СП: Дудаш, Драгана, па Ивана као јагода на торти!

Распоред српских атлетичара у петак, 11. августа на Светском првенству у Лондону.

Остали спортови 10.08.2017 | 21:45
СП: Дудаш, Драгана, па Ивана као јагода на торти!
Највећа узданица Србије у атлетици, Ивана Шпановић, у петак увече пробаће да се докопа медаље на Светском првенству у Лондону.

После лаганог проласка кроз квалификације, по пасјем времену, Ивана је сачувала снагу и што је још значајније избегла је потенцијалну повреду и могуће разбољевање, с обзиром на то да је било веома хладно.

На основу квалификација тешко се могу доносити неки закључци и прогнозе, али јасно је да ће јој главне конкуренткиње бити олимпијска шампионка из Рија, Американка Тијана Бартолета, као иРускиња Дарија Клишина (такмичи се под неутралном заставом), која се вратила у форму и заборавила на све негативне ствари уочи и током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Бартолета, иначе, већ има две светске титуле. Прву је освојила када јој је било само 19 година у Хелсинкију, да би успех поновила 2015.

"Ово време ме подсећа баш на ту прву златну медаљу на СП у Хелсинкију. И тада је било хладно, тако да нисам забринута због времена. Можда је ово судбина", рекла је Американка, која би могла да направи хет-трик у петак увече.

Никако не треба отписивати ни Бритни Риз, која је на ОИ у Рио де Жанеиру била сребрна. Она се буквално провукла, ушуњала у финале у Лондону, скоком од тек 6.50 метара, али нема сумње да ће и ова Американка учинити све да се домогне медаље.

Финале скока у даљ почиње у петак, 11. августа у 20.10 часова!

Али, пре тога, треба бодрити још двоје српских атлетичара.

На мегдан осталима излази српски десетобојац Михаил Дудаш, који каже да је "урадио домаћи" и који има поруку за све нас:

"Вишебој никада није прошао глатко већ је сваки пут имао успоне, падове, изненађења и разочарања. Оно што могу од срца да вам кажем јесте да сам ја свој 'домаћи' одрадио, да сам се спремио колико сам могао и да ћу дати све од себе да десетобој прође што боље.Захвалан сам Богу што ми је подарио таленат који ме шаље на оваква места, где најбољи на свету показују колико вреде, па тако и ја лично у име свих нас. Од вас тражим да пратите, бодрите, смејете се и ако треба поново, плачете са мном. То је права драж овог спорта а поготово десетобоја. Хвала вам свима, до неба".

РАСПОРЕД ДУДАША У ПЕТАК, 11. АВГУСТА:

11х - трка на 100 метара;
12.05х - скок у даљ;
13.05х - бацање кугле;
18х - скок у вис;
21.45х - трка на 400 метара.

Када Михаил буде завршио две дисциплине, на терен стадиона у Лондону изаћи ће и наша бацачица диска, Драгана Томашевић.

Она треба да прође квалификације (почетак је у 12.35 часова), а норма за финале 62.50 метара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар