СП: Срби доминантно до четвртфинала!

Млади ватерполисти Србије пласирали су се директно у четвртфинале Светског јуниорског првенства које се одржава у Београду.  Вујасови клинци марширају: 11:2, за четвртфинале! Јуниорска репрзеентација Сбије рутинском победом ушла у елиминације Светског првенства.

Остали спортови 09.08.2017 | 21:15
СП: Срби доминантно до четвртфинала!
"Делфинчићи" су то изборили четвртом убедљивом победом, овај пут страдала је Аустралија са 11:2 (2:2, 2:0, 5:0, 2:0).

Тим Владимира Вујасиновића су са по два гола предводили Танкосић, Лукић и Радојевић, а по гол су постигли Томић, Гвоздановић, Драшовић, Радоњић и Велкић.

Аустралија је била равноправан ривал само у првој четвртини, али њен други гол у седмом минуту сусрета јој је био и последњи на мечу.

У наредне три четвртине одбрама Србије је функционисала беспрекорно, головима Гвоздановића и Радојевића дуплира предност на 4:2 пред полувреме, а онда "потапа" ривала са 5:0 у трећем кварталу.

Србија има слободан дан у четвртак, а затим ће у четвртфиналу играти највероватније са победиком дуела Русија – Италија.

За сада све иде према плану.

Јуниорска репрезентација Србије остварила је у среду још једну убедљиву победу на Светском првенству, којом је обезбедила прво место уочи четвртфинала.

Изабраници Владимира Вујасиновића без проблема су победили и четвртог ривала, Аустралију - 11:2 (2:2, 2:0, 5:0, 2:0).

Четвртом победом у групи, српске наде тако су директно ушле у елиминације, које су заказане за петак.

Аустралија је била равноправан ривал само у првој четвртини данашњег сусрета. Како је изгледао даљи ток меча показује и сликовит податак: други гол "кенгура" у седмом минуту био је и последњи који су постигли на утакмици.

Пред око 400 посетилаца базена Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић", капицу Србије носили су: Филиповић, Танкосић 2, Томић 1, Лукић 2, Вучинић, Гвоздановић 1, Драшовић 1, Тохољ, Јанковић, Радојевић 2, Радоњић 1, Велкић 1 и Белопавловић.

Четвртак је, дакле, слободан дан, а ривал наше селекције у четвртфиналу највероватније ће бити победник меча Русија - Италија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар