СП: Чехиња шампионка у бацању копља!

Злато за Ван Никерка и Боса! Јужноафрички атлетичар Вејд Ван Никерк освојио је златну медаљу у трци на 400 метара на Светском првенству у Лондону. Ван Никерк успорио и спречио нови светски рекорд! Фантастична трка сјајног Вејда ван Никерка из Јужноафричке Републике. Чешка атлетичарка Барбора Шпотакова нова је светска првакиња у бацању копља, пошто је тријумфовала у финалу на Светском првенству у Лондону.

Остали спортови 09.08.2017 | 09:45
СП: Чехиња шампионка у бацању копља!
Шпотакова је у другој серији финала копље бацила 66,76 метара, што се касније испоставило да јој је довољно за злато.

Сребрну медаљу освојила је Кинескиња Лингвеи Ли са бачених 66,25 метара, што јој је нови лични рекорд.

Бронзаним одличјем окитила се Хуихуи Лију са резултатом од 65 метара и 26 центиметара, а олимпијска шампиона Хрватица Сара Колак заузела је четврто место са 64,95.

Јужноафрички атлетичар Вејд Ван Никерк освојио је златну медаљу у трци на 400 метара на Светском првенству у Лондону.

Он је финалну трку завршио у времену од 43,98 стотинке.

Друго место и сребрну медаљу освојио је Стивен Гардинер са Бахама који је био 43 стотинке иза победника.

Бронзану медаљу освојио је Абдалелах Харун из Катра са пола секунде заостатка за победником. 

Један од главних фаворита за освајање медаље Исак Маквала пропустио је финалну трку због тровања храном у званичном хотелу Светског првенства. 

Јужноафрички атлетичар Вејд ван Никерк освојио је овог уторка златну медаљу у трци на 400 метара на Светском првенству у Лондону!

Он је финалну трку завршио у времену од 43,98 стотинке, што је 95 стотинки спорије од његовог резултата на Олимпијским играма, када је "скинуо" рекорд Мајкла Џонсона (43.18), али утисак је да је могао и до бољег времена да је имао бољу конкуренцију и да није успорио на крају...



Са друге стране, на друпло дужој дистанци, француски атлетичар Пјер-Амброас Бос победио је у финалној трци на 800 метара. 

Он је до златног одличја дошао најбољим личним временом у сезони за минут, 44 секунде и 67 стотинки. 

Сребрна медаља припала је Пољаку Адаму Кшчоту, који је заостајао 28 стотинки, док је бронзано одличје припало Кипјегону Бету.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар