СП - И побједа и туча: Србија у полуфиналу!

Јуниорска репрезентација Србије у полуфиналу Светског првенства. Победа над Италијом и туча.

Остали спортови 11.08.2017 | 20:15
СП - И побједа и туча: Србија у полуфиналу!
Против Италијана у ватерполу, у било којем старосном узрасту, увек тврдо, на нож, бурно.

Тако је било и у четвртфиналном дуелу Светског јуниорског првенства у Београду, у којем је екипа Владимира Вујасиновића демонстрирала снагу у базену и пласирала се у полуфинале у којем ће се борити против Грчке (играће се у затвореном базену због најављених временских непогода од 20.30х).

Србија - Италија 17:9 (4:2, 4:2, 4:2, 5:3).

Кључни тренуци утакмице догодили су се у другој четвртини. Имала је Србија вођство у првој четвртини 4:1, али су Италијани дошли до гола минуса (4:5), а потом су пропустили неколико шанси за изједначење.

Головима сјајних Радомира Драшовића (укупно три гола), Ђорђа Вучинића (четвороструки стрелац), као и Николе Радовића, Србија је отишла на +4 (8:4), да би уследила више него бурна трећа четвртина.

Србија је чувала вођство, да би избило кошкање у базену, а највећи цех платио је Радомир Драшовић, који је искључен, баш као и два италијанска играча.

Углавном трећи део игре завршен је још убедљивијом предношћу Србије - 12:6.

Почетком последње четвртине, Вељко Танкосић је погодио за огромних 13:6 на одушевљење добро попуњених трибина спортског центра "Милан Гале Мушкатировић".

Италијани су потом постигли два везана гола, да би Владимир Вујасиновић позвао тајм-аут и подигао глас: "Шта вам је, бре!?".

Глас легендарног играча овог спорта отрежњујуће је деловао на српским тим, који је везао четир гола за огромних 17:8...

СРБИЈА: Филиповић, Танкосић 2, Томић 1, Лукић 2, Вучинић 4, Гвоздановић 1, Драшовић 3, Тохољ 1, Јанковић, Радојевић, Радоњић 2, Велкић 1 и Белопавловић.

Браво, момци!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар