Видео: Оно кад постанеш првак свијета...!

Норвежанин Карстен Вархолм приредио је сензацију у Лондону освојивши златну медаљу на 400 метара с препонама на Светском првенству.  Ко је шампион света. . . ЈА?! Норвешки атлетичар постао је у среду првак света и инстант хит на друштвеним мрежама.

Остали спортови 10.08.2017 | 14:45
Видео: Оно кад постанеш првак свијета...!
Вархолм се окитио круном првака света на свом првом великом сениорском такмичењу, надмашивши између осталог и двоструког шампиона Керона Клемента из САД.

Овај 21-годишњак се током већег дела своје атлетичарске каријере бавио десетобојом, а специјалност су му били скок удаљ, препоне и 400 метара.

У среду га нико није сврставао међу кандидате за медаљу, али је он срушио традицију и донео Норвешкој прво злато на стази после пуних 30 година. 

Ова победа је шокирала и њега самог, а одушевио је свет својом страственом реакцијом на спознају да је шампион планете.



Целодневна киша и прохладно време дали су у среду додатну драж Светском првенству у атлетици у Лондону, без обзира на то што су такмичарима отежали борбе.

Наша Ивана Шпановић рутински се пласирала у финале скока у даљ, а један од хероја вечери био је Норвежанин Карстен Вархолм, нови, веома спонтани светски шампион.

Скандинавски атлетичар победио је у финалној трци на 400 метара с препонама и однео прво - историјско злато у своју земљу.

Истрчавши трку у времену од 48,35 секунди, Норвежанин је освојио злато испред Турчина Јасманија Копела (48,49) и трећепласираног Американца Керона Клемента (48,52).

Потпуна усредсређеност на узбудљив финиш утицала је да Вархолм не схвати одмах да је постао светски шампион. Док је на семафору исписивано његово име, фотографи су бележили сјајне реакције и гримасе првака.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар