30
ПОР: Спортинг једва и то са пенала!
Спортинг из Лисабона има максималан учинак у прва два кола, али за то одређене заслуге иду и на рачун судије Бруна Паишаа, који је у 86. минуту утакмице са Сетубалом досудио крајње дискутабилан једанаестерац за домаћи тим због прекршаја над Басом Достом. Хладнокрвни Холађанин је потом рутински извео најстрожу казну и обрадовао публику на стадиону Жозе Алваладе, док тврдим гостима остаје да жале за поемнутом ситуацијом – 1:0 (0:0).

Не може се рећи да Лавови нису заслужили да освоје сва три бода. Нападали су свим силама, промашили велики број изразитих прилика, али се са друге стране гостујући састав организивано брани и стао на корак од подвига.

У одлучујућем тренутку утакмице пресудила је и врло добра глума Баса Доста, који се бацио као да га је воз ударио, иако га је Нуно Пинто само мало одгурнуо. А није ни имао разлога за то, јер је центаршут Коатеса ишао значајно изнад главе холандског нападача.

У сваком случају, ово је добра опомена за екипу Жоржа Жесуса, коју у уторак очекује први меч плеј-офа Лиге шампиона против румунског ФЦСБ-а.

Португал - 2. коло:

Спортинг – Виторија Сетубал 1:0 (0:0)
/Дост 86пен/

Субота:
17.00 Мореиренсе – Феиренсе
19.15 Белененсеш – Маритимо
21.30 Боависта – Рио Аве

Недеља:
17.00 Пасош Фереира – Депортиво Авес
19.00 Брага – Портимоненсе
21.15 Тондела – Порто

Понедељак:
20.00 Есторил – Гимараеш
22.00 Шавес – Бенфика

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар