Надал: Психички дио није проблем, ако волиш тенис!

Рафаел Надал би после Роџерс купа могао да се врати на прво место на АТП листи.

Тенис 09.08.2017 | 11:15
Надал: Психички дио није проблем, ако волиш тенис!
Шпанац има само 285 бодова мање од тренутног броја 1 Ендија Марија, који неће играти у Монтреалу.

"Ни не размишљам о томе. Само се трудим да будем спреман на прави начин, то је све. Турдим се да играм на начин на који сам играо у првом делу сезоне, ако буде шансе, надам се да ћу је искористити", рекао је Надал.
 
Надал има 31 годину, више од 15 година је на Туру, а највећи ривали током каријере су му били Роџер Федерер и Новак Ђоковић. 

"На почетку каријере ту су били Енди Родик, Лејтон Хјуин и још неколико одличних играча. Федерер је био ту, Ђоковић и Мари су дошли мало после. Давно је то било. Једина разлика у односу на тај период је што смо сада старији. У последњих годину и по дошло је неколико сјајних играча из нових генерација, али такав је спорт. Ми волимо оно што радимо. Поседујемо страст према игрању тениса, то нам помаже да будемо професионалци и да радимо праве ствари на и ван терена. Ако си здрав, много је лакше пратити све. Психичка страна није тешка ако волиш спорт. Привилеговани смо што радимо и живимо од нашег хобија", рекао је Надал. 

Шпанац је ове сезоне играо седам финала и освојио четири турнира, укључујући десету титулу на Ролан Гаросу, а четврти пут у каријери би могао да буде број 1. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар