Монтреал: Федерер граби, Шаповалов сања!

Роџер Федерер наставио је пут ка новом трофеју у 2017. години, односно 27. пехару са турнира из Мастерс 1000 категорије.

Тенис 12.08.2017 | 13:15
Монтреал: Федерер граби, Шаповалов сања!
Легендарни Швајцарац рутинском партијом пласирао се у полуфинале Монтреала, пошто је после 70 минута игре поразио Роберта Баутисту Агута из Шпаније – 6:4, 6:4.

Роџер је до вођства у сетовима дошао брејком у правом тренутку, после ког је без изгубљеног поена потврдио предност.

И други део игре отворио је одузетим сервисом ривалу, али је он овога пута успео да узврати. 

Међутим, Федерер је и на тај одговор имао одговор, да би све и дефинитивно било готово када је спасао две брејк лопте и потом без већих проблема привео сусрет крају. 

Трећи тенисер света ће за пласман у финале играти против Робина Хасеа из Холандије, који је наставио са сјајном формом победивши Аргентинца Дијега шварцмана после борбе у три сета – 4:6, 6:3, 6:3.

С друге стране, своју бајку наставио је млађани, деветнаестогодишњи Денис Шаповалов. После елиминација Хуана Мартина дел Потра и Рафаела Надала, домаћи играч постао је и најмлађи учесник полуфинала неког Мастерса тријумфом над Адријаном Манарином после новог преокрета – 2:6, 6:3, 6:4.

Пошто је олако изгубио први сет, деловало је да нема превише шанси и да ће Манарино славити, али се онда пробудио средином другог, направио брејк и стигао до изједначења.

Наставио је у истом ритму, иако је испустио рано стречени брејк, ипак – успео је још једном да остави противника без сервиса, и то у правом тренутку, а онда сигурним сервисима још једном потврдио да нас чекају блиставе партије од њега у скоријој будућности.

Такође, пласман у четвртину финала, момак рођен у Тел Авиву ушао је у првих сто играча на АТП листи, али ће сада бити најмање 67, уколико се заустави у полуфиналу.

Да би стигао и до незамисливог мораће да савлада Александера Зверева, Немца који наставља да игра све боље и константније, после сигурног наступа против Кевина Андерсона из Јужне Африке – 7:5, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар