Почео сабор трубача у Гучи

Подизањем саборске заставе, химном "Са Овчара и Каблара" и пуцањем прангија, данас је званично почео 57. Сабор трубача, а отворио га је министар трговине и туризма Расим Љајић речима да је Гуча увек била место за оне најбоље.

Србија 10.08.2017 | 15:35
Почео сабор трубача у Гучи
"Гуча је не само престоница трубе, већ је захваљујући овом сабору и Гучи, Србија брендирана као земља трубе, важна туристичка манифестација. Захваљујући сабору имамо све више, не само посетилаца, већ и туриста, јер овакве манифестације постају један од главних фактора у одлуци човека да одабере одређену туристичку манифестацију", истакао је Љајић.

Према њговим речима, најважнији фактор због чега људи долазе да посећују неку дестинацију су стабилност и безбедност.

"Организацијом овог сабора, показујемо да је Србија безбедна и стабилна земља и нема важније ствари од те да можете доћи на једну манифестацију без страха и бриге да ће се нешто догодити", рекао је Љајић.

Саборску заставу и Златну трубу, која ће бити додељена овогодшњем победнику, спустили су падобранци.

Домаћин 57. Сабора трубача Милољуб Алексић, пожелео је свим посетиоцима сабора да се уз весеље, тубаче, добру храну и пиће проведу добро.

"Навијајте и за ваше фаворите, а ако они не победе, честитајте онима који победе", поручио је Алексић.

Он је рекао да је идеја о бесплатном уласку у Гучу и на све програмске садржаје управо потекла од министра Расима Љајића.

За ову културно-уметничка манифестација многи кажу да је српски Вудсток. У протеклих 56 година престоницу трубе је посетило око 20 милиона домаћих и страних гостију.

До недеље ће престоницом трубе продефиловати више од 50 оркестара. Ове године у финалу ће се такмичити чак 19, пошто су се три пласирала из синоћњег полуфинала.

За вечерас су предвиђени концерти трубачких оркестара Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића, Дејана Петровића и Биг Бенда, као и мајстора трубе Дејана Лазаревића.

Коментари / 0

Оставите коментар