Ивана шампионски: Идемо даље!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић после невероватног пеха смогла снаге да призна: "Ово су нормалне ствари у спорту и једном је морало да се деси".  Телепортујте ту зихернадлу у свемир - заувек! "Неправда. Из Србије сам", написала је Ивана Шпановић.

Остали спортови 12.08.2017 | 14:15
Ивана шампионски: Идемо даље!
После никад виђене сцене у историји атлетике, односно губитка златне медаље у финалу Светског првенства због зихернадле (!?) која се откачила и направила траг у песку иза њених леђа, наша најбоља спортисткиња Ивана Шпановић није могла много тога да каже.

А, и шта би рекла?

Судије су, наравно, остале при свом, медаље су подељене њеним ривалкама, а Ивана је у хотел морала са зихернадлом и бројем, уместо златом.

Све што је потом на друштвеним мрежама успела да "срочи" је следеће:

1. Неправда.
2. Из Србије сам.
Знам да је злато моје. Кад-тад.

Ивана Шпановић има 27 година и иако неће имати "боље" године за злато на Светском првенству, а следеће је 2019. у Атини, у праву је - њено је кад-тад.

До тада, морамо да се запитамо како је могуће да неко посвети живот спорту и атлетици, да од трена када отвори очи до момента када утоне у сан, и то годинама изнова и изнова, ради све што може да би једног дана, можда, уз много одрицања, рада и улагања био у прилици да се бори за злато и да онда, када се коначно у последњој, шестој серији "катапултира" на победничко постоље и оствари животне снове - победи једна зихернадла.

И то у ери када се преко оптичких влакана успешно изводи квантна телепортација фотона у свемир, у ери када је парче нокта или једна длака потребна да би се направила још једна, идентична Ивана Шпановић или било ко други на овој планети, са које ћемо за неколико година путовати на обилазак оближњих планета из Сунчевог система…

У Пекингу, где фотони нестају и појављују се у свемиру, Милорад Чавић 2008. године "није довољно јако притиснуо тастер иако је стигао први".

У Лондону, на стадиону удаљеном сат и пет минута вожње од Кембриџа, односно сат и 45 до Оксфорда, центрима светске науке, Ивана Шпановић 2017. године "није скочила најдаље јер се откачила зихернадла, повукла број за собом и направила траг у песку".

Да човек не поверује!

Као да читамо вести са Олимпијских игара 1948. у разрушеном Лондону, а не...

П. С. Светска атлетска федерација требало би да се извини Ивани Шпановић и Атлетском савезу Србије зато што 2017. године није способна за боље решење од зихернадле и папира, остало је мање-више по правилима (која вероватно нису писана за случај да се откачи број с мајице).

Неке ствари у животу су, једноставно, невероватно. Једноставно се десе и ви ту не можете ништа.

Таква невероватна ствар догодила се, нажалост, Ивани Шпановић, најбољој српској атлетичарки, у најгорем могућем тренутку. У последњем скоку на Светском првенству у Лондону, скоку за медаљу, могуће златну, Ивана је одлетела преко седам метара.

Сви смо поскочили, верујући да је медаља обезбеђена, надали смо се злату. Кад, на семафору је писало - 6,91 метар. Да ли је могуће!? Изгледало је много дуже.

А онда шок - отпао јој је проклети папир са леђа и оставио је траг у песку! 

Па како баш у том тренутку!!!

Трагично!

И онда још један податак као со на рану:

Ивана се горко насмејала. Није вредела ни уложена жалба. На крају јој је измакла и бронзана медаља. За ЈЕДАН ЦЕНТИМЕТАР!

Србија је у неверици, али је Ивана смогла снаге да да шампионску изјаву, коју је пренео Атлетски савез Србије:

"Ово је дефинитивно било једно од такмичења, чији исход нисам очекивала. Имала сам проблема на залетишту, највише због ветра, фалила су ми такмичења која нисам имала ове године због повреда. Колико год да ми је тешко да признам, ово су нормалне ствари у спорту и једном је морало да се деси. Да сам била способна за медаљу, била сам. Да ли за златну, ви најбоље можете да процените". 

Послала је и поруку свима у Србији:

"Захвалила бих се свима у Србији на огромној подршци, не само данас, већ и претходних неколико година. Идемо даље!".

Браво, краљице, идемо даље! 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар