Канада зове...!

Мушкарци у Монтреалу, даме у Торонту.

Тенис 07.08.2017 | 16:00
Канада зове...!
"Амерички део" тениске сезоне после две недеље "загревања" коначно је убацио у пету брзину.

Летњи одмор за најбоље тенисере света - изузев за Новака Ђоковића - је готов. На реду је престижни Роџерс куп, први од два летња северноамеричка мастерса за мушкарце, тачније турнир Премијер 5 категорије за жене, који се одржавају на отвореним бетонским теренима у Канади.

Тенисери се ове годне одмеравају у Монтреалу, док ће даме окушати срећу у Торонту. Прошле године је Ђоковић у Канади освојо свој последњи велики трофеј, а четврти на том такмичењу. Овога пута је први фаворит Роџер Федерер који тај пехар није подигао још од 2006. Поред њега треба обратити пажњу на његовог сународника Стена Вавринку и наравно Рафаела Надала и Ендија Марија, али и на Доминика Тима и Алекса Зверева.

Код дама титулу брани Симона Халеп, али је "терен у потпуности отворен", што је нормално у свету женског дела белог спорта. А то значи да ће за трофеј конкурисати читав низ играчица од првопласиране Каролине Пишкове, преко Ангелик Кербер, шампионке Вимблдона Гарбиње Мугурузе, Елине Свитолине, Венус Вилијамс...

Одмах наредне седмице на реду је мастерс, то јест Премијер 5 турнир у Синсинатију, тај једини проклети мастерс и ове године ће измаћи повређеном Ђоковићу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар