Боаћи и Доналд пријете Вијеири и Кадуу!

Сјајни нападач Црвене звезде готово сигурно ће се убрзо уписати у клупску историју, а по други пут би то могао да учини холандски везиста.

Фудбал 12.08.2017 | 18:00
Боаћи и Доналд пријете Вијеири и Кадуу!
Црвена звезда се налази у одличној серији - седам узастопних победа уз гол разлику 18:0 - а на крилима добрих игара и резултата, статистику "буџе" и играчи.

Милан Борјан је несавладан од када је дошао у клуб, али је са 450 минута без примљеног гола и даље далеко од Звонка Милојевића, који је био несавладан 896 минута.

За разлику од свог саиграча са гол-линије, који ће морати да издржи још неколико утакмица да би стигао до рекорда, Ричмонд Боаћи би врло брзо могао да постане најбољи стрелац од свих странаца који су икада играли за Црвену звезду.

Сјајни нападач из Гане постигао је чак 25 голова у 28 наступа за црвено-беле од јануарског доласка у клуб, а испред њега је само Уго Вијеира са 28 погодака. С тим да је Португалац до тог учинка дошао кроз 51 утакмицу.

Захуктали Боаћи је у осам овосезонских утакмица постигао девет голова и нема сумње да ће убрзо дати још четири, што ће му бити довољно да преузме примат од Вијеире.

Много занимљивије биће видети да ли ће Мичел Доналд успети да престигне Мендеша Кадуа по броју наступа за црвено-беле. Тачније, да ли ће имати времена за то.

Бразилац је странац са највише утакмица у дресу Црвене звезде - 104, а испред Холанђанина (78) тренутно је и Авал Исах (80). Везиста из Гане могао би да буде "прескочен" већ до краја идуће недеље, пошто Звезда игра за два дана са ОФК Бачком, у четвртак са Краснодаром, а затим за викенд у Чачку са Борцем.

Уколико не напусти црвено-беле до крај прелазног рока, Доналд би до краја сезоне могао да надмаши Кадуа. Био би му то други пут да се уписује у историју Црвене звезде, пошто је већ постао први странац који је носио капитенску траку у некој званичној утакмици и то од њеног почетка.

Подсетимо, Холанђанин је у Звезду стигао августа 2015. из руске Мордовије, дакле, ту је већ две године, док је Каду црвено-бели дрес носио четири године, од лета 2009. до лета 2013. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар