Иско на ''распродаји'' - већ од 700.000.000€!

Па, ко жели - нека уплати.

Фудбал 12.08.2017 | 17:00
Иско на ''распродаји'' - већ од 700.000.000€!
Најављено – урађено!

Својевремено мета Барселоне услед релативно ниске излазне клаузуле и улоге резервисте у Реал Мадриду, постао је данас практично недостижна жеља за све клубове света.

Осим, уколико користите финансијски допинг као што то раде богати шеици из Катара на челу Пари Сен Жермена, који су изгледа успели трансфером Нејмара да обесмисле и излазне клаузуле и УЕФА финансијски фер-плеј.

Аларкон Иско продужио је уговор са Реалом који му је истицао 2018. године и тако фантастичне игре из прошле и са старта ове сезоне преточио у дугорочну сарадњу са клубом који није од старта тако озбиљно рачунао с њим.

Међутим, доласком Зинедина Зидана и честим повредама Гарета Бејла, Иско је добио шансу у највећим утакмицама и итекако је искористио, тако да ће од данас његова слобода коштати 700 милиона евра, само 300 мање од излазне клаузуле у уговору Кристијана Роналда која и даље износи милијарду евра.

Очигледно је да су се у Реалу боље припремили за арапско варање правила и "пумпање" државног и спонзорског новца за остваривање наизглед немогућих трансфера.

Дневник "Ас" тврди да ускоро неће постојати играч Реала са излазном клаузулом мањом од пола милијарде евра и да ће то бити одговор Флорентина Переза на најновије трендове у светском фудбалу.

Под финансијски допинг мислимо пре свега на "злоупотребу" наивног правила у шпанском фудбалу где није неопходно да заинтересовани клуб уплати излазну клаузулу клубу у чијем је власништву играч, већ то може да уради и трећа страна, што би значило да ти трошкови не могу бити урачунати у оне који подлежу провери агената из Ниона.

Иско је потписао уговор до 2021, а требало би да зарађује чистих шест милиона евра по сезони, што је и даље знатно мање од плате коју имају прве звезде тима. Иско има 25 година, у Мадрид је дошао 2013. године из Малаге за 30 милиона евра, а до данас је био стрелац 34 пута на 192 утакмице. Прошле сезоне дао је 11 голова на 42 меча.

Иначе, "Ас" најављује да ће Реал обрадовати навијаче са још неколико значајних вести у данима који долазе, мада би они исто тако волели и победу у двомечу Суперкупа Шпаније са највећим ривалом, Барселоном, заказаном за 13. и 16. август.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар