Нови Србин у Интеру - Настасић на Ђузепе Меаци?!

Репрезентативни штопер Србије Матија Настасић, после Роме, налази се на мети Интера за трансфер овог лета, преноси италијански Тутоспорт.  Настасић у Роми, пардон Интеру. . . ! Репрезентативац Србије веома је популаран у италијанским медијима.

Фудбал 12.08.2017 | 16:00
Нови Србин у Интеру - Настасић на Ђузепе Меаци?!
Рома је прошлог месеца била на корак да доведе дефанзивца Шалкеа, али су Немци у последњем тренутку стопирали посао и понуду од 12 милиона евра, да би се сада у трку за потпис укључили и 'неразури'.

Настасић је већ играо у Серији А, када је са великим успехом носио дрес Фиорентине у сезони 2011/2012, што му је донело велики трансфер у Манчестер Сити за 25 милиона евра. 

Интер је у потрази за централним дефанзивцем, а поред бившег фудбалера Партизана жеља је и млади Уругвајац Агустин Рохел из Насионала. 

Матија Настасић у Роми - то смо већ читали на италијанским медијима.

Сада је време за наслове - Матија Настасић у Интеру.

"Туттоспорт" и "Гоал" објавили су да су се "неразури", у не баш паничној али активној потрази за штопером, окренули нашем репрезентативцу, члану Шалкеа из Гелзенкирхена.

"Газзетта делло Спорт", додуше, пише да је 19-годишњи уругвајски штопер, Агустин Рожел, понуђен Интеру иако се тек пробио у први тим Клуб Национала.

Медији у Италији већ су били преселили Настасића у Рим, међутим то се недељама касније није обистинило, тако да би и ову вест о интересовању Интера требало узети са задршком. Генерално, љубитељи фудбала на Апенинима свакодневно су засути огромним бројем информација о трансферима од којих се највећи број никада не догоди.

Настасић је у каријери играо за Телеоптик, а у Фиорентину је 2011. године отишао без да је дебитовао за први тим Партизана. Само годину дана касније продат је Манчестер ситију одакле је отишао у Немачку на зиму 2015. као позајмљен играч, чији је уговор Шалке већ у марту исте године откупио за 12 милиона евра.

Настасић је том приликом потписао четворогодишњи уговор са "рударима".

Прошле сезоне забележио је 35 наступа за клуб са "Фелтинс арене".

Уколико Настасић дође на Ђузепе Меацу повећаће велики број српских играча који су играли у Интеру – попут Владимира Југовића, Синише Михајловића, Дејана Станковића, Немање Видића, Адема Љајића...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар