Награда "Капетан Миша" у Осечини

Награда „Капетан Миша Анастасијевић“ за подвиге у предузетништву, као и допринос развоју краја и државе, коју додељују Универзитет у Новом Саду, Привредна комора Србије и „Медија Инвент“ из Новог Сада стигла је у Осечину, лепу варош у средишту Подгорине, у Самосталну занатску радњу Јове Секулића „Јома пласт“.

Србија 08.08.2017 | 16:10
Награда "Капетан Миша" у Осечини
Ова породична радња, одавно је, померила границе у пословању и раду, и техничко-технолошки и по продају опреме коју ради од пластике, која иде „као алва“ и на тржишта држава насталих распадом некадашње СФРЈ, од Сежане до Ђевђелије. Они праве, у дословном смислу, џиновске елементе од пластике за потребе водопривреде, пољопривреде, петрохемијске индустрије и све што се може да замисли од тог материјала, што пожеле купци, од базена за купање до опреме за ферментацију воћа.

-Имамо добре мајсторе и стручњаке, међу којима је и мој син Ненад, дипломирани инжењер, који је био сјајан студент и редак младић који се, после школовања, вратио у родну Осечину - каже поносно домаћин Јово Секулић, који је у предузетничке воде отишао пре деценију и по са супругом, децом и мајсторима и стручњацима које је окупио и за које нема тајне што се пластике тиче.



-У земљи и ван ње познати смо, не само по квалитету онога што радимо, већ и по томе што држимо реч, верујемо људима као и они нама. Недавно смо се, преко мејлова и телефона, договорили за посао вредан око 50.000 евра са купцем из Бусоваче, чији је власник Бошњак.-

Одвезли смо опрему и све нам је поштено плаћено. Неки су се чудили како, за тако велике паре, верујемо на реч. Па, ми смо домаћини, нисмо из прича тазе газда.



Секулићи су, по ономе што раде, у самум врху те струке, не само у Србији. Наруџбине непрестано стижу и из иностранства. Уз ширење тржишта, природна су улагања у алат и опрему. Фирма никада ни динара није добила из државне или локалне касе за подстицај. Чак муку муче да реше пут до хале у Осечини!



- Најсрећнији смо што је наш рад, прилика да и други раде и зараде кроз циклусе посла којим се бавимо, јер то је друштвемо одговоран рад кад и људи из вашег окружења могу да раде и солидно зараде - каже домаћин Јово Секулић, који је купио земљиште на још једној локацији, „јер нема смисла да се посао на шири, ако су створени услови за продају на ваљаном тржишту где су се доказали и као бизнисмени и као људи, што је јако важно. -

(БН телевизија/В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар